Annonse

Fargo var en av fjorårets beste serier, med rundt 30 nominasjoner til forskjellige awards. Den serverte solide historier fra Minnesota, på en annerledes og mer respektfull måte enn Coen-brødrenes 1996 film med samme navn. Sesong 1 holdt tonen fra klassikeren intakt, men flyttet handlingen til moderne tid. Med neste sesong av Fargo flytter Noah Hawley oss tilbake i tid mot slutten av 70-tallet.

Sesong 2 er satt rundt Minnesota og Sør-Dakota tilbake i 1979. Vi følger politimannen Lou Solverson (Patrick Wilson). Han har vært tilbake i jobben en stund, etter at Vietnam-krigen tok slutt, og lever med en kreftsyk kone (Cristin Milioti) og den unge datteren Molly.

Lou ender opp med å etterforske noen drap og krysser dermed veier med den kriminelle Gerhardt-familien, ledet av Floyd Gerhard (Jean Smart), et kriminelt syndikat fra Kansas City, og det unge ekteparet Peggy (Kirsten Dunst) og Ed Blomqvist (Jesse Plemons).

Produksjondesignerne har utmerket gått løs på tidsepoken sesongen er satt til, fra bilene til kostymene, skjeggvekstene og frisyrene. Det visuelle i sesong 2 skiller seg fra første sesong ved bruk av hardbarket og grov kinematografi og til tider bruk av delt skjerm, men stående stødig på egne bein hilser sesong 2 likevel med hatten til både sesong 1 og filmen med noen visuelle pekepinner.

Det er også verdt å nevne at de første episodene smykker seg med flotte låtvalg, som «Yama Yama» fra Yamasuki og «Children of The Sun» fra Billy Thorpe, som passer utmerket med scenene der de anvendes.

Annonse

Denne sesongen bruker Coen-filmen Millers Crossing som inspirasjon til handlingen rundt Gerhardt-familien. Charlie (Allan Dobrescu) og Simone (Rachel Keller), som spiller barna til mennene i Gerhardt-familien, er med på å gi et rikere bilde av slekten. Floyd er familiens overhode etter at Otto (Michael Hogan) får et slag, selv om Dodd (Jeffrey Donovan) ønsker og forventer at han får styre familie-organisasjonen. Dodd sin yngste bror Rye (Kieran Culkin) gjør heller ikke ting lettere for noen i familien når han starter noe med store konsekvenser.

Det er naturlig å nevne hvor solid Fargo er på casting. I likhet med fjoråret er sesongen bestående av hovedsakelig etablerte navn, men det er også rom for mindre kjente, som med Allison Tolman i rollen som Molly i sesong 1. Det er flere gode roller her som viser et potensial uten å få altfor stor tid på skjermen, som Rye Gerhardt nevnt over til Lou sin venn Karl (Nick Offerman) og de noe større som Joe Bulo (Brad Garret).

Wilson er solid og distinktiv nok til å gjøre sin egen utgave av Lou Solverson, selv med likhetstrekk til Carradine sin utgave av karakteren tiår senere. Litt mer problematisk er Dunst og Plemons sine karakterer som kommer i en situasjon litt lik Lester Nygaard (Martin Freeman) i sesong 1, men vi ser tegn til forbedring i fjerde episode.

Overraskelsen er stor når det er de noe mindre sentrale karakterer som stjeler nærmest alle scenene de er i, over de 4 første episodene. Den ene er Mike Milligan (Bokeem Woodbine), en afro-amerikansk agent fra Kanas City-syndikatet som leverer en heftig Ordell Robbie-følelse i hans sitater som «The Seventies were always coming, like a hangover». Den andre er Hanzee Dent over hos Gerhardt-klanen, en amerikansk indianer og Mikes motpart, med ironisk humor og forkjærlighet for innvollene til kaniner.

FARGO_BokeemWoodbine_207_0128_CL_F-1600x1600
Bokeem Woodbine i Fargo. Foto: FX Networks

Det er mye Fargo gjør riktig over de første episodene av sesong 2. Ikke alt er perfekt, men serien viser at den ikke mangler noe betydelig og klarer å håndtere flere karakterer uten store problemer. Spesielt den fjerde episoden tar serien videre til noe stort, selv om vi også får flere lysglimt før det.

Noah Waley & Co forsetter med nok en strålende tur innom Fargo, med et godt stilbytte i sesong 2 av FX Networks-serien.

Sesong 2 av Fargo har premiere 13. oktober på HBO Nordic.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
4 Comments
Flest stemmer
Nyeste Eldst
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer