Annonse

Sommervarme eller ei, tv-seriene tar ikke ferie. Vi serverer dere en oversikt over de nye seriene redaksjonen gleder seg mest til, fra slutten av mai til august. Vi har også lagt til andre aktuelle nye serier med potensial denne sommeren som kan være greie å holde en knapp på. Vi vil komme med ytterligere kommentarer, anmeldelser o.l. på flere av seriene rundt eller nærmere sin premieredato her på Serienytt.no.

Denne sommeren er det nye serier fra skaperne av Eastbound & Down, miniserie fra Oscar-vinner Steve Zaillian, dokuserie rundt O.J. Simpson og et Baz Luhrmann-regissert musikkdrama, som er noe av det vi ser frem til mest.

Listen oppdateres fortløpende hvis flere datoer blir bekreftet til norske kanaler eller strømmetjenester, men som regel har de en tendens til å vente og se hvordan en serie gjør det før de kjøper de den inn.

Spørsmål kan stilles i kommentarfeltet.

The Night Of

large_THENIGHTOF_HBO_1Emmy-vinner John Turturro (Do The Right Thing, Monk) og Riz Ahmed (Nightcrawler, Rogue One: A Star Wars Story) har hovedrollene i The Night Of. Miniserien handler om advokaten Jack Stone (Turturro) i New York City som får en vanskelig ny sak med kulturelle og politiske overtoner: å forsvare Nasir Khan (Ahmed), en ung pakistansk mann, beskyldt for å ha drept en kvinne fra overklassen. Historien undersøker politiets etterforskning, rettssaken, rettssystemet og tilstandene på Rikers Island, hvor de tiltalte venter på tiltalen.

Annonse

Det er Oscar-vinner Steve Zaillian (Schindler’s List, Gangs of New York og American Gangster) sammen med Richard Price (The Wire) som står bak miniserien. Miniserien var et hjertebarn av avdøde Emmy-vinner James Gandolfini (The Sopranos), som både produserte serien og hadde rollen til Turturro (som Jack Stone) i den originale piloten før han døde.

The Night Of er løst basert på den britiske miniserien Criminal Justice sin første sesong, en serie flere av oss på Serienytt allerede setter høyt opp på listen. I tillegg til å være satt i et helt annet juridisk system, skal denne serien utforske andre team som originalen ikke tok opp. Med solide navn også i birollene, som Michael K. Williams (Hap and Leonard, The Wire og Boardwalk Empire), Poorna Jagannathan (Thanks for Sharing), Payman Maadi (A Separation), Paul Sparks (Boardwalk Empire, House of Cards), Glenn Fleshler (True Detective), Max Casella (Vinyl) og Ben Shenkman (Angels in America), er vi svært spent på hva HBO, Price og Zaillian får til med hva kanskje er sommerens mest lovende serie.

The Night of har premiere 24. juni på HBO Nordic. Nye episoder igjen fra 18. juli.

Preacher

Preacher Jesse

Basert på Preacher-tegneseriene til Garth Ennis og Steve Dillon følger Preacher den uforenlige predikanten Jesse Custer (Dominic Cooper; kjent fra Captain America) i en småby i Texas. Jesse innehar en mystisk enhet som gjør det mulig for ham å utvikle en svært ukonvensjonell makt. Sammen med sin eks-kjæreste Tulip (Ruth Negga fra Agents of S.H.I.E.L.D.) og irske vampyren Cassidy (Joe Gilgun fra Mifits og This is England), legger Custer ut på en reise for å bokstavelig talt finne Gud.

Utviklet til serie av Seth Rogen og Evan Goldberg, med Sam Catlin (Breaking Bad) viser de første episodene at serien har klart å holde sjarmen til tegneseriene, samtidig som den har blitt tilpasset for tv-skjermen.

Preacher har premiere 23. mai på Viaplay.

Vice Principals

Vice Principals

Vice Principals forteller historien om en amerikansk high school og menneskene som nesten styrer den: Vise-rektorene. Disse er Neal Gamby (Danny McBride fra Eastbound & Down og Your Highness) og Lee Russell (Walton Goggins fra Justified), som sammen inngår en allianse. Eneste problem er at begge er ute etter jobben som rektor på skolen.

McBride og Jody Hill-komiserien er deres første tv-serie etter HBO-serien Eastbound & Down tok slutt i 2013. Med seg har de Goggins som, etter over et tiår som en solid dramaskuespiller på tv-skjermen, endelig har en fast rolle i en komiserie, etter morsomme roller i både Sons of Anarchy, Community og filmer som American Ultra. I biroller har de fått med seg Busy Philipps (Cougar Town), Shea Whigham (Boardwalk Empire) og Georgia King (Kill Your Friends). Kombinasjonen av spesielt McBride og Goggins virker svært lovende, og omtalen etter verdenspremieren denne våren på SXSW var god. Det gjør det til en av komiseriene vi ser mest fram til denne sommeren.

Vice Principals har premiere 18. juli på HBO Nordic.

Lady Dynamite

Lady-Dynamite-e1462079927177Maria Bamford sin nye komiserie er løst basert på komikerens eget liv, som lever med en bipolar lidelse.

Serien som har Arrested Development-skaper Mitch Hurwitz som produsent og ser ut til å være dypere, mer utfordrende og mer givende enn bare en selvparodi. Bamford var utvilsomt noe av det beste med sesong 4 av Arrested Development og Lady Dynamite har også et solid lag av skuespillere i biroller og gjesteroller, som Fred Melamed (A Serious Man), Ed Begly Jr. (Better Call Saul), Ana Gasteyer (Saturday Night Live), Patton Oswalt, Tig Notaro, Jenny Slate, Jon Cryer, Mira Sorvino, Adam Pally (Happy Endings), og June Diane Raphael.

Sesong 1 av Lady Dynamite slippes 20. mai på Netflix.

O.J.: Made In America

oj-made-in-americaDenne 8 timers lange dokumentarserien vil undersøke livet til O.J. Simpson, ikke bare hendelsene rundt mordene av Nicole Brown og Ronald Goldman, som Simpson ble frifunnet for i 1995, men også livet til den legendariske amerikanske fotballspilleren som ble Hollywood-stjerne og etter 1995-saken dømt til en langtidsdom for både ran og kidnapping.

Flere av oss i Serienytt mener at den snart TV3-klare American Crime Story: People vs. O.J. Simpson er en av årets beste dramaserier. O.J.: Made In America ble hyllet under årets Tribbeca-filmfestival og nevnt som en kraftig og grundig dokuserie som fungerer selv for dem som har sett People vs. O.J. Simpson. ESPN-dokuserien kommer også fra 30 For 30-banneret, som allerede har nok av solide sportsdokumentarer bak seg.

O.J.: Made In America har premiere 11. juni på ABC i USA. Serien har ikke blitt plukket opp av en norsk kanal eller streamingtjeneste her hjemme.

The Get Down

The Get Down NetflixThe Get Down forteller om New York City sin transformasjon på 70-tallet, gjennom livene og musikken til unge mennesker fra Sør-Bronx. Vi følger fire forskjellige tenåringsgutter; Ezekiel (Justice Smith), Shaolin (Shameik Moore), Ra-Ra (Skyland Brooks) og Boo-Boo (T.J. Brown Jr.), og den unge jenta Mylene Cruz (Herizen Guardiola) med en fantastisk stemme som har drømmer utenfor hennes strenge religiøse familiebakgrunn.

Det er ingen tvil om at den Baz Luhrmann-skapte og regisserte Netflix-serien ser bra ut, med traileren sluppet tidligere i år. Castingen har også funnet fram en kombinasjon av ukjente og etablerte skuespillere som ser ut til å passe rett inn, med navn som Moore (Dope), Jimmy Smits (Sons of Anarchy), Giancarlo Esposito (Breaking Bad), og Kevin Corrigan (The Departed). Det har likevel vært problemer med produksjonen, noe som har ført til forsinkelser, og det har lenge vært ryktet at forsinkelsene skylder kreative uenigheter mellom seriens to serieskapere; Luhrmann og The Shield-skaper Shawn Ryan. Forhåpentligvis blir resultatet bra likevel, for her har de sammen samlet sammen noe som ser lovende ut.

https://www.youtube.com/watch?v=zejyzr5vW3A

De 6 første episodene av The Get Down slippes 12. august på Netflix.

