De mest sette Netflix-seriene….Om IMDB er noen indikasjon

Del nyheten

Hva er de mest sette Netflix-seriene? Netflix har etter hvert begynt å få en god del egenproduserte serier. Utfordringen er at de vokter seertallene som om det skulle være Donald Trumps skatteoppgjør.

Det er derfor vanskelig å vite hvilke serier som er mest populær. Det har vært forsøk på å avsløre visningstall, blant annet gjennom fiffig analyse gjort i fjor som viste at Daredevil var sett av rundt 4 millioner i løpet av de ti første dagene.

Men dette stopper ikke oss fra å se på alternative kilder som kan gi oss en liten pekepinn. Derfor tok vi turen over på IMDB for å se hvilke serier som er stemt mest over. Selvfølgelig er det her åpenbare svakheter, eksempelvis at unge menn er en overvekt på nettsiden. Men det er jo uansett greit tidsfordriv å se hvordan interessen der er for seriene.

For denne oversikten har vi ikke tatt med serier som er gjort i samarbeid (som Lillyhammer), eller hvor Netflix har overtatt en serie (som Longmire og The Killing). Barneseriene er også utelatt, da de knapt har stemmer siden IMDB ikke benyttes særlig av målgruppen.

Antall stemmer står etter serienavn, med karakter i parentes. Dette er kun for de serier Netflix selv står bak. 

Hibana100 (Karakter 8,5)

Hibana

Japansk serie som kom i sommer, Netflix håper den vil bli tatt godt imot også utenfor Japan. Enn så lenge er det ikke mange av IMDB-brukerne som har sjekket den ut.

Lady Dynamite1 498 (Karakter 7,8)

Lady-Dynamite netflixNå har den kun vært tilgjengelig i et halvt år, men tallene indikerer ikke at dette er en serie som har fanget folks oppmerksomhet. Ikke at det forhindrer Netflix i å satse på nok en sesong.

Club de Cuervos1 753 (Karakter 8,1)

Club de CuervosDen første spanske originalserien til Netflix. Er fornyet og ble godt likt av kritikerne, men språkbarrieren gjør vel at den ikke står øverst på listen blant det engelskspråklige publikum.

Marseille1 838 (Karakter 6,9)

MarseilleDen franskrpoduserte serien ser ikke ut til å ha vært sett av særlig mange. Kanskje ikke så rart da den ikke akkurat imponerte kritikerne. Snittet på IMDB er også ganske så labert.

W/ Bob and David2 209 (Karakter 7,6)

Bob Odenkirk and David Cross in Mr. Show With Bob and David.Sketsje-serien ser ut til å være mer for de spesielt interesserte. Bob Odenkirk lover at det kommer mer, da Netflix fortsatt ønsker duoens komiske bidrag.

Flaked5 272 (Karakter 7,3)

Flaked NetflixWill Arnett-serien kom tidligere i år og har fortsatt til gode å nå gjennom blant alle de nye seriene vi har å velge mellom.

The Get Down6 863 (Karakter 8,6)

The Get DownBaz Luhrman-serien kom på sensommeren og har ikke akkurat tatt av slik en annen av Netflix sine sommer-originaler du finner blant topp ti. Men den er på god vei å bli en av årets mest stemte på.

F is for Family7 483 (Karakter 8,0)

F-is-For-Family-Coming-to-NetflixAnimasjonsserie om en familie er kanskje et litt mettet marked? Ganske beskjedne tall for Bill Burr-serien.

The Ranch8 348 (Karakter 7,5)

The Ranch NetflixAshton Kutcher kan nok bare slå fast at dette ikke er en komiserie som har truffet like godt hos massene som hans foregående.

Grace And Frankie12 437 (Karakter 8,2)

o-GRACE-AND-FRANKIE-facebookEn av de litt mindre kjente Netflix-seriene, noe tallene gjenspeiler. Som kuriositet kan det nevnes at denne har langt høyere snitt hos kvinner (8.4) enn menn (7.9).

Fuller House12 752 (Karakter 7,2)

Fuller House 3Med sitt veletablerte merkevare og mange medieoppslag er det nok litt overraskende at den ikke har klart å bli stemt på av flere. På den andre siden har ikke moderserien Full House mer enn 41 000 stemmer, så den gjør vel som forventet.

Love13 349 (Karakter 7,8)

Love NetflixJudd Apatows romantiske komiserie er fortsatt ganske fersk, er en av de mest populære av årets nye serier fra tjenesten.

Wet Hot American Summer: First Day of Camp16 183 (Karakter 7,5)

Wet Hot American Summer First Day of Camp NetflixDen smått bisarre komiserien, som er en oppfølger til filmen Wet Hot American Summer, har litt av et stjernegalleri, men det har ikke medført at seerne strømmet til for å sjekke den ut.

Bojack Horseman24 389 (Karakter 8,4)

BoJack_Horseman_S03E02_1m50s220fAnimasjonsserien har flere blodfans, blant annet vår egen kritiker Steffen. Tallene indikerer vel at den nok kan være en av de mer ukjente perlene til strømmetjenesten, den har tross alt vært på tjenesten i over to år. Den er nå godt likt av Netflix, som har fornyet den for en fjerde sesong.

Bloodline25 554 (Karakter 8,3)

Bloodline S2-4Kanskje en av de mer overraskende og skuffende tallene for Kyle Chandler-dramaet. Den ligger et godt stykke bak flere av nettverkets andre dramaserier, selv med stjernen fra Friday Night Lights i rollen. Men den gjør det nå godt nok til fornyelse, sesong 3 er på vei.

Master of None26 885 (Karakter 8,3)

Master of none 424124Den kom i vinter og har gjort det ganske så bra med over 25 000 brukervurderinger. Stand-up komiker Aziz Ansari har fått mye ros for komiserien som retter søkelyset på livet som amerikaner med flerkulturell bakgrunn. Parks And Recreation-stjernen kommer med ny sesong av serien.

Hemlock Grove28 566 (Karakter 7,3)

hmlkg_ps2_003_hMent å være flaggskipet innen den stadig mer populærere skrekk/horror-sjangeren. Veteranen Eli Roth traff nok ikke helt og det ble med tre sesonger og heller lunken mottagelse. Om IMDB-karakteren skal være noen indikasjon er det serien seerne var minst fornøyd med.

Unbreakable Kimmy Schmidt34 375 (Karakter 7,9)

ellie-kemper-unbreakable-kimmy-schmidt-w724Komiserier har ikke helt samme rekkevidden som storslått drama, men prisvinnende Ubreakable Kimmy Schmidt biter likevel godt fra seg. 2015 var et godt år for nye Netflix-serier, denne var ikke et unntak. Kanskje den første store strømme-hit innen sjangeren.

Marco Polo40 316 (Karakter 8,1)

MP_02_01262r1Den dyreste serien til Netflix har fortsatt et stykke igjen til å bli den mest sette. Kanskje den får seg et byks etter at sesong 2 kom?

Making A Murderer42 530 (Karakter 8,9)

Making A MurderNå stusser gjerne noen av dere på at en dokumentar tas med her i oversikten, men denne var såpass stor snakkis at det er interessant å se hvordan den måler seg med øvrige. Med all publisiteten ville man gjerne trodd dokumentaren om den drapsdømte Steven Avery lå tettere opp mot toppen.

Sense866 348 (Karakter 8,4)

sense_s1_002_hScience-fiction serien til Wachowski-søskene og Babylon 5-skaper J. Michael Straczynski har ikke akkurat dominert mediebildet siden den kom, men serien er tydeligvis et populært trekkplaster og ligger høyt, selv om den bare er et år gammelt. En voksende stjerne? Første sesong var kanskje litt sær, men What’s Up-scenen er og forblir en av mine favoritter fra 2015. Det ambisiøse prosjektet tipper jeg vil bli sett tilbake på som langt bedre enn førsteinntrykket tilsa.

Jessica Jones96 179 (Karakter 8,3)

jessica-jones-netflixIkke like mye stemt på som Daredevil, den andre superheltserien til Netflix, men uansett en imponerende høy plassering. Myten om at kvinnelige superhelter ikke er noe særlig trekkplaster kan man bare legge død først som sist. Satt til Marvels filmunivers er thrilleren om privatettforskeren Jessica blitt en real hit.

Narcos117 762 (Karakter 8,9)

Narcos S2 Pablo EscobarKanskje litt overraskende at denne er såpass mye stemt på, det mangler tross alt ikke filmatiseringer av livet til Pablo Escobar. I tillegg er serien kun et år gammel, noe som vitner om at den er litt av en hit. Ikke rart det ryktes at serien gjerne fortsetter etter at Escobars skjebne besegles i serien.

Stranger Things145 702 (Karakter 9,1)

stranger Things key artSommerens store snakkis har alt nådd nesten 150 000 stemmer! Det er ikke rart den er blitt populær med sin nostalgiske tilnærming, høye produksjonsverdier og givende historie. Dette er et serie-eventyr folket har ventet på i lang tid.

Orange Is The New Black191 552 (Karakter 8,3)

orange is the new black s2 fffEn av de mest omtalte seriene til tjenesten. Humor, sprøtt og variert karaktergalleri og en serie som sikrer at man kan være med i samtalene på de fleste arbeidsplasser. Klart denne er høyt oppe!

Daredevil217 480 (Karakter 8,8)

Daredevil PunisherMarvel-filmene er blant de mest populære, det overrasker ikke at en TV-serie satt til samme univers følger etter. Det hjalp nok også godt på at serien ble veldig godt mottatt av både publikum og kritikere.

House Of Cards314 612 (Karakter 9,0)

house of cardsStrømmegigantens første egenproduserte serie, hvis man ser bort fra samarbeidsprosjekt som Lillyhammer. Med stjernen Kevin Spacey, den gode kritikken og all markedsføringen som fulgte med det å være tjenestens første forsøk på å ta opp kampen med HBO og co er det ikke rart den topper. Den har holdt på noen år nå og vil nok ventelig toppe listen en stund fremover.

Annonse