Annonse

«Månedens Serietips», hvor vi ramser opp relevante serier og annet som har sesongpremiere eller starter på norsk tv, strømmetjeneste eller kommer på DVD/Bluray i løpet av måneden. Som oftest vil dette inneholde en del serier vi allerede har sett på forhånd.

Du kommer ikke til å se storserier som HomelandGame of Thrones eller House of Cards blant de utvalgte. Dette er tips om nye eller mindre kjente serier. Ikke dem som folk snakker mest om og har på radaren, men heller dem som fortjener plass i rampelyset.

Det er flere serier listet opp i premierekalenderen, men vi konsentrerer oss om de vi har sett selv til å bedømme, eller som opplever god «buzz». Vi starter med et par tips og kommer eventuelt med ytterligere anbefaling utover måneden.

Wolf Hall

wolf-hall-s1-recap-essentials-1920x1080

Emmy-vinner Damian Lewis (Homeland, Band of Brothers) og Oscar-vinner Mark Rylance (Bridge of Spies) leder miniserien fra 2015, med andre som Claire Foy (fra kommende Netflix-serie The Crown) og Tom Hollander (Peter Parker/Spider-Man i Captain America: Civil War) også i rollene. Basert på Hilary Mantels prisbelønte historiske roman Wolf Hall og oppfølgeren Bring Up the Bodies. Serien forteller historien om Thomas Cromwell (Oscar-vinner Mark Rylance), Kong Henrik VIIIs (Lewis) rådgiver som taktfullt navigerer seg gjennom maktkorridorene i Tudor domstolen tidlig på 1500-tallet. Her må han hanskes med alt fra dødelige politiske intriger, kongens stormfulle forhold til diplomatdatteren Anne Boleyn (Foy), samt de religiøse omveltningene den protestantiske reformasjonen fører med seg.

Annonse

Wolf Hall er noe av det beste innen denne typen britiske historiske dramaserier. Med nok kompleksitet er utførelsen solid, men det beste er skuespillet til flere, spesielt Lewis, Rylance, Foy og Jonathan Pryce (en av de mange fra Game of Thrones i denne serien). Med fantastisk regi og musikk er det hele utmerket produsert og noe av det beste innen historiske dramaserier de siste årene.

Wolf Hall er tilgjengelig fra 9. april på TV2 Sumo.

The Girlfriend Experience

girlfriendexperience800

Basert på Steven Soderbergh-filmen The Girlfriend Experience følger vi jusstudent Christine (Reily Keough) som akkurat har fått en ettertraktet praktikantplass i et stort firma i Chicago. En studievenn introduserer henne for en ny verden av tilfeldige forbindelser og raske penger, og tilværelsen hennes snus på hodet. De to livene blir vanskelige å forene og Christine havner raskt i et nett av løgner og svik. Karakterene heter Seitz, Paul Sparks (Boardwalk Empire, House of Cards), Kate Lyn Sheil (House of Cards) og Mary Lynn Rajskub (24).

Der Soderbergh-filmen med samme navn føltes veldig tynn klarer tv-serien å gjøre alt mye rikere, takket være både skuespillerne og duoen bak serien. Seriens sjefsprodusenter, manusforfattere og regissører Amy Seimetz og Lodge Kerrigan klarer utmerket å balansere mellom det å glamorisere og demonisere. Keough som gjorde helt greie biroller i filmer som Magic Mike og Mad Max: Fury Road gjør en solid debut på tv-skjermen, som også gjør at hun burde bli kjent for å være mer enn bare barnebarnet til Kongen; Elvis Presley. Med et godt inntrykk av de første 3 episodene og flere gode anmeldelser er vi svært spente på om serien holder mål.

The Girlfriend Experience har premiere 12. april på C More Series og blir tilgjengelig samme dato på TV2 Sumo.

Inside Amy Schumer, sesong 4

inside amy schumer

Amy Schumer hadde et knallår i 2015, men la oss være klare på at Schumer er mye bedre på tv-skjermen enn filmer som Trainwreck. Folk som sier noe annet vet ikke hva de snakker om. Inside Amy Schumer hadde en solid tredje sesong i fjor, med en perfekt parodi av 12 Angry Men på det å bruke Friday Night Lights som en tilkoblingen mellom sport og voldtekter i USA.

I sesong 4 er det hint til at både musikalen Hamilton og Game of Thrones er noe som parodieres. Vi er spent på om Schumer klarer å holde nivå oppe fra fjorårets sesong.

Inside Amy Schumer har premiere 24. april på Comedy Central.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer