De nye seriene vi gleder oss til høsten 2016

Annonse

Med september her er den store høstsesongen med et over oss. Vi serverer dere en oversikt over de nye seriene redaksjonen gleder seg mest til, fra september og ut året, og gir dere anbefaling om hvem seriene passer for, eller våre meninger om serien hvis vi har sett den.

Vi vil komme med ytterligere kommentarer, anmeldelser og mer på flere av seriene når premieredato nærmer seg. Listen oppdateres fortløpende hvis flere datoer blir bekreftet til norske kanaler eller strømmetjenester, men som regel har disse en tendens til å vente og se hvordan en serie gjør det før de kjøper den inn. Følg med i premierekalenderen for nyeste status.

Westworld

Westworld Evan Rachel Wood

Dramaserien er basert på filmen fra 1973 med samme navn. Westworld følger hendelser i en high-tech fornøyelsespark med roboter, når alt selvfølgelig går galt. Serien er blitt beskrevet som en mørk odyssé om begynnelsen av kunstig intelligens som blir selvbevisst. Serien er nevnt å være mer fra perspektivet til robotene enn menneskene.

HBO-serien har hatt en tøff vei til skjermen med blant annet en pause midt i produksjonen av seriens første sesong. Men endelig er serien her, med solide talent bak og foran kamera. Skuespillere som Anthony Hopkins, Jeffrey Wright, Evan Rachel Wood, James Marsden, Sidse Babett Knudsen og Ingrid Bolsø Berdal er bare en av mange skuespillere vi gleder oss å se her. Serieskaperne Jonathan Nolan (Person of Interest, The Dark Knight) og Lisa Joy (Burn Notice, Pushing Daisies) ser også ut til å være en kombinasjon som passer for denne type serie.

Westworld har premiere 3. oktober på HBO Nordic.

Marvel’s Luke Cage

Netflix Luke Cage

Marvel’s Luke Cage er sentrert rundt Luke Cage (Mike Colter), som dukket opp i fjorårets Marvel’s Jessica Jones. Et sabotert eksperiment gir ham superstyrke og ugjennomtrengelig hud, men Cage vil ikke være en del av sitt nye ‘jeg’ og prøver heller å skape et liv i dagens Harlem, New York City. Snart må han likevel ut og kjempe for byen han bor i – noe som tvinger ham til å finne frem en fortid han har forsøkt å begrave.

Colter sin karakter gjorde et godt inntrykk etter birollen i fjorårets Marvel’s Jessica Jones. Serieskaper Cheo Hodari Coker, som har bakgrunn fra serier som Southland og Ray Donovan, har tatt tydelig inspirasjon fra The Wire, noe som kan passe godt inn i det litt mer modne Marvel-universet og med en bakgrunnen til en karakter som Cage.

Marvel’s Luke Cage har premiere 30. september på Netflix.

Atlanta

Atlanta FX NetworksKomiserien Atlanta følger to fettere som jobber med musikk i Atlanta og prøver å få til et bedre liv for både dem selv og familien. Earn Marks (Donald Glover, Community) er en ung manager som forsøker å få hans fetter Alfred Marks (Brian Tyree Henry, Vice Principals) til å ta av, mens Alfred selv prøver å forstå forskjellen mellom det ekte livet og gatelivet. Vi blir også kjent med Darius (Lakeith Lee Stanfield, Straight Outta Compton) som er visjonær og Alfred sin høre hånd, og Vanessa (Zazie Beetz) som er Earn sin beste venn og mor til hans datter.

Glover, som var noe av det beste med TV-serien Community, har brukt god tid på Atlanta siden han forlot Dan Harmon-komiserien. Serien har blitt beskrevet som «Twin Peaks med rappere», noe som høres spennende ut for komediesjangeren og en komiserie fra et sted som FX Networks som har stått bak så mange gode komiserier, som Louie, You’re The Worst og It’s Always Sunny in Philadelphia. Amerikanske kritikere virker også fornøyde etter å ha sett de første episodene.

Atlanta kommer på FOX 27. oktober klokka 22:50.

Better Things

BetterThings_Pilot_0938d_hires2-1600x1600

Sam (Pamela Adlon) er alenemor og forsøker å forsørge seg selv og sine døtre som skuespiller og kanskje, kanskje, også få tid til litt privatliv innimellom.

Komiserien er skrevet av Pamela Adlon (Louie, Californication) og Louie C.K., som også er produsent og regissør. Både morskap, det å være foreldre, oppdra barn som singel eller ‘the strugling actress’ er ikke unikt i livet eller på TV i dag, og langt ifra. Men Adlon er en veldig original historieforteller, og med hjelp av hennes kreative samarbeidspartner Louis C.K., er det mye potensial her.

Better Things har premiere 9. september på HBO Nordic.

High Maintenance

High Maintenance 4553

Komiserien følger en marijuana-dealer (Ben Sinclair) i New York som leverer varer til kunder så mangfoldige og varierte som byen selv. Serien gir oss et innblikk i hverdagen til kundene og andre som kommer i kontakt med marijuana-dealeren.

Etter å ha vært en suksess på nett bringer Sinclair og kona Katja Blichfeld sin web-serie High Maintenance videre til tv-skjermen på HBO. Det er en forflytting som fungerer, hvor også Sinclair og Blichfeld tar i bruk både kjente og ukjente skuespillere (og hunder) til å spille karakterene vi har blitt kjent med i den første sesongen (bestående av 6 episoder).

High Maintenance har premiere 17. september på HBO Nordic. Hele web-serien er tilgjengelig nå på HBO Nordic.

Quarry

quarryThrillerdramaet fra Rectify-produsentene Michael D. Fuller og Graham Gordy, forteller historien om når soldaten Mac Conway (Logan Marshall-Green), også kalt Quarry, kommer hjem til Memphis i 1972, etter å ha tjenestegjort for U.S. Marines i Vietnam, blir han møtt med avsky fra både bekjente og samfunnet for øvrig for sine handlinger i krigen. Med lite støtte fra sine nærmeste, traumer og emosjonell bagasje blir han ufrivillig dratt inn i et nettverk av drapsvirksomhet langs Mississippi River.

Quarry er fra HBO-eide Cinemax, med Banshee-regissør og produsent Greg Yatines på regi for alle episodene av sesong 1. Vi har allerede sett en håndfull av episoder av Quarry, og det er en spennende serie som kombinerer overraskende bra elementer som man kjenner igjen hos nettopp Rectify og Banshee.

Quarry har premiere 10. september på HBO Nordic.

The Young Pope

The Young PopeMiniserien forteller historien om den første amerikanske paven, Pius XIII, født Lenny Belardo (Jude Law). Han er ung og sjarmerende, og utnevnelsen er mest sannsynlig et resultat av en effektiv mediestrategi arrangert av kardinalkomiteen. Men samtidig er Vatikanet et sted der Guds vilje alltid er førende. Pius XIII er en mystisk og motstridende mann – skarp og naiv, ironisk og nøyaktig, gammeldags og nyskapende. Hos ham kombineres tvil og melankoli med besluttsomhet og hensynsløshet. Pius XIII kjemper i ensomhet for å finne en Gud han kan gi til menneskeheten. Og til seg selv.

Serien høstet god kritikk nylig på filmfestivalen i Venice, og har meget god cast, bestående av blant annet Diane Keaton, James Cromwell og italienske Silvio Orlando. Paolo Sorrentino som sto bak Oscar-vinneren The Great Beauty står bak denne serien som er en sammenproduksjon mellom HBO, Canal+ og britiske Sky. Det er noe spennende med tanken om en filmskaper som Sorrentino bak en serie som på en en fiksjonell måte graver seg inn bak fasaden på paveskapet og Vatikanet.

The Young Pope har premiere 26. oktober på C More Series, C Mores strømmetjeneste og TV 2 Sumo.

Wasteland

Wasteland (2)Thrillerdramaet utfolder seg i et lite og tett sammensveiset samfunn i det nordlige Böhmen i Tsjekkia, hvor ordføreren, Hana Sikorova (Zuzana Stivinova), har kjempet hardt for å forhindre at et stort internasjonalt gruveselskap skal få tilgang til kullreserver under landsbyen ved å kjøpe opp eiendom fra innbyggerne. Når Hanas 14 år gamle datter Misha forsvinner, er flere involvert i et desperat søk etter den lille jenta, men etter hvert begynner Hana å tvile på innbyggernes integritet og sanne hensikter. Det som en gang var sterke familiebånd brytes, og Hanas tillit til det lille lokalsamfunnet svekkes i takt med nye avsløringer.

Wasteland, som er den første storproduksjonen fra HBO Europe, er også en av de få seriene som er plukket ut for filmfestivalen i Toronto (TIFF) i høst. Miniserien er regissert av Ivan Zachariás og Alice Nellis, skrevet av Stepán Hulík (Burning Bush) og virker å være en thrillerserie perfekt for høstmørket.

Wasteland har premiere 30. oktober på HBO Nordic.

One Mississippi

7W3A9858.cr2

One Mississippi følger Tig (Tig Notaro, Transparent) i det hun returnerer til hennes barndomshjem for å håndtere det uventede dødsfallet til hennes mor. Tig sliter med egen helse og diverse forhold hun har med flere forskjellige personer, så hun velger å få kontakt med hennes røtter igjen for å gå videre og forhåpentligvis bli bedre.

Notaro har skapt, skrevet og spiller i One Mississippi, løst basert på hennes eget liv. Det høres ut som et drømmeprosjekt for oss: med også  Casey Wilson (Happy Endings) foran kamera og Diablo Cody (Juno, United States of Tara) som medskaper av serien. For ikke å glemme Louis C.K., som også er produsent. Amazon har så langt laget seg en nisje av litt sære mørke komidrama, som Transparent og Mozart in The Jungle, og dette virker midt i blinken for dem som liker slike serier.

Sesong 1 av One Mississippi slippes 9. september på Amazon. Serien har ikke blitt plukket opp av en norsk kanal eller streamingtjeneste her hjemme.

Goliath

DSC_1845.nef

Serien følger advokaten Billy McBride (Billy Bob Thornton, Fargo), på bånn i livet, som søker etter en ny sjanse etter å ha tapt en viktig sak. Hans skyld-drevet alkoholisme kostet han både kona og jobb som toppadvokat, og hans eneste sjanse til å komme tilbake avhenger av å få rettferdighet i et juridisk system hvor sannheten er blitt en handelsvare og hvor vekten av rettferdighet har aldri vært mer tungt vektet mot de rike og mektige. Dette betyr bland annet at han må kjempe i retten mot sin tidligere venn og partner Donald Cooper (William Hurt, Damages).

Goliath virker å sikte seg inn på en slags ny Damages, hvor serien også stiller spørsmål om hvem som er den onde av de to hovedkarakterene. Med to solide skuespillere som Thornton og Hurt i hovedrollene har serien en ganske god cast, og det skal bli spennende å se hva David E. Kelley, som jo har stått bak noen klassiske serier som Chicago Hope, Boston Legal, The Practice og L.A. Law, kan gjøre uten særlige restriksjoner fra Amazon. Andre som utgjør dette solide castet er navn som Maria Bello (Prisoners), Molly Parker (Deadwood), Nina Arianda (Hannibal), Olivia Thirlby (Dredd), Tania Raymonde (Lost), Harold Perrineau (Oz, Lost) og Sarah Wynter (24).

Sesong 1 av Goliath slippes 14. oktober på Amazon. Serien har ikke blitt plukket opp av en norsk kanal eller streamingtjeneste her hjemme.

Crisis in Six Scenes

Crisis in Six ScenesKomiserien finner sted i det turbulente 60-tallet i USA, og følger en familie i middelklassen som får livet sitt snudd opp ned av en gjest som besøker deres hjem.

Det er spennende å se at Allen lager TV med Amazon, men det er også et sjansespill å se om prosjektet ender opp like bra som Blue Jasmine eller like elendig som Magic In The Moonlight. Noen av skuespillerne i serien inkluderer Allen, Rachel Brosnahan (Hous of Cards), John Magaro (Orange is The New Black), Miley Cyrus og Elaine May, med også mindre roller av Michael Rapaport (Boston Public), Lewis Black og David Harbour (Stranger Things).

Sesong 1 av Crisis in Six Scenes slippes 30. september på Amazon. Serien har ikke blitt plukket opp av en norsk kanal eller streamingtjeneste her hjemme.

The Good Place

The-Good-PlaceKomiserien følger Eleanor (Kristen Bell, Veronica Mars) som døde og kom til «det gode stedet», seriens vri på himmelen. Men når hun blir fortalt av hennes mentor Michael (Ted Danson, Cheers) at hun er der på grunn av den gode handlingen hun gjorde med å redde en uskyldig person fra å bli henrettet, skjønner hun at det er en feil at hun er der og at de tror hun en annen.

Savner du Parks and Recreation? Da er kanskje The Good Place serien for deg. Skapt av Parks and Recreation-skaper Mike Schur, er The Good Place en absurd serie som blander fantasy og komedie. Serien er en slags himmelsk vri på Pygmalion hvor Eleanor må lære seg å bli et godt menneske etter døden. Vi gleder oss spesielt til samspillet mellom Bell og Danson. Det er også spennende å se hvor Schur kan ta dette konseptet videre.

The Good Place har premiere 21. september på NBC. Serien har ikke blitt plukket opp av en norsk kanal eller streamingtjeneste her hjemme.

Nobel

Nobel NRK Erling Riiser (Aksel Hennie) er i Forsvarets Spesialkommando og på vei hjem til Norge etter et lengre opphold i Afghanistan. Mye har gått galt, og flere soldater mangler på flyet hjem. Etter bare en dag i Norge får Erling en beskjed. En kjenning fra Afghanistan er i Oslo – og det kan bare bety en ting: En kvinne er i livsfare. Erlings avgjørelse er avgjørende: Skal han vente til han får bekreftet beskjeden eller skal han følge intuisjonen og forsøke å forhindre et drap?

Alt vi har sett av den norske dramathriller-serien med et betydelig budsjett på rundt 70 millioner kroner har gitt oss mersmak. At serien er i dyktige hender med Kampen om tungtvannet-regissør Per Olav Sørensens og manusforfatterne Mette Bølstad og Stephen Uhlander skader ikke. Det er også en solid cast bestående av også andre navn som Tuva Novotny, Anders Danielsen Lie, Christian Rubeck, Dennis Storhøi, Samuel Fröle og Rolf Kristian Larsen. Vi er spent å se hva resultatet blir av denne NRK-serien med så mye potensial.

Nobel har premiere 25. september på NRK1.

Chance

Ethan Suplee as D, Hugh Laurie as Eldon Chance - Chance_Season 1, Episode 3, Photo Credit: David Moir/Hulu

Thrillerdramaet fokuserer på Dr. Eldon Chance (Hugh Laurie, House), en San Francisco-basert rettsmedisinsk nevropsykiater som motvillig blir dratt inn i en voldelig og farlig verden fylt av falske identiteter, politi-korrupsjon og psykiske lidelser.

Laurie spiller en doktor igjen, men denne gangen i et thrillerdrama (basert på en bok av Kem Nunn) om misforstått identitet, politikorrupsjon, og mentale lidelser. Den har også en interessant nok cast med Gretchen Mol (Boardwalk Empire), Paul Adelstein (Prison Break), Lisa Gay Hamilton (The Practice), Ethan Suplee (American History X) og Clarke Peters (The Wire). Serien er fra Alexandra Cunningham, som sto bak den noe undervurderte og kortvarige amerikanske utgaven av Prime Suspect med Maria Bello, mens Oscar-nominerte Lenny Abrahamson (Room) regisserer første episode og produserer serien. Hulu, som gjorde en god debut med drama tidligere i år med The Path og miniserien 11.22.63, har allerede gitt grønt lys for en sesong 2 av Chance. Vi er i det minste spente på å se hvordan Laurie følger opp sine to gode, og ganske forskjellige, roller i The Night Manager og Veep, med denne serien.

Chance har premiere 19. oktober på Hulu. Serien har ikke blitt plukket opp av en norsk kanal eller streamingtjeneste her hjemme.

Divorce

Divorce HBOEtter mer enn et tiår med ekteskap og to barn, har Frances (Sarah Jessica Parker, Sex og Singelliv) bestemt seg for å reevaluere sitt liv og sitt anstrengte forhold med mannen Robert (Thomas Haden Church, Sideways). Men hun oppdager snart at det å skilles som venner er vanskeligere enn først antatt. Serien følger Frances og Robert i det som utvikler seg til å bli en veldig, veldig langvarig skilsmisse. Underveis opplever de både pinlige offentlige oppgjør og krevende private timer i parterapi, samtidig som de forsøker å ta vare på både venner og sine barn.

Vi har sett en håndfull av de første episodene og likte den godt. Med Parker i hovedrollen etter Sex og Singelliv forventer man kanskje å kjenne igjen mye av den serien, men Divorce henter heller mer fra eksempelvis Catastrophe og Girls. Denne komiserien fra nettopp Catastrophe-skaper Sharon Horgan er vittig, om livet etter fylte 50, og tar temaet om skilsmisse på alvor, noe som gir serien tyngde og får den til å skille seg ut i et TV landskap fullt av dramakomedier om den hvite amerikanske middelklassen. Det er også solide biroller av Molly Shannon (Enlightened) og Church, som sikkert en del kommer til å like best med komiserien.

Divorce har premiere 10. oktober på HBO Nordic.

Insecure

Insecure Issa RaeIssa (Issa Rae) og Molly (Yvonne Orji) er to bestevenninner som må hanskes med en uendelig mengde pinlige situasjoner i sin hverdag. Serien følger Issa i hennes forsøk på å finne en hensikt i livet sitt som en «awkward black girl», mens Molly jobber som bedriftsadvokat og ser på utsiden ut til å ha lykkes med sin profesjonelle karrière, men har ikke samme suksess på andre fronter i livet.

Rae (Awkward Black Girl) har ikke bare en hovedrolle, men er også skaper av Insecure, sammen med komiker og talk show-verten Larry Wilmore (The Daily Show, The Nightly Show with Larry Wilmore). Komiserien kan tolkes som HBOs svar til rasisme-kritikken av Girls, med en skuespillerstab primært av mørke skuespillere. Issa er morsom og sjarmerende, til tider litt overdreven, men kommer med mange kloke observasjoner om hvordan mørke blir behandlet i dagens USA. Med så mange kanaler, strømmetjenester og serier å velge mellom kan en serie som dette fort bli oversett, men det er flott at HBO tar en sjanse på Issas unike perspektiv.

Insecure har premiere 10. oktober på HBO Nordic.

Easy
Easy Netlfix Marc Maron Emily

Serien følger en mangfoldig gruppe i Chicago som famler seg gjennom den moderne labyrinten bestående av sex, teknologi og kultur.

Lite er visst om denne nye Netflix serien, annet enn at det er en antologi serie fra indie filmskaperen Joe Swanberg med at hver episode omhandler nye karakter, spilt av navn som Dave Franco, Malin Åkerman, Orlando Bloom, Jake Johnson Michael Chernus, Marc Maron, Kiersey Clemons, Elizabeth Reaser, Gugu Mbatha-Raw, Jake Johnson, Aya Cash, og Emily Ratajkowski i noen av rollene. Swanberg er den siste i en rekke av indie filmskapere assosiert med «mumblecore» sjangeren som har tatt steget over til TV, så om Easy blir like god som seriene til Lena Dunham (Girls), Mark Duplass (Togetherness) og Jason Reitman (Casual), har vi en god bit i vente.

Sesong 1 av Easy slippes 23. september på Netflix.

Designated Survivor

160506-news-designated-survivorThrillerdramaet handler om et medlem av presidentens kabinett (Kiefer Sutherland, 24) som brått blir utnevnt til ny president etter at landets øverste ledere blir drept i et katastrofalt angrep. Serien er både et familiedrama og en konspirasjonsthriller om en vanlig mann i en ekstraordinær situasjon.

Det føles en smule ironisk å ha en dramaserie om hva nettopp Designated Survivor handler om med det kommende valget i USA, med tanke på slik nyhetsbildet har vært den siste tiden, med all galskapen rundt det amerikanske valget. Vi har i det minste et håp om at serien kan bli en potensiell popcorn-thriller med det veldig Tom Clancy-aktige plottet. Serien fra David Guggenheim (Safe House) har også samlet en god cast i form av Natascha McElhone, Kal Penn og Maggie Q i birollene, men vi er mest spent på TV-comebacket til Sutherland som ikke har med 24 å gjøre.

Designated Survivor har premiere 28. september på Netflix.

Pitch

PITCH: L-R: Dan Lauria, Mark-Paul Gosselaar and Kylie Bunbury in PITCH coming soon to FOX. ©2016 Fox Broadcasting Co. Cr: Ray Mickshaw / FOX

Dramaserien satt rundt den amerikanske baseball-ligaen Major League Baseball, handler om den første kvinnelige kasteren (Kylie Bunbury) som også blir første kvinnelige spilleren for ligaen, når hun velges ut til å spille for San Diego Padres.

Vi var heldige nok til å få en sniktitt på denne nye dramaserien da vi var på ATX TV Festival i juni. Serien er morsom, rørende og smart, om utfordringene Ginny møter både på og av banen. Serien er jo faktisk forut for sin tid: det er ingen kvinner i den øvre ligaen av amerikansk baseball i dag, og serien gjør et smart grep med å ellers filme mye av handlingen under ekte kamper for å gjøre det så autentisk som mulig. Piloten gir ingen indikasjon på hvordan serien kommer til å opprettholde kvaliteten over en hel sesong, men første episode er interessant nok til at vi vil se mer. Bunbury som spiller Ginny er uten tvil en av høstens mest spennende nykommere. Med tid kan dette bli en serie i klasse med The West Wing, Survivor’s Remorse og Friday Night Lights.

Pitch har premiere 22. september på amerikanske Fox. Serien har ikke blitt plukket opp av en norsk kanal eller streamingtjeneste her hjemme.

Shut Eye

SHUT EYE - S1 EPISODE 101

Dramaserien handler om Charlie Haverford (Jeffrey Donovan), en svindler som driver en liten kjede med spådomsshapper og har mange lettvinte triks i ermet når det kom til kontraktarbeid i Los Angeles. Etter en spesiell hendelse begynner Charlie å begynne å se og føle sannheten, og med hele livet sitt basert på svindeling er dette noe som ikke faller i smak for mange av dem han omgås med.

Etter både Fargo og Sicario i 2015, og spesielt etter Burn Notice, er vi veldig interessert i å se hvordan Donovan takler å ha hovedrollen i en ny serie. Serien fra Leslie Bohem (som sto bak miniserien Taken) ser ut til å være et lovende drama om en svindler og en underdog som forsøker å forbedre seg. Det skader heller ikke at dramserien fra Hulu også samlet en god cast med Susan Misner (The Americans), Angus Sampson (Fargo), David Zayas (Dexter) og Isabella Rosselini i rollene.

Shut Eye har premiere 7. desember på Hulu. Serien har ikke blitt plukket opp av en norsk kanal eller streamingtjeneste her hjemme.

4 KOMMENTARER

  1. Kudos for å promotere tsjekkisk TV! Har ikke fulgt så godt med på tsjekkoslovakisk produksjon siden «Majka – jenta frå verdsrommet», men det er absolutt en god ting å støtte opp om europeiske produksjoner.

    • Har fulgt med på Wasteland-produksjonen en stund. Synes plottet virker spennende, og at HBO Europe satset på det fremfor sikkert en del andre prosjekter gjør det litt interessant. På toppen av det føler jeg at når serier plukkes ut til filmfestivaler som TIFF, Venice og Tribecca er et tegn at det er noe interessant med serien. Pluss om SundanceTV i USA kjøper den opp, eller Svensk TV1 (som har kanskje de dyktigste innkjøperne i Skandinavia ved siden av HBO Nordic). Må også si at The Last Panthers fikk mer ganske gira på mer eurodramaer utenfor Frankrike og Italia.

  2. Kudos for å promotere tsjekkisk TV! Har ikke fulgt så godt med på tsjekkoslovakisk produksjon siden «Majka – jenta frå verdsrommet», men det er absolutt en god ting å støtte opp om europeiske produksjoner.

    • Har fulgt med på Wasteland-produksjonen en stund. Synes plottet virker spennende, og at HBO Europe satset på det fremfor sikkert en del andre prosjekter gjør det litt interessant. På toppen av det føler jeg at når serier plukkes ut til filmfestivaler som TIFF, Venice og Tribecca er et tegn at det er noe interessant med serien. Pluss om SundanceTV i USA kjøper den opp, eller Svensk TV1 (som har kanskje de dyktigste innkjøperne i Skandinavia ved siden av HBO Nordic). Må også si at The Last Panthers fikk mer ganske gira på mer eurodramaer utenfor Frankrike og Italia.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X