Annonse

Før vi kommer med listen over nye kommende serier i høst, har vi satt sammen denne for serier som returnerer med nye sesonger, med et fokus på 10 av dem.

Fargo

fargo season 2

Fargo forbløffet i fjor med hvor tro den var til kildematerialet, og samtidig fungerte for de som ikke var kjent med den solide Coen-filmen fra 1992.

Sesong 2 er satt til 1979 og fokuserer på en ung Lou Solverson (Patrick Wilson). Historien omhandler det unge paret Peggy (Kirsten Dunst) og Ed (Jesse Plemons), en kriminell familie ledet av Floyd Gerhard (Jean Smart) og et stort syndikat av gangstere.

Sesongstarten har allerede fått svært gode tilbakemeldinger av amerikanske kritikere, og seriens andre skuespillere, som Jefferey Donovan, Ted Danson, Bruce Campbell, Nick Offerman og Adam Arkin, demper ikke akkurat forventningene.

Annonse

Sesong 2 av Fargo har premiere på HBO Nordic 13. oktober.

The Leftovers

The Leftovers season 2 garveys

En av fjorårets mest unike og undervurderte serier er tilbake i høst. Når sesong 1 sluttet var alt materialet fra boka til Tom Perotta brukt opp. Det er ingen oppfølger på vei i bokform, så HBO-serien blir det eneste stedet historien vil fortsette.

The Leftovers har klart å frigjøre seg fra boken, og kan nå fortelle en helt ny historie selv. Der sesong 1 handlet om en familie som faller sammen, vil sesong 2 handle om at en familie kommer sammen. De har latt enkelte elementer fra sesong 1 ligge i fortiden, noe som tyder på en klar visjon.

Sesong 2 av The Leftovers får premiere 5. oktober på HBO Nordic.

You’re The Worst

youre-the-worst-sweater-people season 2

Aya Cash og Chris Geere er tilbake som Gretchen og Jimmy i en av fjorårets overraskelser. Komiserien om forholdet til disse to unge og forferdelige menneskene var en frisk pust på komediefronten. Sesong 2 vil fortsette der ting sluttet i sesong 1, med de to boende sammen med den alltid sympatiske Edgar hos Jimmy.

You’re The Worst kommer på Viasat 4.

Dag

dag_eva_botsen

En av de absolutt beste norske tv-seriene avsluttes, noe vemodig, i høst, men vi er glade for å se at serien vil vende tilbake med en ny sesong. Det er en sjeldent original serie i den norske bautaen av tv-serier, både når det kommer til drama og komedie.

Dag (Atle Antonsen) er også en av tidens beste skandinaviske karakterer, men serien har også vist god bruk av de andre skuespillerne – som Tuva Novotny, Anders Baasmo Christiansen, Rolf Lassgård, Agnes Kittelsen og Iben Hjejle. Nykommerne fjerde sesong er blant annet Bjørn Sundquist og MyAnna Buring (Downton AbbeyBanished).

Sesong 4 av Dag har premiere 17. september kl. 22:15 på TV2. Blir også tilgjengelig på TV2 Sumo.

The Flash

Flash-Season-2

Det er godt mulig at Arrow vil kunne gjenopprette tilliten etter sesong 3, men vi er ærlig talt mer spent på å se hvordan søsterserien The Flash vil gjøre det i sesong 2 etter en spesielt god andre halvdel av sesong 1 tidligere i år.

Avslutningen i sesong 2 åpner opp for en rekke nye karakterer serien også kan ta i bruk. Her introduseres andre superraske superhelter lignende Barry Allen i form av Kid Flash, Jesse Quick og Jay Garrick (den originale The Flash). Det viser at serieskaperne har en ambisiøs tanke bak på hva de vil videre. I tillegg vil serien, sammen med Arrow, begynne å legge grunnarbeidet for spinoff-serien Legends of Tomorrow i 2016. Var du fan av serien i sesong 1 er det nesten flere grunner å følge med i sesong 2.

Sesong 2 av The Flash kommer på Max.

 Transparent

Maura Transparent

En gledelig overraskelse i fjor var Transparent. Det var en historie om Mort (Jeffrey Tambor) som lenge har skjult at han heller vil være en kvinne, og hans familie. Serien starter med at Mort kommer ut som «Maura», med fokus på familien like my som Mort og hans nye hverdag. Serien dekker team som seksualitet, død, feminisme og religion på imponerende vis.

Amazon og serieskaper Jill Soloway har sagt lite om hva vi får i sesong 2, men gjesteskuespillere i sesong 1, som Kathryn Hahn og Bradley Whitford, vil returnere.

Sesong 2 av Transparent kommer på Viaplay i desember.

The Knick

theknick.w529.h352.2x

The Knick var visuelt en fryd å se på, forhøyet av det glimrende soundtracket fra Cliff Martine, som i utgangspunktet ikke skulle fungert til et slikt periodedrama som denne serien er. Steven Soderbergh har vist en solid regi, selv om manuset fra serieskaperne Jack Amiel og Michael Begler kunne vært litt forbedret.

Hva vi har sett fra sesong 2 så langt hinter til at deler av handlingen flyttes til San Francisco og mer tvilsom business i og rundt Knickerbocker-sykehyset tilbake i New York.

Sesong 2 av The Knick får premiere 17. oktober på HBO Nordic.

Luther

luther-10

Idris Elba er aktuell i høst med filmen Beasts of No Nation på Netflix, men i høst er han også tilbake i en hans beste rolle ved siden av Stringer Bell i The Wire: Som John Luther i en ny runde med Luther, bestående av 2 90-minutters lange episoder.

De nye episodene skal by på Luther sin mest skremmende motstander til nå, og han blir hjemsøkt av spøkelser fra sin fortid. Rose Leslie (Game of Thrones), Laura Haddock (Da Vinci’s Demons) og Darren Boyd (Fortitude) er noen av nykommerne i episodene.

Luther sesong 4 kommer på NRK.

Kingdom

Kingdom

Hva som nesten kan beskrives som MMA-sportens utgave av Friday Night Lights, var en serie som kom ut av intet i fjor. Dramaet var godt balansert til å være både om familie og MMA-sporten, og ypperlig skuespill fra Jonathan Tucker, med gode prestasjoner av også Frank Grillo og Matt Lauria.

Sesong 2 skal også fokusere litt på kvinnelige MMA-utøvere, i form av den nye karakteren Alicia Mendez, spilt av Natalie Martinez (Secrets and Lies). Andre nye fjes består av Mark Consuelos (Alpha House) og Jessica Szohr (Complications).

Sesong 2 av Kingdom kommer på TV2 Sumo i oktober. 

Empire

empire-fox

For amerikanske FOX var Empire kanalens første hit på mange år, og det er egentlig ikke rart. Serien var et lett fordøyelig og overraskende gøy såpedrama. Tarija P. Henson var fantastisk som Cookie, mens andre skuespillere som Terrence Howard og Jussie Smollett er solide. Kanskje litt for ofte endte de opp med å høyne manuset, så her er noe serien godt kan forbedre.

Det blir også spennende å se hva de nye fjesene i sesong 2, som Andre Royo (The Wire) og Marisa Tomei, vil tilføye. Dette kan bli en skuffelse i sesong 2, men vi er i hvert fall nysgjerrige på å se hva serien kan gi oss i en forhåpentligvis mer fokusert andre sesong.

Empire sesong 2 kommer på Viaplay i høst.

Andre returnerende serier

Agents of S.H.I.E.L.D. – Sesong 3 kommer på Viasat 4.

The Walking Dead – Sesong 6 får premiere 12. oktober på FOX Norge.

The Affair – Sesong 2 får premiere 5. oktober på HBO Nordic

Jane The Virigin – Sesong 2 kommer på TV2 Bliss og TV2 Sumo.

Last Man on Earth – Sesong 2 kommer på Viasat 4.

iZombie – Sesong 2 kommer på FEM.

The Good Wife – Sesong 7 kommer på TV2 Bliss og TV2 Sumo.

Arrow – Sesong 4 kommer på TV2 Zebra og TV2 Sumo.

How To Get Away With Murder – Sesong 2 kommer på FEM.

Project Greenlight – Sesong 4 har premiere 14. september på HBO Nordic.

Homeland – Sesong 5 kommer på TV2 og TV2 Sumo i oktober.

Scandal – Sesong 5 kommer på FEM.

Downton Abbey – Sesong 5 kommer på NRK i høst.

Les Revenants – Sesong 2 kommer i høst (usikkert med norsk premiere)

Annonse