Annonse

Den en gang så nyskapende AMC har, med The Walking Dead, forelsket seg helt i dystropiske fremtidsserier og gir oss høstens andre nye innslag på det området. Ikke at det bør overraske noen, da suksessen med zombieserien gjør at dette er en publikums-sult kanalen så gjerne vil fore oss med. Denne gang med å bringe kampsportsjangeren til serieuniverset. Eller rettere sagt kampsport-kunsten.

Det kan fort bli mye dysterhet når kanalen alt har gitt oss Fear The Walking Dead, men AMC ser ikke ut til å frykte å bli for rullebåndspreget i sin post Mad Men/Breaking Bad-epoke. Into The Badlands har lite som tyder på at den kan bli en ny kritikeryndling som vil sanke inn priser i øst og vest. Det er ikke så farlig. For den tilbyr noe ingen andre gjør.

Jeg snakker om koreografi. Episk koreografi. Det er helt vanvittig det vi blir servert. Actionsekvenser du sjelden har sett en TV-serie tilby, og bare kult-klassikere som IP Man og Crouching Tiger, Hidden Dragon kan toppe. Bruce Lee-fans kan bare glede seg. Og det er vel nettopp det vi ønsker oss, hvis vi sjekker ut en kampsportserie? Dette er ikke en serie for de som klager over Okkuperts manglende realisme. Dette er ren og pur underholdning. Produsenter Alfred Cough og Miles Millar, som i sin tid stod bak Smallville, har samlet sammen et imponerende produksjonsteam – med koreografi fra Stephen Fung.

Into the BadlandsHva så med konsept og handling? Her har vi en fin miks av stereotyper og originalitet. Daniel Wu spiller Sunny, en legendarisk kriger i en fjern fremtid hvor en storstilt krig har snudd opp ned på alt. Det hele er løst basert på den kinesiske novellen Journey To The West. Med trykk på «løst». Her er det 7 fraksjoner som kjemper om makt i en verden hvor demokrati tilhører fortiden. Tyranniet herjer, som i en litt renere og penere utgave av Mad Max-universet. Med hver sin hær av sverdsvingende krigere. Sunny er krigeren til den nådeløse Quinn (Marton Csokas fra Lord Of The Rings), og opplever noen etiske dilemma etter at han redder en mystisk ungdom (M.K., spilt av Aramis Knight) fra fangenskap.

Ispedd intriger og tendenser til såpedrama haster første episode avgårde noe urytmisk. Men når kampsportsekvensene avløser den litt haltende dramaturgien tilgir man mye, for dette er som chips og sjokolade en mandagsmorgen for alle actionglade seere der ute. Når så mye tid vies action kan vi tilgi at den trenger litt mer tid før den klarer å gi karakterer og historie nok fotfeste. Selv om mennene tilsynelatende er i førersetet, er det også nok av femme fatale-til stedeværelse.

Annonse

Dette er kampsportporno. Det skal overdrives, lekes med det visuelle og vise oss alt vi forsøkte å få actionfigurer til å gjøre da vi en gang lekte i sandkassen. Om historien det hele limes sammen med holder mål, våger jeg ikke bedømme ut fra første episode alene. Men jeg liker det jeg ser så langt og Daniel Wu og Marton Csokas har nok av til stedeværelse til å overskygge en heller blek Aramis Knight.

Fortsetter det slik tror jeg ikke det blir særlig problem å konsumere de seks episodene i første sesong. Den bringer ikke akkurat noe nytt til sjangeren som helhet, i hvert fall ikke om første episode er en indikasjon. Men tidligere har dette vært forbeholdt filmformatet. Man kan ikke annet enn å glede seg over at slik action nå er mulig også i serieuniverset. Jeg håper bare den klarer å gi litt mer variasjon til all dysterheten. Det er ikke akkurat et univers fylt av folk med glimt i øyet.

Into The Badlands premierer mandag kveld 22:00 på C More Series. Den blir så tilgjengelig på strømmetjenestene C More og TV2 Sumo.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer