Etter flere gode episoder på rad ble vi servert «Twice As Far», en episode som trengte en bedre gjennomgang av manuset for å bringe inn det fokuset og den dybden den trengte for å måle seg med tidligere episoder.

I episoden sendes de minst dyktige fra Alexandria ut av sine trygge omstendigheter, dette for å kunne ha en historie der de beviser sin eksistens i denne verdenen, med det sluttresultatet at bare en av dem overlever. Noe som også beviser overfor Carol at hun må forlate Alexandria før hun tvinges til å drepe et annet menneske igjen.

Denise tar store risikoer, slik som vist i ukas episode hvor hun etterforsker et lukket rom med en zombie i. Helt alene, uten å engang å vite hvordan man holder en machete. Hun insisterer også på å bryte inn i en bil med zombie, fordi det er en frysebag der med noe de kan ha bruk for. Hun føler ser likevel ubrukelig, noe som er rart når hun nå er Alexandrias eneste lege, og sliter med skyldfølelse over å ikke fortelle Tara hva hun føler for henne.

Noe som bygger opp til at Denise, Daryl og Rosita ender opp i en krangel om hvor dum Denise er, med Denise som insisterer på at man må ta sjanser for å leve. Det er en hårfin linje mellom å «ta sjanser» og å risikere livet.

Annonse

Etter hva som egentlig er tre forskjellige møter med Saviors før ukas episode, var det nesten dømt til å skje at noen fra Alexandria kom til å dø i møte med denne gruppen. Når episoden brukte såpass lang tid på å gjøre oss klar til reisen til Denise, med Daryl og Rosita, var det noe klønete å putte oss midt i Eugene sin tur til fabrikken med Abraham, tross at dette kan være en viktig brikke i å lage mer ammunisjon til bruk i kampen mot Saviors. Men serien klarte uheldigvis å vise fram Dwight og hans Saviors-gjeng som tegneserie-skurker, fordi Eugene visste hvor og når å bite Dwight.

Dødsfallet til Denise var også helt likt som et annet dødsfall i tegneseriene til en annen karakter, men ble nok brukt nå fordi det ville vært mer overraskende i denne episoden. Det gir forøvrig ikke mye mening å drepe en karakter som Denise nå, annet enn at manusforfatterne ønsket å ta vare på en mer kjær karakter.

Å drepe litt mer betydelige karakterer i episoder sentrert rundt dem, føles også ganske unødvendig. Kanskje var det for å overraske leserne av tegneseriene, men produsentene burde ikke glemme at de også har fulgt serien. De kunne ofte ha latt være å prøve å gjenskape store øyeblikk fra tegneseriene. Forrige ukes episode var for eksempel en helt original episode, og før det hadde vi episoden rundt Morgan i høst. Begge meget gode episoder. Serien virker ofte redd for å ta i bruk originale historier, noe som raskt kan utvikle seg til en svakhet når serien skal takle Saviors fremover.

Ellers

  • At det sto «HUSH HUSH HUSH» på veggen i gavebutikken er sånne øyeblikk som The Walking Dead til tider er interessert i, men enkelte ganger overser. Uansett lar det oss tenke litt på hva som skjedde. Uproxx har skrevet om hva som kunne ha skjedd, her.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here