Etter lang tid hos kabel-tv giganten viser HBO endelig fram den først snutten av den svært lovende miniserien The Night Of.

Emmy-vinner John Turturro (Do The Right Thing, Monk) og Riz Ahmed (Nightcrawler, Rogue One: A Star Wars Story) har hovedrollene i The Night of. Miniserien handler om advokaten Jack Stone (Turturro) i New York City som får en vanskelig ny sak med kulturelle og politiske overtoner: forsvare Nasir Khan (Ahmed), en ung pakistansk mann som er blitt beskyldt for å ha drept en kvinne fra overklassen. Historien undersøker politiets etterforskning, rettssaken, rettssystemet og tilstandene på Rikers Island, hvor de tiltalte venter på tiltalen.

The Night Of er løst basert på britiske miniserien Criminal Justice, skapt av Peter Moffat. Oscar-vinner Steven Zaillian (Schindler’s List, American Gangster og Gangs of New York) og Richard Price (The Wire) står bak serien.

Annonse

Zaillian regisserer også episode 1–3 og 5–8, mens James Marsh (The Theory of Everything) regisserte episode 4.

Dette var et lidenskaps-prosjekt for avdøde Emmy-vinner James Gandolfini (The Sopranos), som spilte rollen til Turturro i den originale piloten og produserte serien.

Med i rollene også Michael K. Williams (Hap and Leonard, The Wire og Boardwalk Empire), Poorna Jagannathan (Thanks for Sharing), Payman Maadi (A Separation), Paul Sparks (Boardwalk Empire, House of Cards), Glenn Fleshler (True Detective), Max Casella (Vinyl), Bill Camp (12 Years A Slave), J.D. Williams (Oz og The Wire) og Ben Shenkman (Angels in America).

Serien får premiere i juli på HBO, og HBO Nordic her hjemme. Miniserien består av 8 episoder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here