Vimeo jakter på nye inntektskilder og har derfor inngått samarbeid med Lionsgate. Nå har de også inngått en avtale med Starz. VOD-tjenesten får dermed et økende utvalg serier som også kan kjøpes fra Norge.

TV-serier som Black Sails, Orange Is The New Black og Mad Men vil bli tilgjengelig på Vimeo, som satser på å selge TV-serier. Nyheten om samarbeidet kom i september, nå er den utvidet med en avtale med Starz. Det var under årets Mipcom at avtalen ble kunngjort.

Jakter inntekter

Vimeo har tradisjonelt vært et alternativ til Youtube, hvor brukere kan laste opp videoer og dele. De var blant annet først ute med videoer i HD allerede i 2007. Nettsiden ble etablert i 2004. Målet er å bli en salgsplass for innholdsskapere, det være seg amatører eller profesjonelle.

Samarbeidet med Lionsgate og en avtale med Starz gjør at de blir en ny aktør på strømme-markedet. I motsetning til Netflix og øvrige er det her snakk om å kjøpe serier.

Annonse

Vi har såvidt sjekket ut tjenesten, hvor en sesong av Mad Men eksempelvis er tilgjengelig for 89,- kroner. Tjenesten fungerer her i Norge og man kjøper ved bruk av kort eller Paypal, hvor serien så blir tilgjengelig for strømming når det måtte passe kjøperen.

Begrenset utvalg

Utvalget er enn så lenge ganske så begrenset, vi skal ta og få laget en komplett oversikt lignende det vi har for strømmetjenestene.

Det interessante blir å se hvilke serier der som ikke er å finne på etablerte strømmetjenester. Blant annet Boss er ute, den har ikke vært tilgjengelig her hjemme på lang tid annet enn i butikker og enkelte VOD-tjenester.

Avtalen med Starz innebærer seriene the Girlfriend Experience, Ash Vs Evil Dead og Black Sails. Av Lionsgate-serier vil The Royals, Manhattan, Weeds, Mad Men og Casual bli del av utvalget.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here