«Månedens Serietips» er våre anbefalinger av relevante serier og annet som har sesongpremiere eller starter på norsk TV, strømmetjeneste eller kommer på DVD/Bluray i løpet av måneden. Som oftest vil dette inneholde en del serier vi allerede har sett på forhånd.

Du kommer ikke til å se storserier som HomelandGame of Thrones eller Orange is The New Black blant de utvalgte. Dette er tips om nye eller mindre kjente serier. Ikke de som folk snakker mest om og har på radaren, men heller de som fortjener plass i rampelyset.

Du finner flere serier i premierekalenderen, men her konsentrerer vi oss om de vi har sett selv eller som for tiden høster god «buzz». Vi starter med et par tips og kommer eventuelt med ytterligere anbefaling utover måneden.

Casual

casual huluFra regissør Jason Reitman (Juno, Up in The Air) og serieskaper Zander Lehmann kommer Casual, en dramakomedie om nok en dysfunksjonell hvit familie fra California. Den har mange likheter med serier som Togetherness, Six Feet Under og Transparent, serier som også tar for seg den hvite øvre middelklassen i området.

Annonse

Casual skiller seg ut fra resten med en lystigere og mer ungdommelig tone; en serie som tar for seg dating i 2016, sett fra tre forskjellige vinkler. Valerie, fantastisk spilt av Michaela Watkins, er en nyskilt mor i 40 åra som stadig forsøker å finne den rette. Sammen med sin hormonelle tenåringsdatter Laura (Tara Lynne Barr) flytter hun inn med sin evige single bror Alex (Tommy Dewey) som var medskaper av en populær dating app. Med ti 20-minutters episoder i sesongen går denne avhengighetsskapende komiserien fort unna.

Sesong 1 av Casual slippes 8. juni på HBO Nordic. Samme dag slippes også første episode av sesong 2.

People Vs. O.J. Simpson: American Crime Story

‘American-Crime-Story-The-People-v.-O.J.-Simpson’-104-100-Percent-2016-imagesPeople Vs. O.J. Simpson: American Crime Story følger O.J. Simpson-rettssaken rundt drapene på Simpson sin eks-kone Nicole Brown Simpson, og Ronald Goldman fra kvelden ofrene blir funnet drept i 1994 til rettsaken ble avsluttet i 1995. Serien gir et fengslende innblikk i den juridiske maktkampen mellom de to stridende partene der den ene siden kjemper for å frifinne fotballegenden for dobbeltdrapet han er anklaget for, mens den andre siden ønsker domfellelse. Serien er basert på boken «The Run of His Life: The People v. O.J. Simpson», skrevet av Jeffrey Toobin, og tar for seg de kaotiske forholdene som utspilte seg bak sceneteppet, med taktisk spill og kjøpslåing hos begge parter.

Serien inneholder fantastiske prestasjoner av spesielt Sarah Paulson som Marcia Clarke, Courtney B. Vance osom Johnny Cochran og Sterling K. Brown som Christopher Darden. Vi vet hva som skjedde, men det gjør ikke serien mindre kraftfull. Serien gir saken dybde media ikke har klart like vellykket både med bruk av detaljer og disse solide prestasjonene av mange av de involverte. Etter de første episodene rettes fokus på selve rettsaken og slår virkelig an som et av de bedre rettsdramaene i nyere tider.

People Vs. O.J. Simpson: American Crime Story har premiere torsdag 9. juni kl. 22.30 på TV3. Serien blir også tilgjengelig på Viaplay.

Crazy Ex-Girlfriend

Crazy Ex-GirlfriendEn av årets største overraskelser på seriefronten kommer endelig til Norge. Crazy Ex-Girlfriend er en mørk dramakomedie fra YouTube-stjernen og årets «beste kvinnelige skuespiller i en komiserie» Golden Globe vinner Rachel Bloom. Rebecca Bunch er ulykkelig med livet sitt i New York. Etter en smør-reklame spør henne sist hun var lykkelig og et tilfeldig møte med eksen hun var sammen med en sommer på speiderleir når hun var 16 bestemmer Rebecca seg for å si opp jobben i et av New Yorks største advokatfirma for å følge eksen tilbake til hjemstedet hans – solfylte West Covina, California (to timer fra stranda, 4 i trafikk). Sprøtt, ikke sant?

Serien klarer å toppe premisset med geniale musikalnumre som fungerer både som dypdykk i Rebecca psyke og vittige dekonstruksjoner av pop musikk. Hva betyr det egentlig å være gal? Hvor langt er man villig til å – og burde man – gå for kjærligheten? Serien kunne lett gjort narr av Rebeccas mentale helseproblemer og skildret henne som en «crazy ex-girlfriend» men som tittelsangen til serien sier; «det er mer nyansert enn det!». Dette er en intelligent og veldig feministisk musikalkomedie som passer for alle som liker glede, men spesielt for de som liker Girls, Flight of the Conchords, Enlightened, 30 Rock eller Jane The Virgin.

https://www.youtube.com/watch?v=on-FTnxjxaU

De to første episodene av Crazy Ex-Girlfriend er tilgjengelig nå på TV2 Sumo.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here