Annonse

Vår faste TWD-recapper Steffen er opptatt med å få anmeldt kommende serier Hap And Leonard og Flaked (mer om de seriene her), så undertegnede har steppet inn for å dele noen ord og tanker om seriens nyeste episode.

Forhandlinger var tema for dagens episode. Gruppen oppdaget at verden var ganske så mye større og ble presentert for Hilltop, et sted de reiste til for å sikre seg mat og medisiner. Der ventet en gjeng bevæpnet med hjemmesnekrede våpen i en ganske idyllisk bebyggelse. Trass forståelig paranoia gikk Rick og co. med på å gå innenfor bygdeporten, mye takket være at Jesus var litt av en luring.

Nevnte Jesus har, unnskyld ordleken, vist seg som litt av en åpenbaring. Ser man forbi det falske skjegget (skuespilleren fikk rollen kort tid før innspilling og rakk ikke å gro ut et ekte manne-skjegg) så tilførte rollefiguren både et tonn med informasjon i tillegg til en ny dynamikk. Et kjærkomment tillegg til gruppen. Ikke at det er mangel på rollefigurer i The Walking Dead, tvert imot (mer om det senere). Men hans evne til å være brobygger og åpne opp både gruppen og våre øyne for hvor stor denne verdenen nå er blitt, det gir manusforfatterne mye mer å leke seg med. Vi ble introdusert til Gregory, som tilsynelatende var Hilltopp-sjefen, men den store puppetmasteren er nok Jesus.

Det er litt som når man spiller Civilization i timesvis før man endelig støter på en haug med andre aktører. Diplomatiet gjorde sitt inntog og serien fikk en større sandkasse å boltre seg i.

For Rick og co. forhandlet de med sitt ene gode kort. Opp gjennom årene har de rotet til det meste, men en ting er de gode til: Basketak. Viste seg at det var nettopp det Hilltopp-gruppen behøvde, tilfeldighetene ville ha det til at forhandlingene ble avbrutt med trusselen om Negan. Det hele endte med slosskamp hvor Rick drepte Nathan, en av Hilltops beboere. «What?» sa han da han reiste seg regelrett dynket i blod.

Annonse

Jeg lo godt av scenen, i likhet med da Daryl blåste bikere til himmels for et par episoder siden. Både Abraham og Jesus ga episoden morsomme øyeblikk, det var godt å se at også Rick kunne bidra på den fronten. Mannen er en mester i å gi et godt førsteinntrykk, hele scenen ble ytterligere forsterket av at Carl ble igjen nettopp for å unngå å skremme det nye bekjentskapet. Den planen slo definitivt feil. En liten perle av et manusarbeid det der og det unnskylder en heller stor tilfeldighet med at Negan valgte akkurat dette tidspunktet til å yppe seg med Hilltop.

Valget Rick tok om at de skal oppsøke Negan vil nok skape diskusjon, men det ga mening. Ikke bare for å sikre forsyninger, men også fordi det er et valg gruppen burde ta uavhengig. Nå får de bare en bonus med på kjøpet, i tillegg har de fått verdifull informasjon om fienden. Men når vil alt gå til helvete? Det bygges opp til litt av en trefning mellom heltene våre og Negan. Daryl var kjepphøy og selvsikker, men noe sier meg at fallet blir stort. Godt mulig Negan ikke bare har «en god historie», slik Daryl antok. Vi får se. Jeg tror fallet blir stort for gjengen vår.

Samtidig hadde Abraham sine egne interne forhandlinger om hvem han ønsket å dele seng med. Her viste serien problemet med overbefolkning (som er ironisk, med tanke på at dette er en zombie-serie). Det er vanskelig nok å huske på hvem Rosita og Sahsa er. Abraham er en likandes karakter, men med all fragmenteringen som har foregått de to siste sesongene er det blitt litt for vanskelig å engasjere seg i de ulike rollefigurene og interessen for Abrahams kjærlighetsliv er et av ofrene. Jeg er mer forbløffet over at det er nok folk igjen til å ha trekantdrama. Takk, men nei takk, selv om jeg forstår ønsket om å gi Abraham en indre konflikt og bruke graviditeten til Maggie som en katalysator. For Abraham handlet dette om langt mer enn valg av partner. Det handlet om han var villig til å planlegge en fremtid.

Her har heldigvis nivået og et strammere fokus de siste tre episodene gjort serien mer underholdende og intens enn på lang tid. Forhåpentligvis er vi ferdig med perioden hvor historien hoppet frem og tilbake fra episode til episode og at vi nå kan holde fokus på Rick og omgangskretsen. Det er en underliggende intensitet nå som jeg har savnet tidligere. Trass i at de faste aktørene har forblitt trygge et par sesonger nå, tror jeg det for alvor vil ta slutt mot slutten av sesongen. Noe sier meg at vi må forberede oss på å ta farvel med et par favoritter.

Ellers:

  • Analogi-snakket til Abraham. Herre, for en glede. Ingen snakker slik, men det gjør meg ingenting. Øyeblikkene mellom han og Glenn var blant episodens beste. Hvem har lyst på pannekaker?
  • Problemstillingen med å få barn i en verden som er gått til helvete var en god tankevekker å snike inn. Det gjør at serien ikke har gitt helt slipp på det som var seriens kjerne fra start av: Undring over hvilke valg som er riktig å ta i en verden som dette.
  • Gregory var en fin «bad-guy» som ikke var arketypisk. Han var en gjennomført drittsekk (om det var hersketeknikk eller arroganse vet jeg ikke, men fin detalj at han kalte Maggie ved feil navn). Skuespiller Xander Berkeley var noe av det beste med de to første 24-sesongene og gjorde det enklere å se TV-serien Nikita. Dette er en ypperlig rolle for han.
  • Maggie inntok lederrollen og viste hvorfor hun blir viktig i den fasen gruppen nå beveger seg inn i. Rick er ingen diplomat og gjorde klokt i å delegere bort oppgaven da de innså hvilken tulling Gregory var. Lauren Cohan leverer varene og er sammen med Norman Reedus (Daryl) min absolutt favoritt slik serien har utviklet seg.
  • Hilltop ble bygget som eget sett, det tok rundt tre måneder. Imponerende å gå så detaljert til verks for å best mulig gjenskape tegneserien.

En sniktitt på neste episode kan du se under, samt stemme på hva du syntes om episoden.

https://www.youtube.com/watch?v=i_-6OhUCT-c

[poll id=»55″]

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer