Kritikerne var jevnt over lite nådige med den nye MTV-serien The Shannara Chronicles, som her hjemme kan sees på HBO Nordic. Ting kan tyde på at de her er litt i utakt med seerne.

Bennett: – Vi drepes av Zombier

Selv om ikke alle kritikerne sier seg fornøyd, får seriens erfarne skuespillere Manu Bennett (Spartacus, Arrow, The Hobbit) gjennomgående mye ros. På det årlige TCA-pressetreffet ga han også et ganske treffende forsvar av serien.

Shannara_Ep101-4019«Jeg tror vi drepes av zombier og dystert innhold som egentlig ikke er så bra for vårt unge publikum» sa den staute og karismatiske skuespilleren. «Jeg vil heller at ungene mine ser på noe som dette».

Det er en interessant betraktning, senest i går hadde jeg selv en lengre samtale med en kollega i redaksjonen om at vi i dag kanskje mangler serier som snakket mer om ungdommens dagligdagse utfordringer, samt viser det mer idealistiske rollemodellene som maner til å ta ansvar. Som her i tilfellet med Allanon, seriens vise eldre mann som veileder ungdommen.

Skuespilleren, som selv gikk gjennom personlig tragedie som 15-åring da han mistet sin mor og bror i to ulike bilulykker, har tidligere sagt at han har en Obi-Wan og Gandalf-tilnærming til karakteren han spiller.

– Beste siden Raiders Of The Lost Ark

Også The Lord Of The Rings-stjernen Rhys-Davies, som denne gangen har byttet fra å spille dverg til å spille alvekonge (hvor enn feil det høres ut), forsvarte serien. For hans del har han ikke vært så fornøyd siden han jobbet på Indiana Jones-filmen Raiers Of The Lost Ark.

I samme artikkel forteller også produsentene og manusforfatterne Miles Millar og Al Cough om seriens appell. De to, som i sin tid ble kjent for arbeid på Smallville, har virkelig engasjert seg i serier om merkelige og smått absurde fremtider. I en av deres andre serier Into The Badlands er det ninja-lignende fremtid, mens det her i Shannara Chronicles er alver, dverger og magi.

Helt ok seertall

Med litt over en million seere på første visning klarte serien seg ganske bra på MTV, men det er nok litt under hva man kan forvente med tanke på all PR i forkant. Negative anmeldelser har nok ikke bidratt særlig positivt.

Annonse

Det som kan hjelpe serien er at majoriteten av seerne, blant annet fans av bøkene universet er basert på, ser ut til å være positive til det de så. Den har solide 8.2 på IMDB, mens den på Metacritic har brukersnitt på 8.0 (mens kritikersnittet er 49/100). The New York Times og Variety er blant det mer positive til serien, men ellers er ikke anmelderne overveldet av fantasyserien. Den er i skrivende stund nummer fem på nedlastingslisten til iTunes.

I utgangspunktet er dette tall som skal være gode nok for nok en sesong, men den er avhengig av å holde på seerne. I vår serieprognose setter vi den enn så lenge til «usikker».

Delte norske kritikere

Her hjemme har vår kritiker Steffen gitt den positiv omtale, mens NRK Filmpolitiets Marte Hedenstad ga den krass kritikk. Pål Nisja Wilhelmsen i Side3 anbefaler serien, med et lite forbehold.

Selv recapper jeg serien ukentlig og har fint lite problem med å følge denne, enn så lenge. Seerne som der har stemt har i skrivende stund alle gitt tommel opp. Du kan stemme under hva du syntes om serien.

[poll id=»40″]