«Månedens Serietips» er våre anbefalinger av relevante serier og annet som har sesongpremiere eller starter på norsk TV, strømmetjeneste eller kommer på DVD/Bluray i løpet av måneden. Som oftest vil dette inneholde en del serier vi allerede har sett på forhånd.

Du kommer ikke til å se storserier som HomelandGame of Thrones eller Orange is The New Black blant de utvalgte. Dette er tips om nye eller mindre kjente serier som kommer eller har nylig kommet på tjenesten denne måneden. Ikke de som folk snakker mest om og har på radaren, men heller de som fortjener plass i rampelyset.

Du finner flere serier i premierekalenderen, men her konsentrerer vi oss om de vi har sett selv eller som for tiden høster god «buzz». Vi kommer med 2 tips denne måneden (men september er bedre, tro oss). Se også opp for en anmeldelse om The Get Down på vei, som forklarer hvorfor den ikke er med på serietipsene denne måneden (tross for at det er et par gode ting med den serien også).

Lovesick

Lovesick Netflix

I Lovesick blir vi kjent med Dylan (spilt av musikeren og skuespilleren Johnny Flynn) som får vite at han har klamydia og må dermed kontakte alle hans tidligere seksuelle partnere for å informere dem om at han har kjønnssykdommen. Vi blir også kjent med Dylan sine bestevenner; Luke (spilt av Daniel Ings fra Eddie The Eagle) og Evie (spilt Antonia Thomas fra Misfits), som har vært hemmelig forelsket i Dylan men har nå blitt forlovet med en annen.

Denne britiske serien var originalt laget for britiske Channel 4, med navnet Scrotal Recall, men Netflix tok over seriens andre sesong, uten den britiske kanalen involvert, med global premiere i november (inkludert Norge og Skandinavia). Netflix byttet også ut navnet i samme slengen til Lovesick.

Serien vil passe veldig for fans av serier som Casual og You’re The Worst. Den er kanskje ikke så skarp som spesielt You’re The Worst, men gir god nok underholdning og med tanke på hvordan sesong 1 avsluttet er det spennende å se hvordan serien forsetter.

Annonse

Sesong 1 er tilgjengelig på Netflix.

Bedrag

follow_the_money BedragDen danske krimserien tar seerne med inn i en verden av økonomiske forbrytelser, der bankene, børsen og styrerommene er sentrale. Stikkord for fortellingen er jakten på rikdom og organiserte kriminelle sin hvitvasking av penger. Vi møter Mads (Thomas Bo Larsen), etterforsker i Nordsjælland, når han begynner å se nærmere på Energreen, en av Danmarks største og mest suksessrike energiselskaper. Han oppdager tvilsomme forretningsmetoder og bestemmer seg for å komme til bunns i saken, men innser at han dermed må samarbeide med tallknuserne i Økokrim, fordi saken er mye større og voldsommere enn han i sin villeste fantasi kunne forestilt seg.

Borgen-forfatteren Jeppe Gram Gjervig har laget serien, med Per Fly (Monica Z, Forestillinger) som regissør i første episode (den var spesielt god). Serien er god på detaljer, og oppnår troverdighet på et plan over det en del Skandinaviske krimdramaserier  har klart den siste tiden. Hovedkarakteren er godt og engasjerende spilt av Larsen, som også har en familie med to barn og en MS-syk kone. Av birollene spiller Nikolau Lie Kaas et danskt svar på «Bobby Axelrod» fra Billions, og Kaas sin kollega Clauda (Natilia Madeno) fungerer veldig godt.

Sesong 1 som er på 10 episoder starter bra og holder seg bra igjennom sesongen. Sesongavslutningen er kanskje ikke for alle, men er du interessert i noe Skandinavisk krim er dette en serie verdt å sjekke ut.

https://www.youtube.com/watch?v=HvSAfKKswdg

Bedrag har premiere på NRK1 22. august 21:30.

AnnonseSe Outlander og The Blacklist først på Viaplay. Klikk her for å se!