Red Band Society er en av nykommerne på Viaplay som jeg aldri før hadde hørt om. Serien fikk kun én sesong på Fox før den ble kansellert. Sammen med et plott som fristet var det den høye ratingen på imdb.com som gjorde at jeg valgte å sjekke ut akkurat denne. En rating som Viaplay så fint og enkelt lenker opp til; hele 8 av 10 poeng. Dette stemte nok ikke helt med min oppfatning av serien, men den viste seg likevel å være både sjarmerende og underholdende.

Red Band Society handler om en barneavdeling på et sykehus i L.A., hvor vi møter en gjeng alvorlig syke ungdommer. Tittelen refererer til det røde båndet de får rundt armen når de blir operert. Ved seriens start møter vi kreftsyke Leo (Charlie Rowe), anoreksirammede Emma (Ciara Bravo), lungesyke Dash (Astro) og Charlie (Griffin Glick), som er i koma etter en ulykke. Charlie er seriens forteller og får utrolig nok med seg det meste og kan se og høre alt som skjer på sykehuset, og tidvis utenfor, selv om han ikke er i rommet. Cheerleader Kara (Zoe Levin) og kreftsyke Jordi (Nolan Sotillo) skaper litt ubalanse i de etablerte relasjonene ved sin ankomst på avdelingen. Trekantdrama, intrigemakeri, og fraværende mødre er noen av ingrediensene.

Denne ungdomsserien har altså mange kjente ingredienser i seg, som high school-sterotypier og kjente sykehusintriger, men klarer etter min mening å balansere klisjeene ganske bra ved hjelp av humor og å ikke dra det hele for langt, i hvert fall ikke altfor ofte. Dette er likevel en serie der du må legge vekk de mest kritiske brillene og bare la deg underholde. Her er for eksempel både logiske brister (hvor er foreldrene?) og bruk av sentimental, men stort sett god musikk.

Det finnes også sentrale voksne karakterer i Red Band Society, og dette er i hovedsak de som jobber på sykehuset, da foreldre, som allerede nevnt, stort sett er fraværende. Octavia Spencer er verdt å nevne som en både tøff og hjertevarm hovedsykepleier. Wilson Cruz fra min favorittserie fra ungdommen, My So Called Life, gjør et for meg fint gjensyn som sykepleier. Dave Annable (Brothers and Sisters) spiller ung og kjekk lege og Mandy Moore skaper også intriger med sin rolle som hjemvendt lege, i voksenverdenen av serien; et noe overflødig sidedrama i en serie som som muligens burde holdt seg til å være en ungdomsserie. Jeg finner det alltid lettere å akseptere dramatikk, sentimentalitet og intriger som realistisk og interessant hos ungdommer enn hos voksne.

Noen har kritisert Red Band Society for å være manipulativ og kynisk, mens den på imdb.com som nevnt har fått hele 8/10 poeng. Min vurdering er nok et sted mellom de to, men som stor fan av både Young Adult-litteratur og serier fra high school, så koste jeg meg med denne store deler av tiden. Sammenlignet med en annen sykehusserie, Grey`s Anatomy, har den mye å gå på når det kommer til følelsesmessig manipulasjon, urealistiske situasjoner og oppbrukte intriger. Når det er sagt er dette likevel ikke et TV-drama som går i dybden eller har en realistisk fremstilling av å leve med en alvorlig sykdom. Det handler først og fremst om vennskap, kjærlighet, vonde og gode følelser, og samholdet og forståelsen disse ungdommene finner hos hverandre. Serien fikk kun en sesong og selv om jeg likte den, tror jeg den hadde utnyttet sitt potensial så godt den kunne. Noen ganger er det faktisk helt greit med én sesong underholdende dramakomedie, istedenfor alle seriene som spinner den samme historien og intrigene tørr sesong etter sesong.

Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer