LAPD-etterforskeren Harry Bosch (Titus Welliver) er tilbake i en ny sesong av Amazon-serien Bosch, basert på Harry Bosch-bøkene til Michael Connelly.

Den første sesongen av Bosch var ikke noe som meldte seg inn i klassen til de ordentlig gode krimseriene de siste årene, eksempelvis som første sesong av True Detective og Broadcurch, eller serier som Luther og The Shield. Et av første sesongs problem var at seriens handling og fokus på en generisk seriemorder som ikke skilte seg nok ut av de 100 millionene av andre seriemordere på tv-skjermen, det forhindret at serien fikk vist seg fra sin beste side.

Det var likevel noe som fungerte godt. Hovedkarakteren var av Welliver og sjefprodusent Eric Overmyer endret for tv-skjermen. Både yngre og mer villig til å sosialisere seg enn i kildematerialet hadde karakteren målbevisstheten og sinne inne nok til å være en passende utgave, både for tv-skjermen og leserne av Harry Bosch-bøkene.

I sesong 2 er Bosch tilbake som etterforsker i LAPD etter å ha vært suspendert i flere måneder. Bosch og Edgar (Jamie Hector) ender opp med å bli involvert i en større etterforskning med FBI i spissen, agendaen til en glamorøs enke (Jeri Ryan), en slitsom skurk fra Las Vegas (Matthew Lillard), storgangsteren Joey Marks (Tom Mardirosian) og en pensjonert LAPD-betjent (Brent Sexton) ivrig på etterforskningen deres.

BOSCH_205_10787_RT_S1-1600x1600
Harry Bosch (TItus Welliver) og Edgar (Jamie Hector) i Bosch. Foto: Amazon
Annonse

Welliver forsetter å være passende karismatisk og generelt en utmerket hovedrolleinnehaver for denne typen serie. Men han bærer serien mindre på sine skuldre i år på grunn av flere ting, og serien tørr å la Bosch utebli fra flere scener denne sesongen. Dette kommer klart av det kompliserte og interessante hovedmysteriet, men verden og karakterene rundt Bosch er mye bedre utviklet og tatt i bruk.

Med tråder startet i sesong 1 bygger serien også opp for bedre materiale til Bosch sin til tider fiende Irvin Irving (Lance Reddick), visekommisjonæren til LAPD, en karakter som føltes veldig bortkastet for å være spilt av en så solid skuespiller som Reddick. I sesong 2 er Irving opptatt av både valget av en ny borgermester i byen, og hans sønn George (Robbie Jones) som etterforsker hans mulig korrupte partner (James Ransone). Serien er også flinkere på bruken av både Bosch og Edgar sin sjef Grace Billets (Amy Aquino), og Bosch sin eks-kone Eleanor Wish (Sarah Clarke) og datter Maddie (Madison Lintz).

Kildematerialet denne sesongen, fra Bosch-bøkene The Drop og Trunk Music, er på høyt nivå og som Overmyer & Co håndterer godt. Seriens fantastiske øye for filming og bruk av Los Angeles er fremdeles like solid i sesong 2 med regissører som Adam Davidson (Fear The Walking Dead) og returnerende Ernest Dickerson (The Wire). Det skader heller ikke at serien ser ut til å ha et overraskende bedre øye for komikk når det passer seg.

BOSCH_210_21564_RT_S1-1600x1600
Irvin Irving (Lance Reddick) og Harry Bosch (Titus Welliver) i Bosch. Foto: Amazon

Alt føles mye bedre balansert, og serien virker å vite bedre hva som fungerer i bøkene og ikke som fungerer på tv-skjermen. Det er kanskje noen hakk her og der, men oppbygningen og utførelsen for serien er generelt bedre, noe som vises godt i spesielt de femte og sjette episodene denne sesongen.

Etter de 6 første episodene sett av den nye sesongen er det klart at dette er et år Bosch er en mye bedre tv-serie, og i en helt annen liga enn i fjor. Interessen for mer sesonger av Bosch burde høynes betraktelig etter denne sesongen.

Sesong 2 av Bosch slippes i sin helhet lørdag 12. mars på HBO Nordic.

 

OVERSIKT OVER ANMELDELSEN
Karakter

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here