Roadies

Roadies ShowtimeRoadies gir et innblikk i det grenseløse, romantiske, morsomme og ofte gripende livet til den dedikerte gruppen av “roadies”, som lever for musikken og den familien man får på veien. Serien viser musikkbransjen og turnélivet fra perspektivet til de ukjente heltene som befinner seg bak scenen. Fra bandets turnémanager Bill (Luke Wilson) til produksjonslederen Shelli (Carla Gugino), med yrkesmessige og personlige kollisjoner mellom dem to og de andre som jobber med bandet.

Så du Aloha? Vel, det burde være grunn nok til at vi stiller oss noe skeptisk til Cameron Crowe sitt store hopp fra film til tv, selv med hans bakgrunn og Almost Famous i ryggen. Er Crow passende mann til å stå bak en serie om nettopp Roadies? Kanskje blir Roadies en opptur som får i hvert fall noen til å glemme asiatiske Emma Stone… Crowe får jobbe med et stort cast, som inkluderer Imogen Poots, Keisha Castle-Hughes (Game of Thrones), Rafe Spall (The Big Short), Peter Cambor (NCIS: LA) og komikeren Ron White, samt gjesteroller av Luiz Guzman og Rainn Wilson (The Office). Prosjektet har gått igjennom en tidligere utgave, med b.l.a. Christina Hendricks i rollen til Gugino, så forhåpentligvis er denne utgaven mer enn bare noe Showtime er fornøyd med. Vi håper virkelig det.

https://www.youtube.com/watch?v=1WnLeNWBoMU

Roadies har premiere på HBO Nordic 27. juni.

Andre aktuelle premierer

Outcast

OutcastBasert på tegneserien med samme navn fra The Walking Dead-skaper Robert Kirkman følger Outcast historien om Kyle Barnes (Patrick Fugit) som har vært plaget av demoniske besettelser hele sitt liv. Ved hjelp av predikanten Anderson, som er jaget av sine egne personlige demoner, prøver Kyle å finne svar for å kunne leve et normalt liv. Etter hvert som Kyle graver i sin egen skjebne, oppdager han noe som ikke bare kan endre hans eget liv, men også hele verden.

Serien har en veldig god første episode, til horrordrama å være. Skrevet av Kirkman, men spesielt godt regissert av Adam Wingard (The Guest, You’re Next). Det vil være veldig tøft å holde opp det hele i de videre episodene av Outcast. Philip Glenister (Life on Mars, Mad Dogs), som svært passende spiller en alkoholisert prest, er en god kompanjong for Kyle, mens Wrenn Schmidt (Boardwalk Empire, Person of Interest) er passende som Kyle sin morsomme adopterte søster. Med andre som Reg E. Cathey (House of Cards) og Catherine Dent (The Shield) i rollene har Outcast et klart potensial, om bare sjefprodusent Chris Black & Co klarer å forsette hva Wingard og Kirkman klarte med den første episoden.

Outcast har premiere 6. juni på Fox.

BrainDead

“Pilot” – on BRAINBEAD,Tuesday, March 22 (10:00-11:00 PM, ET/PT) on the CBS Television Network. Photo: Jeff Neumann/CBS ©2016 CBS Broadcasting, Inc. All Rights Reserved

Braindead følger en ung kvinne Mary Elizabeth Winstead) som får sin første job i Washington, D.C. og oppdager to ting: Regjeringen har stoppet å fungere og noe mystisk har skjedd med et voksende antall mennesker, både ansatte og kongressmedlemmer.

Med godt fullført The Good Wife er serieskaperne Robert og Michelle King dermed allerede klar med deres neste serie. BrainDead er en komplett omvendt politisk thriller enn hva The Good Wife var, så prosjektet er uten tvil noe å bli nysgjerrig på, med sin blanding av humor, politikk og menneskeetende krypdyr fra en annen galakse. Winstead, som var solid i 10 Cloverfield Lane tidligere i år, virker svært passende for denne type serie, med flere andre mer eller mindre kjente tv-fjes ved sin side, som Aaron Tveit (Graceland), Emmy-vinner Tony Shalhoub (Monk), Nikki M. James (The Good Wife), Johnny Ray Gill (Rectify, Underground) og Danny Pino (Special Victims Unit).

BrainDead har premiere i juni på CBS. Serien har ikke blitt plukket opp av en norsk kanal eller streamingtjeneste her hjemme.

Stranger Things

WF-strangerthings-stills_002Denne overnaturlige thrillerserien er beskrevet som et kjærlighetsbrev til klassiske grøsserhistorier fra 80-tallet. Handlingen finner sted på 80-tallet i Hawkins, Indiana. En ung gutt forsvinner på mystisk vis, og hans mor (Winona Ryder) setter i gang en stor etterforskning med det lokale politiet for å finn ham. Underveis avsløres en rekke hemmeligheter, blant annet om den amerikanske regjeringens topphemmelige eksperimenter, skumle overnaturlige krefter og en veldig mystisk, liten jente.

Sesong 1 av Stranger Things slippes 15. juli på Netflix.

Cleverman

ClevermanDenne uvanlige australske og New Zealandske dramaserien fokuserer på svært aktuelle tema, som rasisme, asylsøkere og beskyttelse av grenser. Den sentrale historien handler om to fraseparerte urfolk-brødre, som blir tvunget til å kjempe for deres egen overlevelse, samtidig som andre skapninger også dukker opp i «The Zone»; det dystopiske området de holdes innesperret i.

Mens de sosiale allegoriene kommer litt sterkt på, virker det som Cleverman er en serie som har mye å fortelle og er noe annet enn den vanlige superhelthistorien. Med Iain Glen (Game of Thrones), Hunter Page-Lochard (Spear), Frances O’Connor (The Missing) og nykommer Rob Collins i rollene.

Cleverman har premiere på ABC (Australia) og Sundance TV i USA 2. juni. Serien har ikke blitt plukket opp av en norsk kanal eller streamingtjeneste her hjemme.

Feed The Beast

Feed The Beast

Dramaserien handler om de to venne Tommy Moran (David Schwimmer) og Dion Patras (Jim Sturgess) som åpner drømme-restauranten sammen i Bronx, New York City. Men når den ene av de to kokkene er i trøbbel med både mafiaen og loven, blir ting litt vanskeligere.

AMC forsøker seg på serien basert på den danske serien Bankerot, av Kim Fupz Aakeson, utviklet av Dexter og Nurse Jackie-produsent Clyde Phillips. Originalen fikk aldri en veldig stor ros, men ble heller aldri slaktet. Om AMC kan forbedre prosjektet med Phillips er det fint. Det er potensial med skuespillerne involvert også. Schwimmer snudde nettopp karrieren med en solid rolle i American Crime Story: People vs. O.J., og sammen med Sturgess (Cloud Atlas) har serien to gode nok hovedrolleinnehavere. Det skader heller ikke med John Dorman (The Wire), Michael Gladis (Mad Men) og Christine Adams (Agents of S.H.I.E.L.D.) i birollene.

Feed The Beast har premiere 5. juni på amerikanske AMC. Serien har ikke blitt plukket opp av en norsk kanal eller streamingtjeneste her hjemme.

Queen of the South

Basert på telenovela-serien La Reina del Sur forteller Queen of The South historien om Teresa Mendoza (Alice Braga), en kvinne som blir tvunget til å flykte til USA, etter at hennes kjæreste som langet narkotika blir drept i Mexico. Hun velger å alliere seg med en person fra hennes fortid for å bringe ned doping-lederen som er ute etter henne.

USA Network scoret høyt i fjor sommer, med serien Mr. Robot som ble kalt ‘kanalens svar på Mad Men’. Om Queen of the South også kan overraske like mye blir denne mer kanalens svar på Breaking Bad. Vi tviler litt på at USA Network er like heldige denne gangen, men i hvert fall med «El Chapo» i nyhetsbildet for tiden og populariteten til både Jane the Virgin og Narcos er det ikke rart at USA Networks slår til på denne serien. Forhåpentligvis er det noe verdt å følge med på.

https://www.youtube.com/watch?v=7mFJgpUq3_s

Serien har ikke blitt plukket opp av en norsk kanal eller streamingtjeneste her hjemme.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
1 Comment
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer
Teo
Teo
4 år siden

«Andre aktuelle premier». Er det serier som dere har mindre tro på , enn de aller første som blir nevnt?