Månedens serietips: Mai 2016

Annonse

«Månedens Serietips», hvor vi ramser opp relevante serier og annet som har sesongpremiere eller starter på norsk tv, strømmetjeneste eller kommer på DVD/Bluray i løpet av måneden. Som oftest vil dette inneholde en del serier vi allerede har sett på forhånd.

Du kommer ikke til å se storserier som HomelandGame of Thrones eller House of Cards blant de utvalgte. Dette er tips om nye eller mindre kjente serier. Ikke dem som folk snakker mest om og har på radaren, men heller dem som fortjener plass i rampelyset.

Du finner flere serier i premierekalenderen, men her konsentrerer vi oss om de vi har sett selv eller som for tiden høster god «buzz». Vi starter med et par tips og kommer eventuelt med ytterligere anbefaling utover måneden.

Chef’s Table, sesong 2

chefs-table-season-2Det er nok en annen Netflix-serie med sin andre sesong som kommer til å få særlig fokus her hjemme i Norge denne dagen, og det er Bloodline. Og det er helt fair, Chef’s Table er ikke for alle. Men for fans av kokkeprogram som har interesse for mer enn bare det å legge til unødvendig drama, er denne Netflix-serien en serie villig til å gjøre en vri på sjangeren.

I episodene på rundt 45 minutter tar serien oss dypt ned i hva som driver disse kokkene og deres forsøk på sensorisk perfeksjon. Hvordan rettene lages får ikke nevneverdig fokus, men det blir ikke noe minus når serien er så visuell og filosofisk rundt mat som den er.

Sesong 2 av Chef’s Table slippes 27. mai på Netflix.

Gomorrah, sesong 2

Gomorrah S2 43232546Tilbake i 2014 hadde italienske Gomorrah premiere. Det var rått og skittent, men gravde også dypere i kildematerialet til den prisbelønte filmen med samme navn fra 2008, basert på Roberto Saviano sin bok rundt den kriminelle organisasjonen Camorra i Napoli.

Serien var solid på drama og maktkampen i organisasjonen, med en solid og spennende avslutning på sesongen. Uten å spolere for mye har sesong 2 mye å spille videre på, og det blir spennende å se hvordan en av de beste europeiske dramaseriene akkurat nå forsetter.

Sesong 2 av Gomorrah har premiere 11. mai på HBO Nordic.

Peaky Blinders, sesong 3

peaky blinders season 3Steven Knight’s gangster-saga-serie forsetter i sesong 3 i Birmingham på 1920-tallet. Thomas Shelby (Cillian Murphy) og hans gjeng forsetter sin kontroll over byen der mafialignende metoder tas i bruk.

Lenge har Peaky Blinders vært, både visuelt og velspilt, en slags britisk utgave av Boardwalk Empire. Serien var allerede god i sesong 1, men enda bedre i sesong 2, en del takket være introduksjonene av Alfie Solomons (spilt av Tom Hardy) og Darby Sabini (spilt av Noah Taylor). Med enda mer av Hardy i serien i sesong 3 og en spennende slutt på sesong 2, blir det spennende å se hvor serien er på vei i år.

Sesong 3 av Peaky Blinders har premiere på TV 2 Sumo, C More og C More Series 7. mai

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X