History Channel bringer Roots tilbake. Hva sier anmelderne om nyutgaven av den banebrytende miniserien?

Roots har skapt både kontroverser og stor suksess. Miniserien er ansett som en av tidenes største, nå er flere av de som var involvert i originalen med som produsenter.

Basert på Alex Haley-boken handler Roots om slavehandelen i USA og en families kamp for å overleve under umenneskelige forhold.

Historien strekker seg på tvers av flere generasjoner, og starter med en en ung Kunta Kinte som blir fanget i sitt hjemland og solgt inn i slaveri i kolonitiden USA. Kinte og hans familie blir vitne til og involvert i flere betydningsfulle omveltninger i amerikansk historie, som borgerkrigen, slaveopprør og til slutt borgerrettsbevegelsen. Historien om Kunta Kinte og hans etterfølgere er et viktig element i kulturhistorien for mange amerikanere med afrikansk opphav, og er en sterk fortelling om menneskers evne til å stå opp mot undertrykkelse og urettferdighet.

Annonse

Oscarvinnerne Forest Whitaker og Anna Paquin (True Blood), Golden Globe-vinner Jonathan Rhys Meyers (The Tudors), Tony Award-vinner Anika Noni Rose (The Good Wife), Oscarvinner Laurence Fishbourne, Chad L. Colman (The Walking Dead, The Wire), Erica Tazel (Justified), Derek Luke (The Americans, Empire), og nykommerne Malachi Kirby og Regé-Jean Page har noen av rollene i serien.

 

Roots Forest Whitaker (1)
Forest Whitaker i Roots. Foto: History Channel

Foreløpig har serien 81/100 på Metacritic etter 22 anmeldelser, som tilsier universell god omtale. Det er også en av høyeste rangeringen til en nye serie denne våren, på nettsiden som legger sammen anmeldelser.

RottenTomatoes har gitt serien 100% basert på 22 anmeldelser, noe som tilsier at alle anmeldelsene er positive. Noe som også står på Metacritic.

Mange av anmeldelsene påpeker at miniserien rettferdiggjør en ny utgave. Skuespillere som Malachi Kirby, Emayatzy Corinealdi, Anika Noni Rose, Regé-Jean Page og Forest Whitaker får mye ros for sine prestasjoner i serien.

Du kan lese utdrag av noen av anmeldelsene nedenfor.

History’s new vision of Roots justifies its existence almost immediately, reinforcing its worthiness through amazing performances and a tweaked narrative that puts more focus on the interior lives of the slaves.Joshua Alston, A.V. Club

On a night-by-night basis, Roots works the tricky balance between misery and uplift. Even if it can’t tap into the sui generis newness of the original, the miniseries is often brutal and harrowing.Daniel Fienberg, The Hollywood Reporter

The lessons the new Roots teaches over the course of its eight hours, which air on four consecutive nights, are worth revisiting, and a number of outstanding performances enliven this retelling of the story of Kunta Kinte and his descendants.Maureen Ryan, Variety

Emayatzy Corinealdi Roots
Emayatzy Corinealdi i Roots. Foto: History Channel

Eneste norske nettsted som har anmeldt serien i skrivende stund er Filmpolitiet.

Med glimrende skuespillerprestasjoner og massevis av energi er nyinnspillingen av den klassiske TV-serien Roots fra 1977 både gripende og underholdende.Sigurd Vik, Filmpolitiet.

Nyutgaven av Roots består av 8 episoder på en time hver. De to første episodene av serien vil bli tilgjengelig på HBO Nordic 31. mai, etterfulgt av to nye episoder over de tre neste dagene.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here