Dokumentarserien Making A Murderer på 10 episoder kommer fra duoen Laura Ricciardi og Moira Demos, som har tilbragt en god del av det siste tiåret ved å samle sammen bevis, bilder og video- og avhørsopptak for å fortelle historien om en mann som ble et offer for det juridiske systemet, ikke bare 1 gang, men potensielt 2 ganger.

Dokumentarserien dreier seg om saken rundt Steven Avery, en outsider fra Wisconsin på feil side av samfunnet, som blir dømt for et brutalt fysisk angrep på en kvinne godt kjent i lokal miljøet. Hele 18 år senere blir han likevel frikjent. Avery’s frikjennelse utløste store strafferettslige reformer innen lovverket i USA, men mens Avery jobber opp et søksmål for å avsløre det lokale politiets korrupsjon, noe som ville satt mange prominente medlemmer av lokalsamfunnet i dårlig lys og som ville vunnet Avery millioner av dollar, blir han plutselig hovedmistenkt igjen, i enda en ny og uhyggelig sak, denne gang for mordet av en kvinnelig fotograf.

Første episode er litt saktegående, men i andre episode kicker serien ifra og begynner å utforske spørsmål om korrupsjon, misbruk av makt, spørsmål rundt mennesker fra en lavere klasse i samfunnet, sosial klasse og provinsiell smålighet. Midt i det hele står middelklassens innbyggerne og myndighetene av Manitowoc County med klare negative tanker rundt Avery familien; «hillbillies» på kanten av byen. Serien forteller også noe om de mange spørsmålene som ligger rundt Avery og Manitowoc County. Det er klart at noen maktposisjoner har sluppet unna med noen ganske tvilsomme handlinger.

Making A Murderer har mange vinkler og med episoder på rundt 50 minutter er dette åpenbart en enda større og kanskje mer komplisert historie enn hva vi så med Robert Durst i dokumentarserien The Jinx fra HBO.

Avery er med i serien via telefonsamtaler, hovedsakelig fra fengselet, noe som gjør at du ikke helt får kontakt med ham på samme måte som vi gjorde med Robert Durst. Det gjør ham også mer til en sekundær-karakter i en historie som også handler om så mye mer en ham selv. Hans foreldre, nevø og advokater er enda mer med og forteller historien, som tar mange flere vendinger utover bare hva de to første episodene byr på.

Annonse

Historien føles ut som den beveger seg litt mer sakte enn hva vi så med The Jinx, men Making A Murderer er et verdig tillegg i true-crime sjangeren som gjør et dykk i et korrupt juridisk system, en familie og mer. Forhåpentligvis blir seriens 10 episoder ikke så altfor overflødige når alle episodene over.

Making A Murderer har premiere 18. desember på Netflix.

Annonse
Abonner
Varsle om
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer