Bill Murray slår følge med Dan Aykroyd og blir med i en scene i den kommende filmen.

Det er få filmserier som definerer 80-tallet mer enn Ghostbusters. Komikk, skrekk og en fornøyelig lekende sjarm. Det var tiåret hvor ingenting ble tatt særlig seriøst.

Bill Murray var stjernen av den laidbacke stilen. Ghostbusters er for meg, som så mange andre som vokse opp i tiåret, en helligdom man skal trå forsiktig med. Lenge var det planlagt en oppfølger, men etter Harold Ramis bortgang i 2014 tok prosjektet en ny vending.

I stedet for en oppfølger blir det en jente-versjon, regissert av Paul Feig. Noe som ikke alle fans var særlig begeistret for. Men prosjektet har fått lovende omtale av originalbesetningen og Feigs filmer ser ut til å bli bedre for hver nye. Hans nyeste film Spy var en herlig komedie med mye av den samme sjarmen som Ghostbusters i sin tid hadde. Han har også regissert Bridesmaids og Heat. Bildet under dukket opp på nett for noen uker siden og viser de fire nye spøkelsesjegerne.

Ghostbusters 2016Selv om det blir en nyversjon er ikke planene om en oppfølger til originalene lagt helt død, Dan Aykroyd drømmer fortsatt om å realisere prosjektet han jobbet med i flere år. Ønsket om å lage et stort univers, lik hva Marvel har gjort med sine superhelter, er blitt nevnt. