A Very Murray Christmas

I vår spalte «Månedens Serietips» ramser vi opp relevante serier og annet som har sesongpremiere eller starter på norsk tv, strømmetjeneste eller kommer på DVD/Bluray i løpet av måneden. Som oftest vil dette inneholde en del serier vi allerede har sett på forhånd.

Du kommer ikke til å se storserier som HomelandFargo eller House of Cards blant de utvalgte. Dette er tips om nye eller mindre kjente serier. Ikke dem som folk snakker mest om og har på radaren, men heller dem som fortjener plass i rampelyset.

Det er flere serier listet opp i premierekalenderen, men vi konsentrerer ossom de vi har sett selv til å bedømme, eller som opplever god «buzz». Vi starter med et par tips og kommer eventuelt med ytterligere anbefaling utover måneden.

A Very Murray Christmas

A Very Murray

Mens vi må vente til januar (!) for å se julespesialen til Michael Bublé på TV2, viser Netflix oss hvordan det skal gjøres med å gi oss denne spesialen fra Bill Murray. De gir oss en god tradisjonell og ny julespesial hvor han synger julen inn, i god tid før julaften. A Very Murray Christmas er på en snau time og er regissert av Sofia Coppola. De to samarbeidet på Oscar-filmen Lost in Translation som kom i 2003. Spesialen har med gjester som bandet Phoenix, Jenny Lewis (kjent også fra Rilo Kiley), Miley Cyrus, Amy Poehler, George Clooney, Paul Shaffer, Chris Rock, Rashida Jones og Jason Schwartzman.

Annonse

Den starter litt tregt, men de musikalske bitene med Phoenix, Lewis, Cyrus, Shaffer & Co er med å høyne spesialen ytterligere sammen med Murray. Dette er kanskje litt vel tradisjonell. Men det er vel nettopp tradisjoner som er en viktig del av jula?

https://www.youtube.com/watch?v=4q36IQDYDkc

A Verry Murray Christmas slippes 4. desember på Netflix.

Transparent, sesong 2

1448923086-transparent-season-two-jeffrey-tambor

En gledelig overraskelse i fjor var Transparent. Det var en historie om Mort (Jeffrey Tambor) og hans familie. Mort har skjult at han heller ville være en kvinne. Serien starter med at Mort kommer ut som «Maura», med fokus på familien like mye som Mort og hans nye hverdag. Den dekker tema som seksualitet, død, feminisme og religion på imponerende vis. Amazon og serieskaper Jill Soloway har sagt lite om hva vi får i sesong 2, men gjesteskuespillere i sesong 1, som Kathryn Hahn og Bradley Whitford, vil returnere sammen med nye som Emmy-vinner Cherry Jones (24).

Foreløpig har sesong 2 fått strålende anmeldelser, med en fellesnevner at serien klarer å holde seg på et umerket nivå i sesong 2. Vi er spent på å se seriens fortsettelse.

Sesong 2 av Transparent slippes 12. desember på Viaplay.

Making A Murderer

MAKINGAMURDERER-KEY

Etter true crime-bølgen som startet med podcasten Serial og forsatte med dokuserien The Jinx fra HBO, kommer en ny true crime-dokuserie på Netflix. Making A Murderer tar for seg Steven Avery, en outsider som blir dømt og senere frikjent for et brutalt angrep. Avery’s frifinnelse trigget store strafferettslige reformer innen lovverket. Han opprettet også en sak som truet med å avsløre det lokale politiets korrupsjon og tildele ham millioner av dollar. Men i midten av den sivile saken, befant han seg selv plutselig som hovedmistenkt i en uhyggelig ny krimsak.

Det ser ut som dokuserien på 10 episoder, som Laura Ricciardi og Moira Demos har dokumentert det siste tiåret, kommer til å stille spørsmål rundt flere sider av saken. Er Avery ofret av korrupte myndigheter, en kaldblodig psykopat, eller begge deler? Vi har ikke sett noe av serien enda, så naturlig er vi en dose skeptiske, men potensial er der helt klart.

Making A Murderer slippes 18. november på Netflix.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer