Det blir superheltbonanza på Netflix i Legends Of Tomorrow

0

En Suits-stjerne, Albert Einstein, dinosaurer, Supergirl, zombier, western, Flash, Arrow og en snedig Chuck Norris-referanse…. Den ferskeste Legends Of Tomorrow-traileren (se under) er stappfull av fristelser for sjangerfansen. Den er også det beste eksempelet på akkurat hva vi har i vente de kommende månedene. 

Og ja, sesong 2 sendes – som sesong 1 – på Netflix.

https://www.youtube.com/watch?v=eYgIqC2qfL4

For aldri før har så mange superheltserier – og med det superhelter – inntatt skjermene våre. Luke Cage kom på Netflix for et par uker siden og sparket det hele igang.

Annonse

Totalt er det rundt 20-30 superhelter vi kan vente oss å få se spredt utover (minst) syv TV-serier og en storfilm i høst og vinter: Supergirl, The Flash, Arrow, Agents Of S.H.I.E.L.D., Luke Cage, Legends Of Tomorrow, FX-serien Legion (satt til X-men universet) og filmen Doctor Strange. I tillegg har vi Gotham, med en ung Bruce Wayne (Batman).

The CW SuperhelterVi snakker rundt 100 timer med superheltaction over de kommende månedene.

Marvel får regjere på kinoen, DC sikter seg inn på seriemarkedet

Netflix-seriene tilhører Marvel-universet, som også inkluderer alle filmene som herjer på kinoen og TV-serien Agents Of S.H.I.E.L.D. (AOS). Også AOS får superheltbesøk, for denne sesongen inkluderer en utgave Ghost Rider, en superhelt som Nicholas Cage spilte i to ikke fullt så suksessfulle filmer.

AOS har tidligere blitt gjort tilgjengelig på Viaplay, men de har ingen informasjon å dele med oss om vi kan håpe på at sesong 2 eventuelt dukker opp der. Enn så lenge får vi vente og se.

https://www.youtube.com/watch?v=ahA8YOTfpn8

Marvels argeste rival på superheltmarkedet er Warner Brothers-eide DC. Det er nettopp de som står bak Legends Of Tomorrow, en serie som er del av det stadig voksende «Arrowverse» (navngitt etter der det hele startet: TV-serien Arrow). Dette er TV-kanalen The CWs superheltunivers vist i Supergirl, Arrow og The Flash.

DC står også bak superheltfilmene Batman V Superman og sommerens Suicide Squad, men i høst får Marvel lov til å regjere alene på kinofronten, hvor Benedict Cumberbatch-filmen Doctor Strange er ventet å regjere.

På seriefronten er det, nå som Luke Cage er unnagjort, DC som kommer til å slå mest fra seg.

Norske seere må slalom-surfe

Det meste vil bli tilgjengelig for norske seere, men det blir ingen enkel sak å holde styr på – eller følge i riktig rekkefølge. Seriene påvirker hverandre og vil i vinter også inneholde en spesialhistorie med alle, spredt over fire episoder.

For å se dette må norske seere slalom-surfe hos fire forskjellige strømmetjenester for å få med seg alt som foregår i The CWs superheltunivers. Starten tok av på HBO Nordic med Supergirl og festen fortsetter på Netflix, som sender sesong 2 av Legends of Tomorrow få dager etter fredagens USA-premiere (vi venter, i skrivende stund, på bekreftelse på akkurat hvilken dag det blir. Vi antar onsdag).

Ikke nok med det, Supermann er nå også med i serieuniverset i en gjesterolle i Supergirl. For de nysgjerrige, her kan dere se hvordan han ble introdusert:

I tillegg er det ventet at Arrow dukker opp på TV2 Sumo, mens The Flash trolig fortsetter på TVNorge-familien (Dplay).

Uheldigvis har de norske aktørene enda ikke klart å summe seg til å gi oss seriene tett opp mot amerikansk sendetid. Netflix og HBO Nordic har her gått i bresjen for å gi ungdommen (og voksne unge til sinns) et påskudd om å holde seg vekke fra piratkopiering, men utfordringen for TV2 Sumo og Dplay blir at det fort blir nettopp dette ungdommen tyr til når de skal holde følge med alt som rører seg i dette omfattende serieunivers.

For både The Flash og Arrow har alt startet i statene og de er blant toppen av piratkopierte serier.

Noe som ikke gagner noen. Vi får håpe at de norske aktørene snart klarer å holde følge med amerikanske Netflix og HBO Nordic. Om ikke annet gjenspeiler superheltseriene litt forskjellen på hvor langt tjenestene har kommet til å tilpasse seg seerens behov anno 2016.

Superhelter er best servert ferske.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here