Jerry Doyle døde onsdag, han ble bare 60 år gammel. 

Skuespilleren er nok mest kjent for rollen som Michael Garibaldi i science fiction-klassikeren Babylon 5, som her hjemme gikk på TV2 på 90-tallet. Det var en banebrytende serie som omfavnet føljetong-tilnærmingen i en tid hvor stort sett alle serier bestod av enkeltstående historier for hver episode, i tillegg til å gå i bresjen for å benytte prisvinnende CGI.

Doyle var en av seriens mest fremtredende skuespillere, hvor han spilte en rolle med litt av en ferd og utvikling i løpet av 5 år. I tillegg spilte han ulike roller i serier som NYPD Blue og Beverly Hills 90210.

Før han ble skuespiller jobbet Doyle både som pilot og aksjemegler. Det var i klassikeren Moonlighting, med Bruce Willis, han fikk sin skuespillerdebut. Det er nettopp Bruce Willis han gjerne er blitt sammenlignet med i stil og rollevalg, også på Babylon 5.

Flere Babylon 5-skuespillere gått bort de siste årene

Annonse

For undertegnede var Babylon 5 den første serien som jeg diskuterte og leste om på Internett, det var der interessen for nettsider om TV-serier oppstod – som igjen ga interesse for å selv starte siden du nå leser. Det begynner å tynnes ut i rekkene av skuespillere som bidro til å gjøre serien til det eventyret det var, Doyle var kanskje den mest spennende av de alle.

d
Claudia Christiansen er nå eneste gjenlevende av første sesongs hovedtrio. Michael O’ hare døde i 2012 og nå er også Jerry Doyle gått bort.

Han er femte av seriens mest fremtredende skuespillere som har gått bort. Andrew Katsulas (G’Kar) døde i 2006, 59 år gammel, Michael O’Hare (Jeffrey Sinclair) døde i 2012, 60 år gammel og Jeff Conway (Zack Allen) døde i 2011, også han ble bare 60 år gammel. Richard Biggs (Dr. Stephen Franklin) ble bare 44 år da han kollapset og døde som følge av aortadisseksjon i 2004.

Babylon 5-stjernen Bruce Boxleitner uttrykte sin sorg på twitter.

Babylon 5-skaper J. Michael Straxzynski har sendt ut en pressemelding hvor han roser skuespillerens profesjonalitet og dedikasjon. «Han var morsom, og farlig, og loyal, og en som drev med ablegøyer. Han kunne være plagsom, skånsom, kynisk, hard, innsiktsfull og enkelte ganger vag som et gjerde. Hans bortgang er et stort tap til alle som kjente han, spesielt de av oss som kjempet ved hans side om Babylon 5.» skrev han.

Privat var han en aktiv republikaner som tidligere har stilt til valg. Han var aktiv med kommentering frem til sin død, hvor han blant annet gikk hardt ut mot Donald Trump. I 2013 startet han nettstedet Epictimes.com. Han var gift med Babylon 5-skuespiller Andrea Thompson et par år på 90-tallet. Etter at Babylon 5 tok slutt fokuserte skuespilleren mer på en karriere som politisk radio-kommentator.

Årsaken til dødsfallet er ikke gjort kjent.

Her er litt å mimre om for Doyle-fansen:

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here