Deutschland 86
Annonse

SundanceTV og Amazon gir nytt liv til Deutschland 83 med fortsettelsen Deutschland 86.

Ca. 10 måneder siden den hadde premiere i Norge på NRK, og 16 måneder siden den hadde premiere på TV på SundanceTV i USA har Deutschland 83 blitt fornyet.

Serien som fikk ros av kritikerne og vant en Peabody-pris, debutere med gode anmeldelser på den tyske RTL. Serien fikk riktignok aldri store seertall, og seertallene ble sett på som en stor skuffelse. Nå har den andre sesongen blitt plukket opp for en ny sesong i et samarbeid mellom Amazon og SundanceTV. For Amazon vil serien nå bli den første originale tyske serien, og vil debutere på tjenesten i Tyskland.

Serien forteller historien om unge Martin Rauch (Jonas Nay), som forlater hjemmet sitt i Øst-Tyskland i 1983 for å infiltrere den vesttyske hæren for å hjelpe sin mor. Under navnet Moritz Stamm ender han opp å jobbe for general Edel (Ulrich Noethen). Målet er å samle informasjon om NATOs planer om å plassere kjernefysiske våpen i Vest-Tyskland.

Etter hendelsene i Deutschland 83 vil de nye episodene med Deutschland 86 finne sted 3 år etter vi så Martin sist på frontlinjene i de siste årene i kampen mellom Ronald Reagan-ledende vesten og Sovjetunionen. Stasi-agenten vil ende opp i både proxy-statene i Afrika, Apartheid-styrte Johannesburg i Sør-Afrika, Libya styrt av Muammar al-Gaddafi, Paris, og begge sidene av Berlin.

Annonse

Anna og Joerg Winger vil også stå bak Deutschland 86, som starter produksjonen i 2017 for en premiere i 2018.

Annonse