The Good Place, den nye serien med Kristen Bell og Ted Danson

San Diego Comic-Con er et paradis for oss som er interessert i film og tv. Det var ikke bare trailere som dukket opp på popkulturmessen, også pilotepisoder for nye serier ble vist, og en av dem var The Good Place, den nyeste komedien fra Michael Shur. Han er skaper av Parks And Recreation og Brooklyn Nine-Nine, i tillegg til å skrive den amerikanske versjonen av The Office og produsert Netflix-serien Master of None. Ikke den verste CVen å ha det.

Kristen Bell (Veronica Mars, House Of Lies) spiller Eleanor, som døde og kom til «det gode stedet», seriens vri på himmelen. Her er det bare de beste av de beste som får komme inn, hvor alle får sin sjelevenn for all evighet. Selv husene formes og tilpasses etter din personlighet.

Annonse

Good Place Bell

Den første Eleanor møter er Michael, spilt av selveste Ted Danson (Cheers, CSI). Han er stedets guide, som forklarer hvordan man får innpass i det gode stedet. Reglene er at alle handlinger gir enten plusspoeng eller minuspoeng. Når man dør vil juryen ta en opptelling som avgjør ens skjebne. En scene som virkelig fikk frem latteren her på Comic-con. Bruker du servietter når du spiser? Gratulerer, det gir plusspoeng. Kjører du for fort? Da vanker det minuspoeng.

Serien har store muligheter til å utvikle verden på en morsom måte, med flere karakterer, som i Parks And Recreation. Problemene til Eleanor oppstår når hun finner ut at det har oppstått en feil og hun aldri skulle vært på det gode stedet. Dette påvirker omgivelsene, og gir Eleanor utfordringer – eksempelvis at hun ikke kan banne lenger, med de morsomme ordspillene det medfører.

Episoden gir oss ikke særlig innblikk i andre rollefigurer enn Eleanor og Michael, som er en fantastisk duo. Men siden det er Shur som står bak serien forventes det at vi får et mangfold å glede oss over etter hvert.

Good Place Danson 42424

Noe av det som imponerer er det vi ikke får se. Episodene er ment å starte sekunder etter handlingen sluttet i den foregående, og med gode gamle cliffhangere. Her skal Michael Shur ha fått gode råd fra bland annet Damon Lindelof (Lost, The Leftovers).

Etter visningen ble for øvrig Shur spurt om det var andre rollefigurer som fint hadde fått innpass i det gode stedet, der ble det nevnt at Leslie Knope (fra Parks And Recreation) hadde store muligheter for det.

Pilotepisoden ble regissert av Drew Goddard (Marvel’s Daredevil, Buffy), som også regisserte Cabin In The Woods. Serien har premiere i USA den 22. september.

Om forfatter

Annonse

Premierenyheter
Se hva som kommer

Anmeldelser
Kritikernes dom