Annonse

Allianser ble satt på prøve i sjette episode, hvor både Charles Vane og Jack Rackham måtte foreta vanskelige valg.

Tid for nok et recap. Som alltid, spoilers i horisonten!

100 mil nord for Nassau fant vi Blackbeard med en kvinne i armkroken og ro i sjelen. Ocracoke Island var kjent som favoritt-ankringsstedet for den beryktede Edward «BlackBeard» Teach. Om Blackbeard giftet seg med en av sine ni eks-koner der vet jeg ikke, men hvis du er lysten på eksotisk giftemål kan du sjekke ut Blackbeards Lodge. I dag lever øyen, med under 1000 beboere, utelukkende av turisme. Det var også her Blackbeard endte sine dager i det virkelige liv. Selv om omstendighetene var annerledes for virkelighetens Blackbeard, stemmer det godt at han og Vane tilbrage tid sammen på øyen etter at Nassau ble beleiret. Det var også her mennene til den britiske offiseren Maynard fant Blackbeard november 1718, noe som førte til at en overrumplet Blackbeard måtte se seg slått. Etter en kort, men intens kamp, endte hans liv med 20 sverdkutt, skutt hele 5 ganger.

Kanskje vi får se det dødsfallet i en senere episode, for i Black Sails endte han ikke sine dager da Flint fant han og utfordret til duell. Det var litt av en kjempe som Flint måtte overvinne etter at forsøket på dialog og resonnering ikke førte noe sted hen. Det var spennende nok å se om Black Sails ville endre omstendighetene rundt Blackbeards død til å være Flints fortjeneste, eller om Ray Stevensons dager som den beryktede piraten ville fortsette ut sesongen. Etter pistolduellen var det noen seige sekunder med undring om hele duellen ble løst på antiklimatisk vis. Men Blackbeard kom seg på bena og nedkjempet Flint med få problemer. Det var øyeblikket hvor Vane valgte side og kom Flint til unnsetning. Er dette det siste vi vil se til Blackbeard? Jeg håper ikke det og at både han og hans beryktede skip, Queen Anne’s Revenge, dukker opp senere.

I Nassau var det Jack Rackham som tok et slu valg. Han innså realitetene, at hans bortgjemte skattekiste betydde at Woodes Rogers eierskap over Nassau ikke var annet enn en illusjon. Fremfor å kapitulere og «skrive en bok» valgte han å spille et djervt kort og legge presset på Rogers. Et valg som ga hans tidligere allierte Max få valg, hun befant seg med ett på motsatt side av sine tidligere partnere. Nok et tilfelle av hvordan Black Sails er fylt med idealister som er mer trofast mot visjoner og verdier enn av lojalitet til mennesker.

Annonse

Paradokset er at de alle er opptatt av Nassaus fremtid. Når spanjolene ventelig dukker opp, vil de alle sette sin uenighet til side og ta opp kampen mot en ny felles fiende? Enn så lenge blir de nok alle for opptatt med skattejakten. Eierskapet over den siste skattekisten er som den siste dronningen på sjakkbrettet, akkurat nå er det Jack og Anne som har det beste kortet på hånden.

Mens lojalitet var tema for resten av sjørøverne ble det en test av styrke for Silver. Godt mulig er Madi hans fremtidige kone, for i Treasure Island-bøkene ble det referert til at han giftet seg med en som var mørk i huden. De to viste både god kjemi og gjensidig respekt og beundring. Jeg undrer meg over om Silver blir værende på øyen de kommende episodene, eller om han igjen blir å finne på dekk med Flint, Billy og Vane.

Med det seiler vi inn i siste halvdel av sesongen med våre to favoritter Vane og Flint nok en gang på samme side. Rackham manøvrerte seg i et farlig landskap på Nassau, mens Silver knyttet bånd med Madi. Har vi sett det siste til Blackbeard? Hvem vil få eierskap over skattekisten? Hvor stor trussel er egentlig spanjolene? Nok av spørsmål og bare fire episoder igjen å gi oss svar, med mindre mye av dette blir tema for neste sesong.

 

[poll id=»54″]

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer