– Sesong 2 viste at Better Call Saul tok skrittet videre til å bli en enda bedre serie

Del nyheten

Siste episode av sesong 2 av Better Call Saul ble tilgjengelig på Netflix tidligere denne uken.

Utvilsomt var første sesong underholdende og god, men det virket også som om serien forsøkte å slå seg ned en plass mellom det å være noe eget og det å etterligne Breaking Bad.

Kritikken mot Better Call Saul har vært mye rettet mot fremgangen til serien. Den er tregere enn Breaking Bad, men etter hvert har dette blitt noe av seriens styrke, og det har sesong 2 vært med på å forsterke. Den møysommelige fremgangen gir oss et mye mer interessant og realistisk syn på hvordan folk utvikler seg.

Serien er også mye mer interessert i å ikke bare utvikle Jimmy McGill (Bob Odenkrik), men også det resterende karaktergalleriet, enn hva Breaking Bad ofte gjorde. Dette ser vi spesielt bevis på ved at de andre karakterene, som Mike Emmerhaut (Jonathan Banks), Kim Wexler (Rhea Seehorn) og Chuck McGill (Michael McKean), individuelt tar sine egne valg og veier. Nå gjør ikke det serien automatisk bedre, men det er et pluss serien har over sin forgjenger.

Utviklingen av Jimmy er svært viktig for å vise hvordan han kom til å bli Saul Goodman. Det kunne kanskje vært avslørt i noen få episoder av Breaking Bad hvordan Saul Goodman ble til, men det ville tatt tid serien ikke hadde om den plutselig skulle avspore for å fortelle historien om denne sidekarakteren vi aldri virkelig ble med hjem etter at arbeidsdagen var over, eller ble noe særlig kjent med i serien før den tok slutt. Åpenbart ville det ikke blitt gjort så rikelig som Better Call Saul også gjør.

Jimmy kommer til å ende opp som Saul, men ferden dit er aldri noe serien burde haste frem om målet er å fortsette utviklingen slik som nå. En egen serie med egne karakterer fra Jimmy sin «verden» som Chuck & Co føles derfor ikke bare riktig, men så utrolig bra, når serieskaperne og seriens sjefprodusenter Vince Gilligan og Peter Gould har gjort en så god oppgave med å få oss til å forstå karakteren Gjerne ved bruk av øvrig karaktergalleri.

Jimmy prøver å gjøre det rette, men hans verste tendenser ødelegger for ham og hans nærmeste. Han klarer ikke å stoppe seg selv fra å elske kvinnen i hans liv, Kim, og går over streken selv om han vet han risikerer å ødelegge forholdet deres både som partnere i kjærlighet og i praksisene. Et ekstra pluss burde serien også få for å virkelig ha investert og scoret med karakteren denne sesongen, med tanke på hvor underutviklet den var i sesong 1 er. Det er en gledelig overraskelse å se karakteren bli tatt i bruk i år.

Jimmy kan heller ikke stoppe seg selv i å støtte storebroren Chuck, noe som ikke går bra når Chuck alltid får Jimmy til å bli den verste versjonen av seg selv. Chuck sin egoisme er skadelig da han aldri virkelig har vært positiv til hva Jimmy kan bli og med litt støtte fra storebror. Og med Jimmy sine tendenser leder dette ofte til katastrofe, både for ham selv og broren.

Tendenser er også relevant for Mike, som har behov for hevn og ikke akter å gi slipp på naget sitt for Hector og Tuco Salamanca, etter sammenstøtet deres denne sesongen. Hevnforsøket går skeis og fikk en uskyldig person drept.

better-call-saul-episode-204-mike-banks-2-935-850x560
Nacho (Michael Mando), Tuco (Raymond Cruz) og Mike (Jonathan Banks). Foto: AMC

På denne måten har serien brukt Mike for å åpne opp Breaking Bad-«verdenen» for serien med Salamanca-familien, men gjort det for å fortelle historien om Mike først og fremst, som sikkert vil ha en innvirkning på en mulig framtiden til Jimmy også. For Mike sin del er dette hans vei mot å bli en som dreper igjen.

Better Call Saul er ikke bare en av de best regisserte seriene på tv nå. Nok av solide skuespillerprestasjoner og godt manusarbeid i sesong 2 viste at serien tok skrittet videre til å bli en enda bedre serie. Alt står mye mer klart for seg hvor serien er på vei og karakterene. Balansen mellom humor og drama er også en av seriens flere plussider.

Med også en god avslutning på sesong 2, som kan introdusere nok en Breaking Bad-favoritt til serien, er det spennende å se hvor serien er på vei i sesong 3.

Annonse
X
X
X