Etter forrige uke var det tegn til at ting ikke vil bli som før og dette inntrykket ser ut til å bli videre forsterket da alt det kaoset merkelig nok ledet oss rett til en av seriens simplere episoder. Ja, for simpelt er ikke bare negativt. Det var overraskende forfriskende å se serien gi oss en utflukt for Rick og Daryl med så lav innsats, i tillegg til at episoden hovedsakelig er designet for å introdusere «Jesus» og vise en rolig refleksjon og karakterutvikling med hvordan Spencer takler tapet av sin mor (Deanna).

Det var lurt av serien å flytte handlingen frem i tid til etter at byens vegger var gjenoppbygd, for typen episode vi fikk. På den måten fikk Carl kommet seg tilbake på føttene og Judith var blitt eldre. Episoden var roligere og mer ettertenksom. Det føles som en helt annen serie når ikke hovedkarakterene var under konstant trussel, og overraskende nok ble det ikke unødvendig suspens når zombiene til slutt dukket opp. Tonen var reflekterende og karakterene var fysisk og følelsesmessig til stede akkurat nå. Livet var godt.

Introduksjonen av Jesus, eller Paul Rovia (Paul Monroe i tegneseriene) var lettbent. En (tilsynelatende) god og smidig mann med gode egenskaper for både slossing og å unnslippe tøffe situasjoner. Det passet bra at det kom etter at Daryl og Rick skiftet mening angående om de burde finne flere mennesker å ta tilbake til Alexandria eller ikke. Daryl var den som før var interessert i å finne folk, men etter å ha møtt og nesten blitt drept av gjengen til Negan forrige uke (eller Dwight i skogen i høst) er han ikke lenger så interessert i å møte nye mennesker. Rick derimot var tidligere usikker på nye mennesker, men virker åpen for å ta inn Jesus og hans folk.

Sideplottet med Michonne og Spencer var et velkomment fokus på Spencer, en karakter det ofte virker som bare 20-30% av seerne kan navnet på. Det ga han et eget øyeblikk, som også var viktig for å gi ham en emosjonell slutt for hans siste «gjenlevende» familiemedlem. Det tok ikke mange ukene før hans lillebror ble spist av zombier, faren skutt av Jessies ektemann og moren bitt av zombier, noe som etterlater Spencer som eneste gjenlevende familiemedlem. Forhåpentligvis vil dette lede til at serien beholder ham i live lenge nok til at karakteren blir utviklet til noen som interesserer oss mer enn hva han gjør nå. Kanskje vil karakteren være der for å splitte Rick & Co mot de andre de andre i Alexandria, men det er en teori som egentlig blir skvist med hvordan Rick ledet dem forrige uke. Men forhåpentligvis vil karakteren være litt mer i sentrum enn hva det ser ut som.

Annonse

Serien har ofte vist at Rick og Michonne har vært venner, selv om de tidvis også har hatt problemer med hverandre, så etter åpningen hvor de to er såpass åpne og lykkelige rundt hverandre var det logisk å tro at de kunne være mer enn venner, spesielt ettersom det har gått en tid siden Ricks forrige flamme, Jessie, døde (selv om det var i forrige ukes episode, har tiden som sagt gått uker siden sist). Michonne er en av personene som har kanskje det sterkeste forholdet med begge barna. Spørsmålet nå blir vel om forholdet klarer å bevares i disse post-apokalyptiske omgivelsene.

Så hva vil Jesus? Danne en allianse med Rick & Co? Hvorfor?

Episoden var kanskje verken den mest spennende eller beste, men den klarte likevel å skape en episode hvor plottet gikk videre på en overraskende vellykket måte, hvor spenningen ikke var slik serien nesten alltid er. Det var en smart løsning å ha en slik episode som dette akkurat nå.

Ellers:

  • Dette var den første episoden regissert av kanadiske Kari Skogland, som har regissert en rekke andre serier som Boardwalk Empire, The Borgias, Vikings og Power. Mest relevant for The Walking Dead regissert hun også i fjor den fjerde og femte episoden av spinoffen Fear The Walking Dead. Episoden var skrevet av Terriers-manusforfatter Angela Kang (som har vært med på serien siden sesong 2) sammen med Corey Reed (Da Vinci’s Demons, Medium).
  • Serien burde gitt en bedre forklaring på hvorfor Carl overlevde å få en kule i øyet. Man kan akseptere premisset (i hvert fall om man har fulgt serien så langt), men serien i seg selv burde fortalt dette. Ikke noe vi trenger å lese om på artikler som publiseres bare på The Hollywood Reporter (OBS, små spoilere fra tegneserien) eller nevnes på etter-showet Talking Dead.
  • The Walking Dead brukte den greit, men Scrubs står fremdeles som tv-serien som har brukt Boston-låta «More Than a Feeling» best.

[poll id=»53″]

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here