Månedens serietips: Mars 2016

Del nyheten

Etter en liten pause er vi tilbake med vår spalte «Månedens Serietips», hvor vi ramser opp relevante serier og annet som har sesongpremiere eller starter på norsk tv, strømmetjeneste eller kommer på DVD/Bluray i løpet av måneden. Som oftest vil dette inneholde en del serier vi allerede har sett på forhånd.

Du kommer ikke til å se storserier som HomelandFargo eller House of Cards blant de utvalgte. Dette er tips om nye eller mindre kjente serier. Ikke dem som folk snakker mest om og har på radaren, men heller dem som fortjener plass i rampelyset.

Det er flere serier listet opp i premierekalenderen, men vi konsentrerer oss om de vi har sett selv til å bedømme, eller som opplever god «buzz». Vi starter med et par tips og kommer eventuelt med ytterligere anbefaling utover måneden.

Hap And Leonard

HAP-AND-LEONARd

Hap And Leonard er basert på Joe R. Lansdales, hvor vi følger Hap (James Purefoy fra Rome og The Following), en arbeiderklassemann som har vært fengslet for militærnekt, mens hans kamerat Leonard (Michael K. Williams fra Boardwalk Empire og The Wire) er en homofil Vietnam-veteran som har problemer med å kontrollere temperamentet sitt. Inn kommer også Trudy (Christina Hendricks fra Mad Men), Haps ekskone, som har et tilbud om en skattejakt-jobb som Hap og Leonard ikke kan si nei til.

Dette er veldig mye en lovende kombinasjon av Fargo/Justified og True Detective. Det som virkelig skinner er hvor bra Purefoy og Williams fungerer sammen på tv-skjermen. De har humor og et interessant forhold seg i mellom. Vi endte opp med å like serien godt, og ser spent fram til hvordan sesong 1 avsluttes. Med allerede en kriminelt oversett serie i form av Rectify ser vi veldig fram til hvordan denne nye serien fra samme kanal (SundanceTV) vil utvikle seg. Med de to første episodene vi har sett og med kjennskap til boka sesongen er basert på (Hunting Season) er det klart at de første episodene bygger opp til noe spennende. Kanskje trenger serien tid på seg, men det er helt klart potensial her for fans av serier som Fargo og Justified.

Første episode sendes 3. mars kl. 21:40 på C More Series og gjøres tilgjengelig på TV 2 Sumo og C More.

Prey, sesong 2

RED PRODUCTIONS FOR ITV PREY SERIES 2 EPISODE 1 Pictured : PHILIP GLENISTER as Murdoch and MYANA BURING as Jules Hope. Photographers: BEN BLACKALL. This image is the copyright of ITV and must be credited. The images are for one use only and to be used in relation to PREY, any further usage could incur a fee.

Oppfølgeren til miniserien Prey, med State of Play og Life On Mars-skuespilleren John Simm i hovedrollen i sesong 1 tilbake i 2014, følger en helt ny lovlydig person som ender opp på feil side av loven. I denne sesongen følger vi fengselsbetjenten Dave Murdochs (Philip Glenister fra Life on Mars), som får vite at hans datter har blitt kidnappet. For å redde henne blir han tvunget ut på en farlig flukt sammen med en kvinnelig innsatt med navn Jules Hope (spilt av svenske MyAnna Buring fra Dag). I hælene på dem er DS Susan Reinhardt (Rosie Calvaliero), som returnerer etter å ha dukket opp i serien i sesong 1. Med i rollene er også Nathan Stewart-Jarrett (Utopia, Misfits), Ralph Ineson (Game Of Thrones, The Office) og Sammy Winward (Emmerdale).

For fans av britiske thrillere er Prey verdt å få med seg. Sesong 2 dropper sjeldent ballen, og avslutter de tre episodene miniserien består av godt. Serieskaper og manusforfatter Chris Lunt gjør en god jobb i forme karakterene så vi faktisk bryr om deres ferd, spesielt med Murdoch solid gjort av Glenister. Det er ikke direkte nødvendig å se første sesong, men om du har tid og mulighet er det verdt å plukke den opp også.

Sesong 2 av Prey har premiere 24 mars kl. 21:40 på NRK1.

Mr. Robot

Mr. Robot - Season 1

Det tok sin tid, men endelig fant en av fjorårets beste nye serier veien til norsk TV-skjerm. Hackeren Elliot Alderson (Rami Malek) blir oppsøkt av den mystiske «Mr. Robot» (Christian Slater) som ønsker hjelp til å legge USAs finansinstitusjon i ruiner. En intens psykologisk thriller som overrasket de fleste i fjor, den vant annet en fortjent Golden Globes.

En sikker vinner for de som liker krim, thriller og gjerne tar en historie fylt med paranoia og overraskende vendinger.

Første episode sendes tirsdag 1. mars kl. 21:30 på NRK 3

Annonse