«Månedens Serietips» er våre anbefalinger av relevante serier og annet som har sesongpremiere eller starter på norsk TV, strømmetjeneste eller kommer på DVD/Bluray i løpet av måneden. Som oftest vil dette inneholde en del serier vi allerede har sett på forhånd.

Du kommer ikke til å se storserier som HomelandGame of Thrones eller Orange is The New Black blant de utvalgte. Dette er tips om nye eller mindre kjente serier. Ikke de som folk snakker mest om og har på radaren, men heller de som fortjener plass i rampelyset.

Du finner flere serier i premierekalenderen, men her konsentrerer vi oss om de vi har sett selv eller som for tiden høster god «buzz». Vi kommer med et par tips her, og kommer eventuelt med ytterligere anbefalinger eller artikler om andre premiereklare serier utover måneden. Se opp for noe angående både sesong 2 av Mr. Robot og sesong 3 av BoJack Horseman som vi varmt også anbefaler.

A Very Secret Service

A Very Secret Service Au service de la FranceA Very Secret Service (Au service de la France) handler om den unge André Merlaux som melder seg til den franske etterretningstjenesten hvor han kjemper mot både utenlandske og byråkratiske trusler.

Denne merkelige serien ser visuelt ut som serier som spionthillere på tv-skjermen den siste tiden som tyske Deutschland 83 og britiske The Game, men fremfor spennende jakter og katt-og-mus leker blir vi her servert satire. Hovedrolleinnehaveren Hugo Becker, som er best kjent for Gossip Girl minner om en fransk utgave av Adam Scott (fra Parks And Recreation og Party Down). For de som savner et alternativ til noe som Babylon, Silicon Valley og Veep er dette en serie verdt å sjekke ut.

A Very Secret Service er tilgjengelig på Netflix nå.

Vice Principals

Vice Principals

Annonse

Vice Principals er satt til en amerikansk high school og menneskene som nesten styrer den: Vise-rektorene. Disse er Neal Gamby (Danny McBride) og Lee Russell (Walton Goggins), som sammen inngår en allianse om å stoppe den nye rektoren Dr. Belinda Brown (Kimberly Hebert Gregory). Eneste problem er at begge er ute etter jobben som rektor på skolen.

Det er ikke overraskende å si at dette passer best for fans av McBride og Jody Hill sin tidligere serie Eastbound & Down på HBO, men også eksempelvis serier som Silicon Valley. McBride sin karakter Gamby i Vice Principals er generelt en mye mer moderat utgave av Kenny Powers fra Eastbound & Down. Men seriens største styrke ligger i Goggins, som i rollen som Russell virkelig slår an, spesielt når galskapen disse to ender opp med å gjøre er i gang (spesielt fra episode 2 av).

https://www.youtube.com/watch?v=58XtN9ECoPg

Vice Principals har premiere 18. juli på HBO Nordic.

Stranger Things

Stranger Things

Satt til 1983 i Indiana følger Stranger Things de mystiske omstendighetene rundt den unge gutten Will (Noah Schnapp) som forsvinner i løste luften en kveld. Dette leder Will sine venner, Will sin mor (Winona Ryder), og den lokale sheriffen Hopper (David Harbour) til både hemmelig eksperimenter og den spesielle unge jenta Eleven (Millie Brown).

Hva som overrasket mest med Stranger Things er hvor bra den var etter hvor katastrofalt dårlig Netflix-serien Hemlock Grove var. Stranger Things er bare ikke spennende og noe litt utypisk en serie som veksler mellom både unge, tenåringer og voksne karakterer i en og samme serie. Serien har ingen av de sentrale unge skuespillerne som føles dårlig castet, med spesielt en solid prestasjon av Millie Brown som den mystiske jenta Eleven. Ryder og Harbour gjør også sine saker bra i hovedroller, etter å ha vært solide birolleinnehavere de siste 10 årene. Med tydelige inspirasjoner av både filmer av Steven Speilberg som Poltergeist, bøker av Stephen King som It, og en dose Stand By Me er dette en svært passende og spennende serie for mørke sommerkvelder som er ulikt alt annet på tv-skjermen denne sommeren.

https://www.youtube.com/watch?v=XWxyRG_tckY

Sesong 1 av Stranger Things har premiere 15. juli på Netflix.

The Night Of

The Night Of Riz AhmedMiniserien handler om advokaten Jack Stone (John Turturro) i New York City som får en vanskelig ny sak med kulturelle og politiske overtoner: å forsvare Nasir Khan (Riz Ahmed), en ung pakistansk mann, beskyldt for å ha drept en kvinne fra overklassen. Historien undersøker politiets etterforskning, rettssaken, rettssystemet og tilstandene på Rikers Island, hvor de tiltalte venter på tiltalen.

True Detective er kanskje over, men i det minste får vi en solid miniserie med The Night Of. Flere skuespillere gjør solide roller, med spesielt Turturro og Ahmed med også andre som gjør noen svært gode biroller som Paul Sparks (Boardwalk Empire, House of Cards), Michael K. Williams (The Wire, Boardwalk Empire) og Bill Camp (12 Years A Slave). Har du allerede sett britiske BBC-serien Criminal Justice som HBO-serien er basert på er det en del du vil kjenne igjen i The Night Of, men HBO-utgaven har også forbedret en del. Både etterforskeren bak saken, som er fast bestemt på at Nasir gjorde det, og den nye hverdagen hverdagen til foreldrene til Nasir er noe som er forbedret i denne miniserien på 8 episoder fra sitt kildemateriale.

Første episode av The Night Of er tilgjengelig nå på HBO Nordic. Nye episoder fra 18. juli av.

AnnonseSe Outlander og The Blacklist først på Viaplay.
Klikk her for å se!