Helgens serieanbefaling: M*A*S*H-stjernen som grovkjeftet bartender i den finurlige Horace & Pete

Annonse

Det er legender på løpende bånd i denne helgens serieanbefaling. Paul Simon står for introlåten, M*A*S*H-stjernen Alan Alda spiller grovkjeftet og provoserende bartender og Steve Buscemi er deleier i en bar som har eksistert i 100 år. Bak serien står Louis C.K., gjerne omtalt som «verdens morsomste mann». Han har også hovedrollen som Horace, barens andre deleier.

Med så mange legender involvert skulle man tro det hele var en stortproduksjon. Den gang ei, det er som voksne mennesker som spontant har funnet ut at de vil lage TV-serie.

Produksjonen gjøres unna i en fei, hvor episoder gjerne legges ut på internettt kun en dag eller to etter innspilling. Det stemmer, du finner den på nett. Til den nette summen av 5 dollar for første episode, og 2 dollar for neste. Om det kommer mer? Sikkert, men ingen vet. For Horace & Pete dukket opp uten forvarsel.

Det er vanskelig å beskrive serien. Cheers er en naturlig sammenligning. Samtidig er den alt annet enn Cheers. Den er også morsom, samtidig er den mye mer enn en komedie. Tidvis kan den være deprimerende, inspirerende og tankevekkende.

Mest av alt er den jordnær, med sin bevisst teatralske stil. De få av dere som har sett mesterlige Louie, en annen serie av Louis C.K., vil kjenne igjen følelsen av eksperimentering. Det er artig hvordan stilen fra fjernsynteaterets gullalder gjør comeback med det mer nyskapende innholdsformatet man så i Louie, med dønn ærlige og til dels flaue samtaler man raskt kan relatere seg til.

Det beste med hele serien er kanskje dens evne til å unngå å bli satt i bås. Passende nok er det ikke en serie du finner på tradisjonelt vis, da den hverken er på TV eller strømmetjeneste. Horace & Pete er ulikt noe annet. Som skal godt gjøres når den kommer fra et land som produserer 400 serier årlig.

Du kjøper den for en håndfull mynter her.

God helg!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X