Den svært aktive norske regissøren Magnus Martens fikk i oppgave å regissere en av episodene til kommende Marvel’s Luke Cage, melder Filter Film og TV.

Med Marvel’s Luke Cage blir Martens den første skandinavieren til å regissere en Marvel-serie. Med karakteren Luke Cage (spilt av Mike Colter fra The Good Wife) tilbake, etter birollen i sesong 1 av Marvel’s Jessica Jones, handler serien både om karakterens fortid og fremtid.

Etter å ha fått superstyrke og utholdenhet i et sabotert eksperiment, velger Luke Cage (Colter), en mann feilaktig siktet for en kriminell handling, å rømme fra fengsel. I et forsøk på å bygge opp livet sitt i Harlem, konfronterer Luke sin fortid og må kjempe for hjertet av byen sin.

Annonse

Med i rollene er også Mahershala Ali (House of Cards), Emmy-vinner Alfre Woodward (St. Elsewhere, The Practice), Simone Missick (Ray Donovan), Theo Rossi (Sons of Anarchy), Frank Whaley (Ray Donovan) og Sônia Braga (Alias). Rosario Dawson gjentar også rollen som Claire Temple fra Marvel’s Daredevil og Marvel’s Jessica Jones.

Martens regisserte og skrev filmene Arme Riddere og United. Han har også regissert episoder av norske tv-serier som Åpen Post, Ut i Vår Hage og nylig Meglerne på TV2.

I den amerikanske tv-bransjen har nordmannen regissert to episoder i den tredje sesongen av actiondrama-serien Banshee fra HBO-eide Cinemax. I tillegg har han også regissert to episoder av tv-utgaven av 12 Monkeys i både sesong 1 og 2, og 1 episode av Starz-serien Power. Begge seriene er også tilfeldigvis tilgjengelig på HBO Nordic her hjemme.

Martens som regissør for denne Marvel-serien er uten tvil en passende kombinasjon. I den første episoden hans av Banshee klarte Martens å glimrende regissere en av de mest imponerende (og blodige) slåsskampene på TV, og en slik erfaring vil uten tvil være viktig å ta med over til denne serien.

Serien er blitt nevnt av sjefprodusent og seriens utvikler Cheo Hodari Coker, som Marvel sin The Wire. Noe som ikke er rart når Luke Cage i serien må gå opp mot både gangstere, politi og politikere.

Martens er også opptatt med flere tv-prosjekter i USA for tiden. Han kom med ideen og produserer prosjektet Kirbyland, som ble solgt til ABC som et manus i slutten av fjoråret fra Buffy-produsent Gail Berman og Hot Tub Time Machine-forfatteren Josh Heald.

Rundt samme tid i fjor ble også prosjektet Caper satt i utvikling hos kabel-tv kanalen FX Networks, som har stått bak serier som The Americans, Fargo, Justified og Sons of Anarchy. Caper er beskrevet som en mørk krimkomedie.

Du kan lese mer om hva Martens har å si om Marvel’s Luke Cage på Filter Film og TV.

Marvel’s Luke Cage har premiere 30. september på Netflix.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here