Frihet fortsetter å være tema i Fords guderike, samtidig fikk vi vite mer om bakgrunnen til Westworlds besøkende. Velkommen til et forsinket recap av Westworld episode 1.4 (vi har vært litt opptatt med å stille spørsmålstegn ved om vi alle er gal og om dette betyr noe)

– Et ord til så skjærer jeg over halsen din, forstått? Dette er min jævla ferie. 

Man in black (Ed Harris) var lite fornøyd med avbrytelsen fra takknemlige gjester. Det så ut som parkens tilsynelatende skurk har en litt mer kompleks bakgrunn, for ute i den virkelige verden var han litt av en helgen. Jakten på labyrintens kjerne ledet han til slangen i denne episoden. Som viste seg å være en naken Armistice (Ingrid Bolsø Berdal), selvfølgelig like vakker som man kan forvente av en designet drapsrobot.

– Vi beundret tatoveringene dine, sa han med glimt i øyet. Kjemien med Armistice var på plass fra første sekund. Og tatoveringene var av en slange, akkurat hva MIB jaktet på. Mysteriet forsatte, Armistice lovet å avsløre hemmeligheten bak blekket hvis han hjalp med å bryte ut Hector (Rodrigo Santoro) fra fangenskap. Det viste seg at slangens hode var en med navnet Wyatt.

Annonse

Rømningen fra fengselet ga oss en herlig actionfylt western-historie med mengder av sjarm. Det viste akkurat hvorfor et besøk til denne parken kan være fristende, for dette var et ekte spill-eventyr. Det ga oss også et hint om at MIB kanskje er parkens helt. I sin samtale med Lawrence (Clifton Collins Jr.) snakket han om at labyrinten attpåtil kunne slippe både han og andre verter fri.

Fri fra hva? Vel, i en av de mer forstyrrende middags-samtalene demonstrerte Ford (Anthony Hopkins) akkurat hvem som var Gud i dette riket og som hadde alle vertene under sin makt. Theresa Cullen (Sidse Babett Knudsen) ble ettertrykkelig truet av den eldre herremannen, som også ga nye hint om denne mystiske Arnold. En mann som forøvrig også MIB visste om.

westworld-dissonance-theoryFor William (Jimmi Simpson) ble det avslørt at hele turen har et forretningsaspekt bak seg. – Dette er hvorfor selskapet trenger å øke investeringen i dette stedet, sa hans lite sympatiske følgesvenn Logan (Ben Barnes). En økende konflikt mellom de to begynte å gjøre seg gjeldende, hvor Dolores (Evan Rachel Wood) fort kan bli katalysatoren. Samtalene mellom henne og William ga sistnevnte flere hint om at det er noe spesielt med akkurat denne verten.

Det har ellers blitt en vane for Westworld å avslutte med Maeve (Thandie Newton). Ut fra sin egen kropp gravde hun frem en gjenglemt kule, som for henne var det mest betryggende hun kunne håpe på i en episode hvor tidligere livs minner fikk henne til å stille spørsmålstegn ved om hun var helt vel bevart.

– Jeg er ikke gal likevel og at ingenting av dette betyr noe.

Vi er snart halvveis ut i sesongen og Westworld har posisjonert Ford og MIB som to potensielle motparter. Det skal bli spennende å se hvordan det hele utspiller seg. I tillegg har Maeve nå brutt fullstendig ut av illusjonen og fremstår som en av de større truslene fremover.

Ellers:

  • «Hvorfor skulle jeg ønske det?» Dolores viste stadige tegn på å tilpasse sin egen programmering. På spørsmål om å få fjernet minnene om sin smerte var hun avvisende.
  • Bernard (Jeffrey Wright) snakket til Dolores om labyrinten og med det ser han ut til å fremme Fords agenda. En fremtredende teori er at han er en vert, noe som det stadig dukker opp nye hint om. Det er lett å bli paranoid i denne serien etter at vi ble lurt med Teddy.
  • Religion og overtro har blitt resultatet av vertenes vage minner, som har blitt forklaringen på de som har sett Westworld-arbeidere i sine hvite drakter.

[poll id=»77″]

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here