Annonse

Heroes var en av seriene som ikke klarte å forbli død og begravet. Nå returnerer serien med en miniserie på 13 episoder, ledet av serieskaper Tim Kring og et par av skuespillere fra originalserien dukker opp.

Heroes: Reborn fortsetter handlingen flere år etter hovedserien tok slutt i 2010. Dem med superkrefter er kjent som «Evos» og har begynt å leve et normalt liv, men nå har en nasjonal tragedie i USA ført til et anti-evo hysteri som sender de med superkrefter på flukt og i skjul. HRG/Noah Bennet (Jack Coleman) lever et normalt liv inntil en konspirasjon som strekker seg fra Odessa i Texas, til Tokyo i Japan og Nordpolen, nok en gang sender ham ut på farlig oppdrag.

Vi blir også kjent med en rekke nye personer med og uten krefter; Miko (Kiki Sukezane), som kan transportere seg til et dataspill ved hjelp fra Kensei-sverdet som Hiro (Masi Oka) tidligere brukte; Luke (Zachary Levi) og Joanne (Judi Shekoni), som mistet noen i en viktige hendelse og er ute etter hevn ved å drepe «evo’s»; og Tommy Clark (Robbie Kay) som kan teleportere.

Det er ingen tvil om at Heroes var en serie lett å bli entusiastisk for, men med måten den alltid bygde opp til et klimaks større og mer imponerende enn hva vi fikk, var det vanskelig å overse mye av seriens store feil. Alt fra de spede, eller rett og slett dumme karakterene, til overbruk av historier og karakterer som det ble klemt ut all mulig kraft og interesse av.

Det er fremdeles store og skamløse likheter mellom Heroes i denne nye serien og tegneseriene rundt X-Men fra 80 og 90-tallet, slik det var tilbake i 2006-2010, med seriens da utgaver av mutant virus, eksperimentering, tidsreiser, drømmer som blir virkelighet og mutanter ute å etter å straffe og drepe både mennesker og mutanter. Man kan nesten stille spørsmål om når superrobotene kommer etter de med superkrefter i denne utgaven. Som en ekstra bonus ender en av karakterene i Heroes: Reborn også opp med å bli en superhelt med et eget kostyme med stilen Batman møter luchador.

Annonse

Selv om det er fint å se Noah tilbake, føles det som om serien tidvis forsøker å leve for mye på gamle fjes uten å ta dem i bruk. Andre returnerende karakterer, som Matt Parkman (Greg Grunberg), Mohinder Suresh (Sendhil Ramamurthy) og The Haitian (Jimmy Jean-Louis) er bare med i et få antall episoder.

Fremfor bruken av gamle karakterer burde Heroes: Reborn ha stått tydeligere og bedre på egne ben (kanskje også eksistert uten mytologien og glemt historien vi fikk i hovedserien). Superkreftene til de nye karakterene ender opp med å bli basert for mye på personlighetene, framfor en kombinasjon som vi så mer av i Heroes. Noen nye Ando- og Hiroer hadde ikke skadet serien. Det hjelper heller ikke at spesielt Levi er komplett feilcastet som dystre og bitre Luke. Etter 5 sesonger med Chuck, kunne Levi fungert bedre i noen av de andre rollene, selv med minimale forandringer og uten å være en kopi av Chuck Bartowski.

For ofte føles manuset altfor amatørisk, som om det heller var skrevet av Heroes-fans enn betalte manusforfattere. Forsøket på å ta i bruk forskjellige kulturer føles til tider latterlig, som at den mest sentrale latin-amerikanske karakteren er en mekaniker som bor i et nabolag fullt av grafitti.

Actionsekvensene i serien fungerer heller ikke og de virker dårlige og utdaterte når man ser på hva andre superheltserier som The Flash og Arrow gjør med et lignende budsjett.

Ulikt 24: Live Another Day er ikke Heroes: Reborn en god nok historie å forsette med videre, selv ikke for fans av originalen. Dette er en sterk påminnelse på den kjedelige og sure slutten av Heroes, hvor selv ikke Robert Knepper kunne redde serien fra å falle i gjørma.

Enkelte ting burde forbli gravlagt, og det er Heroes: Reborn et eksempel på. Serien er uten tvil tilbake med gamle synder fra Heroes, kanskje et hakk mer enn forventet.

https://www.youtube.com/watch?v=4FLHB2zB_cA

Heroes: Reborn har premiere lørdag 3. oktober kl. 21:30 på Viasat 4.

Annonse