Etter å ha vært utilgjengelig det siste året blir endelig NRK-serien Kampen for Tilværelsen tilgjengelig. Det skjer på HBO Nordic i desember.

Den overraskende nyheten Dagbladet kunne komme med i dag var at NRK-serien endelig blir tilgjengelig og nå kan sees uten å involvere piratkopiering eller å dra ombord i et Norwegian-fly. Serien er, av alle steder, klar for HBO Nordic fra desember av.

Kampen for Tilværelsen ble fjernet fra NRK nett-tv i fjor grunnet at rettighetene til serien var bygget rundt en gammel modell.

Serien handler om Tomasz Novak (Bartek Kaminski), en arbeidsledig lingvist bosatt i Polen med sin kjæreste og datter. Han har dårlig råd og er bekymret for utsiktene han har for å ta vare på sin lille familie. Han reiser derfor til Norge for å få økonomisk støtte av en far han aldri har møtt. Under oppholdet i Norge begynner Tomasz å bli integrert i det norske samfunn, et rikt og stabilt samfunn der mangelen på større problemer gjør at folk har blitt eksperter på å skape sine egne. Serien fokuserer også på en rekke andre karakterer.

Annonse

De andre sentrale rollene i serien av blant andre Lena Kristin Ellingsen, Ola G. Furuseth, Mads Ousdal, Trine Wiggen og Øystein Røger. Episodene er regissert av Marit Moum Aune, Arild Andresen, Bård Breien, Thomas Seeberg Torjussen og Atle Knudsen. Serien har også flere kjente norske gjesteskuespillere, som Sven Nordin, Christian Rubeck og Fridtjov Såheim (Lilyhammer).

Kampen for Tilværelsen
Dialog om TV i Kampen for Tilværelsen . Foto: NRK

Oppkjøpet av serien viser for HBO Nordic sin del av tjenesten har et øye for Skandinavia, det er tidligere kjent at streamingtjenesten vil satse på eget innhold herfra. Under TV-festivalen Nordiske Seriedager i Oslo forrige måned fortalte HBO Nordic igjennom sin nye «commissioning editor og vice president, Original Programming» (eller dramakonsulent om vi skal bruke en lettere norsk tittel) Hanne Palmqvist at de forventer å starte planlegging av den første originalproduksjonen av HBO Nordic neste år for en premiere i enten 2018 eller 2019. Det er ikke bestemt hvilket land av Norge, Sverige, Finland og Danmark serien vil komme fra, men det antas å være en dansk eller svensk serie. Dette kommer etter at HBO Nordic denne måneden er aktuell med den tsjekkiske HBO Europe-storproduksjonen Wasteland.

De 2 sesongene Kampen for Tilværelsen består av gjøres tilgjengelig 19. desember på HBO Nordic.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here