Hva mente egentlig anmelderne om TV2s Frikjent?

TV2 selv forsøkte å svare på dette, men siden det ble med et selektivt utvalg skal vi bistå litt og summere opp her, slik vi gjorde med Mammon 2.

Vi kan godt forstå at vi er utelatt, vi er tross alt bare en liten nettside dedikert til TV-serier. Hva Dagsavisens Reidar Spigseth har gjort for å bli ignorert som anmelder er litt mer underlig, siden han er en av Norges fremste på feltet.

At Bergens Tidende ble ignorert forstår vi, de er tross alt bare bergensere. Det er ikke lett for TV2 å få med seg deres synspunkt, det er jo ikke som om de befinner seg i samme by (til bergensere som ikke tok den: Slapp av, det var sarkasme fra en bergenser). Vi har også hamret oss gjennom betalingsmuren til Stavanger Aftenblad (med kredittkort) for å se hva deres dom er.

Annonse

Og med det, la oss summere opp (anmelderne fikk tilgang til sesongens fire første episoder):

Dagbladet (4/6): – Til tross for at serien er skrevet og klippet for å holde et høyt spenningsnivå helt fra start, er det som om vi valser rundt i ei hengemyr. […] Men når dramaet tas inn i rettssalen, løsner det. Så til de grader at vi lurer på om manuset er forbyttet med en annen TV2-serie. 

VG (4/6): – Frikjent 2 er stilig, det er pent, effektivt fortalt og til tider svært velspilt. Men sesongen trer mer på kontrakten med seerne om at vi kjøper illusjonen enn forgjengeren. 

NRK Filmpolitiet (3/6): – Dramakrimserien Frikjent tyr til svært billige såpeserietriks for å skru til dramatikken i sin andre sesong.

Stavanger Aftenblad (4/6): – Det personlige dramaet er litt puslete fortalt, men krimhistorien er fremdeles spennende i andre sesong av Frikjent.

Side 2 (5/6):Alle dekker for alle», sier statsadvokat Acharia. Allerede nå merker jeg at jeg higer etter å få vite mer. 

Bergens Tidende (4/6): – Frikjent 2 synes derimot å ha vunnet mer enn den har tapt. Sidesporene er færre, handlingen mer konsentrert om et knippe sentrale personer, selv om de er mange nok.» 

Serienytt (2/5): – Før ethvert håp om at dette er et forsøk på å operere i samme spekter som The Night Of, Broadchurch eller Rectify blir effektiv knust, som om balltreet Lucille var på ferde, når gjenbruk av såpeserieklisjeer avløser hverandre i ekspressfart.»

Dagsavisen (2/6): – Så lenge denne historien handler så mye om å forklare at alt som skjedde i sesongfinalen ikke var riktig likevel, blir historien stående og slure på tomgang for lenge.» 

Aftenposten (5/6): – Frikjent 2 er et grunnsolid krimdrama med en naturskjønn, om enn noe dysfunksjonell norsk bygd, som kulisse. Et krimdrama befriende fritt for narkotikaproblematikk og annen våpenbruk enn ett selvmordsforsøk.

Og husk, som TV2s artikkel åpner med, du kan se Frikjent på TV2 Sumo. Jeg anbefaler det virkelig, for dette er en serie som ser ut til å kunne bli et godt diskusjonstema da meningene spriker i alle retninger. Norsk drama har også godt av alle de tilbakemeldinger de kan få.

Nei, denne artikkelen her er ikke betalt innhold fra TV2 for å få deg til å se Frikjent. 

Noen vi har glemt? Tips oss og vi skal få lagt til. Og viktigst av alt: Din mening:

[poll id=»75″]

OVERSIKT OVER ANMELDELSEN
VG
Dagbladet
NRK Filmpolitiet
Side 2
Bergens Tidende
Serienytt
Dagsavisen
Stavanger Aftenblad
Aftenposten

1 kommentar

  1. Første episode var helt grei, men jeg kjenner at jeg ikke kommer til å orke altfor mye av såpedrama i lengden.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here