Dynastiet kan komme tilbake i ny utgave

Del nyheten

Det overrasker vel ingen i dagens TV-landskap: Hvis alt går etter planen kommer Dynastiet tilbake i ny versjon.

Det er The CW, kanalen mest kjent for serier rettet mot ungdom og unge voksne, som ser på muligheten for en moderne vri på serien som gikk som en farsott – også her hjemme.

Dynastiet, eller Dynasty som den heter på originalspråket, handler om en feide mellom to velstående familier. Det hele eskalerer når den unge sekretæren Krystle Jennings (Linda Evans) gifter seg inn i Carrington-familien.

NRK-krangel om Dynastiet

I Norge gikk serien på NRK. Om vi skal tro enkelte historiebøker ble serien valgt etter et økende press for å vise amerikanske serier, men hvor den andre store såpeserien på den tiden (Dallas) ikke ble ansett som god nok og derfor ikke kjøpt inn. Noe som skapte furoe internt i NRK. Valget falt derfor på Dynastiet, som ble en kjempesuksess også her hjemme da den hadde premiere i 1983. Dette i en tid hvor NRK fortsatt var det eneste reelle valget for de fleste nordmenn.

Konkurransesituasjonen var ventet å forandre seg med opphevet av parabolantenneforbudet og tilgangen til utenlandske kanaler og nye norske kanaler (som TVNorge og TV3). Jon Michelet, som satt i Kringkastingsrådet, var en beryktet motstander av at NRK kjøpte inn serien.

Vi kan trygt si det var en litt annen tid, hvor Dynastiet representerte den første spikeren i kisten for tiår med paternalistisk holdning overfor seerne.

Ny utgave, ikke en fortsettelse

Prosjektet utvikles av Gossip Girl-skaper Josh Schwartz og Stephanie Savage, hvor også Revenge-produsent Sallie Patrick bidrar kreativt. De opprinnelige Dynastiet-skaperne Richard og Esther Shapiro er også involvert. Denne utgaven vil ta utgangspunkt i synspunktet til Fallon Carrington og hennes kommende stemor Cristal.

The CW har de siste årene spesialisert seg på superheltserier og serier om det overnaturlige (The Vampire Diaries, Supernatural), men har også bragt tilbake serier som 90210 og Melrose Plase. Dallas vendte også tilbake i 2012 på TNT, den ble kansellert etter tre sesonger i 2014.

Dette er siste i rekken av en uendelig rekke med serier som enten er oppfølgere eller nyversjoner av etablerte merkevarer. Bare den siste uken har nyversjoner av Lethal Weapon og MacGyver hadde premiere i statene (Lethal Weapon går også på Viaplay). Årsaken til dette er ønsket om å nå gjennom i den økende mengden TV-serier.

I første omgang er det snakk om å lage en pilotepisode, før det tas en avgjørelse neste år om serien satses på for fullt.

Artikkelen avslutter vi like godt med litt mimring. Her er åpningssekvensen til originalserien.

Annonse