De nye seriene vi ser fram til ut året

Annonse

Høsten er tiden for viktige nye storsatsinger, og spesielt de store amerikanske TV-kanalene ønsker å slå til for fullt, men det ser likevel ut til at andre steder står for mange av disse i år. Amazon og Netflix har en spesielt lovende høst når det kommer til nye serier.

Vi har valgt ut 7 serier vi har tro på, og nevner noen andre som også kan være verdt å følge med utviklingen til.

Listen oppdateres fortløpende hvis flere serier blir bekreftet til norske kanaler eller strømmetjenester, men som regel vil de en ide om hvordan en serie går før de kjøper den inn.

Marvel’s Jessica Jones

Jessica Jones Ritter

Netflix og Marvel følger opp Marvel’s Daredevil med Marvel’s Jessica Jones. Serien er sentrert rundt superhelten Jessica Jones (Krysten Ritter). Hun lider av posttraumatisk stresslidelse (PTSD), som leder henne til å gi slipp på kostyme og dager som superhelt for å bli privatetterforsker. Dette fører til at hun både hjelper vanlige mennesker og kommer over andre, som superhelten Luke Cage (Mike Colter) og Zebediah Killgrave (David Tennant), som gjør ting verre for henne.

Der Marvel’s Daredevil var en miks av en superhelt-serie og et krimdrama skal formodentlig Marvel’s Jessica Jones også ha elementer av en psykologisk thriller. Med sjefsprodusent Melissa Rosenberg, som skrev noen av de absolutt beste episodene av Dexter, er vi spent på å se hva Marvel og Netflix kan få til med Jessica Jones med sine klare intensjoner om å bruke kildematerialet fra Brian Michael Bendis-tegneserien Alias. Tegneserien introduserte seriens hovedkarakter, og vi er spente på om Netflix scorer nok et mål med Marvel.

Marvel’s Jessica Jones får premiere 20. november på Netflix.

Red Oaks

RedOaksKeyArtFB

Red Oaks var den beste piloten i pilotrunden til Amazon i august 2014, og heldigvis ble piloten, som er produsert av Steven Soderbergh (The Knick) og regissert av David Gordon Green (Our Brand Is Crisis), seg videre til serie.

Komiserien handler om David (Craig Roberts) som ender opp med å jobbe på en golfklubb i 1985, hvor han omgås både andre ansatte og medlemmer. Alt fra den rike presidenten for golfklubben (Paul Reiser), til den svært utradisjonelle tennisproffen Nash (Ennis Esmer) og til den slitsomme fotografen Barry (Josh Myers). Piloten viste sterke karakterer, spesielt med karakterene til Robert og Esmer som stjal hver eneste scene de var med i. Serien føles som en kombinasjon av John Hughes med The Breakfeast Club, Richard Linklater med Dazed And Confused og Harold Ramis med Caddyshack, og det blir spennende å se hvordan dette utfolder seg etter den gode piloten.

Red Oaks har premiere 9. oktober på Amazon. Den har ikke blitt bekreftet til en norsk kanal eller streamingtjeneste.

Ash Vs. Evil Dead

Ash Vs Evil Dead 23424124

Både Sam Raimi og Bruce Campbell returnerer til Evil Dead-universet i høst med Ash Vs. Evil Dead. Grøsserkomiserien på 9-episoder er satt etter at Ash (Campbell) har levd et fredfullt liv i 30 år, men nå må plukke opp motorsag-armen og «boomsticken» for å nok en gang stå imot ondskapen.

Med Raimi og Campbell om bord er det spennende å se hva de kan gjøre. Traileren i sommer var lovende, og nytt blod som Lucy Lawless (Xena), Ray Santiago (Raising Hope) og Jill Marie Jones (Sleepy Hollow) skader heller ikke. Kabel-tv kanalen bak serien har gjort det bra med Blunt Talk og sesong 2 av Survivor’s Remorse på komedie-fronten i år, og dette blir deres tredje vellykkede forsøk. Det ser ut til å være en morsom miks av grøssersjanger og humor.

Ash Vs. Evil Dead får premiere 1. november på C More.no, TV 2 Suno og C More Series. 

River

River BBC Stellan Skarsgård

Ved siden av en kort ny runde av Luther har BBC endelig premiere på River denne høsten. Den noe uvanlige krimserien følger etterforsker John River (Stellan Skarsgård), en gretten mann som er traumatisert etter at hans partner ble skutt. Men det er ikke på grunn av traumene han er gretten, men heller fordi han blir hjemsøkt av drapsofrene han kommer over.

Med skuespillere som Eddie Marsan, Adeel Akhtar (som var solid i Utopia), Nicola Walker og Lesley Manville er dette en solid castet serie. Det skader heller ikke at Abi Morgan som sto bak den glimrende BBC-serien The Hour står bak denne serien også.

River får premiere 18. november på Netflix.

Master of None

Master of None Aziz Ansari

 

Komiker og skuespiller Aziz Ansari og Parks And Recreation-produsent Alan Young står for komiserien Master of None. Serien er løst basert på Ansaris liv og handler om Dev (Ansari), en 30-årig skuespiller i New York City som har trøbbel med å bestemme alt fra hva han har lyst til å spise til hvilken vei han skal gå til meningen med livet.

Ansari, sammen med Young og Parks And Recreation-sjef Mike Schur, gjør det meget interessant å se hva folk bak en av de skarpeste tv-seriene på de store amerikanske kanalene kan gjøre på Netflix. Det skader ikke heller med en god cast bestående av Noël Wells (Saturday Night Live) og Eric Wareheim. Med gjesteskuespiller som Todd Barry og H. Jon Benjamin får serien også med seg Claire Danes og Noah Emmerich, som kan bli spennende å se resultatet av. Netflix trenger å gjøre mer komedie heller enn bare drama, og dette kan bli en suksess, uansett om den kan bli så smal som Parks And RecreationCommunity eller Broad City.

Master of None får premiere 6. november på Netflix.

Flesh And Bone

Flesh And Bone Starz Miniserie

Moira Walley-Beckett skrev kanskje den beste episoden av Breaking Bad med «Ozymandias», så det blir veldig spennende å se hva hun gjør med sin første serie med denne miniserien på 8 episoder, som er blitt kalt tv-skjermens svar på Black Swan. En bonus er at første episode blir regissert av David Michôd, som sto bak den glimrende filmen Animal Kingdom.

Satt til og spilt inn i New York City beskrives Flesh And Bone som en mørk, hardbarket, kompleks serie som uforferdet utforsker byen gjennom øynene til Claire (Sarah Hay), en talentfull ballettdanser med mange emosjonelle arr, som navigerer både de dysfunksjonelle og glamorøse sidene av balletten. Ben Daniels (House of Cards), Josh Helman (The Pacific), Damon Herriman (Justified) og Tovah Feldshuh (The Walking Dead) har også roller i miniserien.

Flesh And Bone får premiere 9. november på C More.no og C More Series.

London Spy

Ben Whishaw London Spy

Ben Whishaw (SkyfallCloud Atlas) var solid i noen av hans forrige tv-roller, spesielt Criminal Justice og The Hour. Med bokforfatteren bak boka Child 44 som manusforfatter forteller London Spy historien om Danny, som blir dratt inn i en mørk underverden når hans kjæreste Alex (Edward Holcroft) ender opp død.

London Spy virker å passe med hva Whishaw tidligere har gjort på tv og film. Serien blir regissert av Jakob Verbruggen (The Fall) og har med solide navn som Mark Gatiss (Sherlock), Jim Broadbent og Charlotte Rampling i rollene.

London Spy får premiere på BBC2 i oktober. Den har ikke blitt bekreftet til en norsk kanal eller streamingtjeneste.

Andre aktuelle premierer

The Muppets

MuppetsRevival-1600x1000

The Muppets møter mockumentary-stilen til Parks And Recreation og The Office i deres første tv-serie på en stund. The Big Bang Theory-medskaperen Bill Prady, som jobbet for den avdøde Muppets-skaperen Jim Henson, gjorde sammen med Bob Kushell (3rd Rock from the Sun) en god presentasjonen av ABC-serien som ble sluppet tidligere i år. Vi er spent på sluttresultatet, men usikker på om serien klarer å levere når vi får se selve episodene av serien.

The Muppets får premiere i høst på TVNorge.

The Man in the High Castle

man-in-the-high-castle-21.0.0

The Man in High Castle er satt i en verden hvor Aksemaktene vant 2. verdenskrig, og USA er blitt delt opp i en øst-region kontrollert av nazistene, og en vest-region kontrollert av japanerne. Dette er et ambisiøst prosjekt uten tvil. Piloten til serien som Amazon slapp i 2014 kunne vært bedre, men den viser et godt potensial for hva Frank Spotnitz (The X-Files, Strike Back) & Co ser ut til å ville ekspandere med kildematerialet fra Philip K. Dick.

The Man in High Castle har premiere 20. november på amerikanske Amazon. Den har ikke blitt bekreftet til en norsk kanal eller streamingtjeneste.

With Bob And David

With Bob And David

With Bob And David gjenforener Bob Odenkirk (Breaking BadBetter Call Saul) og David Cross (Arrested Development) på tv-skjermen over 16 år etter at Mr. Show på HBO sendte sin siste episode. Med Odenkirk og Cross returnerer komikere og Mr. Show-veteraner som Paul F. Thompkins, Brian Posehn, Jay Johnston, John Ennis og Dino “Starburns” Stamatopolis. Kan vi kanskje få et bra sketsj-show i nærheten av Mr. Show igjen med With Bob And David? Ganske mulig med disse involvert.

With Bob And David får premiere 13. november på Netflix.

F is For Family

Bill Burr Netflix

Etter suksessen med den animerte komiserien BoJack Horseman følger Netflix opp med en ny animert komiserie i form av F is for Family. Den følger familien Murphy på 70-tallet i USA, i en tid der du kunne fike til ungen din, røyke på innsiden av huset og ta med en pistol til flyplassen. Serien kommer fra komiker Bill Burr og Michael Prize (The Simpsons,The PJ’s). Sammen med Burr låner Laura Dern (Enlightened) og Justin Long (New Girl) bort stemmene til sentrale karakterer. Det er noen gode navn involvert i serien, så forhåpentligvis vil denne serien fra Gaumont International TV (HannibalNarcos) bli i hvert fall en god ventepølse for mer BoJack Horseman i 2016.

F is For Family får premiere på Netflix i desember. 

Into The Badlands

into-the-badlands-episode-101-sunny-wu-1200

Karate, kniver og uvanlige klaner er stikkord i denne nye serien, basert på den eldgamle historien «Journey Into The West» hvor en mann (Daniel Wu) må dra igjennom langstrakte land i søket på innsikt. Dette ser ut som en miks som kan bli actionfylt og avhengighetsskapende.

Into the Badlands har premiere 16. november på C More Series, C More.no og på TV 2 Sumo.

The Bastard Executioner

THE BASTARD EXECUTIONER - "Pilot" Episode 101/102 (Airs Tuesday, September 15, 10:00 pm/ep) Pictured: (L-R) Flora Spencer-Longhurst as Baroness Lowry "Love" Ventris, Lee Jones as Wilkin Brattle. CR: Ollie Upton/FX

Sons of Anarchy-skaper Kurt Sutter følger opp sin hitserie med denne nye serien. Satt til 1300-tallet forteller The Bastard Executioner historien om en ridder (Lee Jones) i King Edward I sin arme, ødelagt av herjingene av krig og sverger på å legge ned sverdet. Når vold likevel finner ham er han tvunget til å plukke opp det blodigste sverdet av dem alle. Tross for en naturlig skepsis med Sutter involvert, blir det interessant å finne ut om Sutter kan komme tilbake med noe bra, slik som han viste med Sons of Anarchy, eller manuset på episoder av The Shield før det.

The Bastard Executioner hadde premiere 15. september på amerikanske FX Networks. Den har ikke blitt bekreftet til en norsk kanal eller streamingtjeneste.

4 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X