Annonse

Hap and Leonard er basert på Joe R. Lansdales sin Texas noir-bokserie med samme navn har blitt TV-serie.

Det er en av bokseriene som har skreket etter å bli en tv-serie, et ønske Sundance TV endelig har innfridd.

Hap And Leonard følger duoen Hap (James Purefoy fra Rome og The Following), en arbeiderklassemann som har vært fengslet for militærnekt, mens hans kamerat Leonard (Michael K. Williams fra Boardwalk Empire og The Wire) er en homofil Vietnam-veteran som har problemer med å kontrollere temperamentet sitt.

Satt til 1988 i Texas kommer også Trudy (Christina Hendricks fra Mad Men), Haps ekskone, inn i historien. Hun frister med en skattejakt som Hap og Leonard ikke kan si nei til, noe som leder dem til å krysse veier med en radikal venstreorientert gruppe ledet av Howard (Bill Sage) og paret Solider (Jimmi Simpson fra House of Cards) og Angel (Pollyanna McIntosh fra Filth). Man kan nok trygt si at det å adaptere Hap and Leonard ikke er den enkleste oppgaven.

Karakterene, settingen og atmosfæren til serien er veldig viktig å få riktig, men historien trenger tid på seg, i tillegg er ikke dette det enkleste materialet å ta for seg. Seriens styrke er scenene mellom Purefoy og Williams. Vennskapet til Hap og Leonard er en god miks av politisk ukorrekthet, grensefrie erting og en gjensidig avhengighet. Castingen av de to skuespillerne er solid. Williams sin karisma skinner spesielt gjennom i scener som involverer de to. Kanskje kunne Purefoy hatt en bedre aksent ettersom han spiller en mann fra Texas, men det blir aldri et stort problem. Purefoy spiller på sjarmen, og sammen med Williams leverer de nok til å bli engasjert i karakterene.

Annonse

Hendricks blir ikke så mye brukt i de første episodene, men passer godt inn som den forførende eks-kona til Hap, som er en viktig årsak til at Hap takker ja til jobben.

HAP-AND-LEONARD_trudy-christina-hendricks_02_1000x594
Trudy (Christina Hendricks) i Hap And Leonard. Foto: SundanceTV

I forhold til Fargo og Justified er dialogen, som ofte var fantastisk i de to seriene, ikke helt der med Hap And Leonard. Den kunne vært arbeidet litt bedre på, men det betyr ikke at serien ikke forsøker å få til noe interessant på det området. Det er forsøk på å gjøre en argumentasjon mellom idealisme og grådighet som er en av serienes bedre øyeblikk, noe som passer godt med hva som skjer og hvordan karakterene utvikler seg.

Uten å røpe mye har Hap And Leonard-boka Savage Season, som sesong 1 baserer seg på, en stor avslutning. Det er et godt startpunkt for forhåpentligvis ytterligere sesonger. Hap and Leonard holder seg nettopp veldig godt mot plottet fra Savage Season. Over de to første episodene er det tegn til at serien starter oppbygningen godt for hva som kommer. Nick Damici (The Black Donnellys) og Jim Mickle har tidligere laget film ut av Lansdale-boken Cold in The July, og det er spennende å se hvordan de kan videreutvikle materialet fra Lansdale ved utkanten av disse 6 episodene sesong 1 består av.

Kanskje vil også disse episodene være best egnet å se mer sammenhengende enn uke for uke. Utførelsen kunne vært bedre, men i et år som hverken har mer Justified (avsluttet) eller Fargo (kommer tilbake i 2017) og etter den overdrevet andre sesong av True Detective er Hap And Leonard et greit plaster på såret. https://www.youtube.com/watch?v=_X-4A2Om24A

Hap And Leonard har premiere 3. mars kl. 21:40 på C More Series og gjøres tilgjengelig på TV2 Sumo og C More.

Annonse