HBO Nordic vil ha premiere på den nye miniserien The Night Of fra HBO denne uken, men du må vente på fortsettelsen. 

Rettigheter på å sende ting før ordinære premierer kan være tuklete, men HBO Nordic har denne uka fått til før-premiere på sesong 4 av Showtime-serien Ray Donovan. Det samme skjer også med miniserien The Night Of, som får før-premiere allerede førstkommende fredag, 24. juni. Fortsettelsen kommer dermed ikke før 18. juli.

Emmy-vinner John Turturro (Do The Right Thing, Monk) og Riz Ahmed (Nightcrawler, Rogue One: A Star Wars Story) har hovedrollene i The Night Of.

Miniserien handler om advokaten Jack Stone (Turturro) i New York City som får en vanskelig ny sak med både kulturelle og politiske overtoner: å forsvare Nasir Khan (Ahmed), en ung pakistansk mann, beskyldt for å ha drept en kvinne fra overklassen. Historien undersøker politiets etterforskning, rettssaken, rettssystemet og tilstandene på Rikers Island, hvor de tiltalte venter på dommen.

Annonse

Også birollene holder solide navn, som Michael K. Williams (Hap and Leonard, The Wire og Boardwalk Empire), Poorna Jagannathan (Thanks for Sharing), Payman Maadi (A Separation), Amara Karan (Lucky Man), Paul Sparks (Boardwalk Empire, House of Cards), Jeannie Berlin (Inherent Vice) og Bill Camp (The Leftovers, Damages).

Miniserien har også et flust av andre andre mer eller mindre kjente HBO-fjes som Glenn Fleshler (True Detective), Max Casella (Vinyl, The Sopranos), Aida Turturro (The Sopranos), Lord Jamar (Oz) og Ben Shenkman (Angels in America). Pluss også andre som Fischer Stevens (The Grand Budapest Hotel) og Sticky Fingaz (The Shield).

Bak miniserien står Oscar-vinner Steve Zaillian (Schindler’s List, Gangs of New York og American Gangster) og Richard Price (The Wire). Miniserien var et hjertebarn av avdøde Emmy-vinner James Gandolfini (The Sopranos), som både produserte serien, og hadde rollen som Jack Stone i den originale piloten før han døde.

John Turturro The Night Of
John Turturro i The Night Of. Foto: HBO

The Night Of er løst basert på den britiske miniserien Criminal Justice sin første sesong, og det er ingen tvil om at det er likheter. Ahmed spiller en helt annerledes karakter, grunnet hans pakistanske bakgrunn, og det gir miniserien et litt annerledes synspunkt satt i lys av dagens USA. Turturro er også solid i rollen som advokaten til Nasir, i en av de mer fascinerende rollene gjort av skuespilleren.

På mange måter er serien det nærmeste HBO har kommet både The Wire og Oz, selv om den på alle måter er sin egen serie, med innslag av Serial som enkelte trailer kan ha gitt inntrykk av.

Vi kommer tilbake til mer om våre inntrykk av denne solide miniserien nærmere den ordinære premieren 11. juli. En miniserie alle burde få med seg.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here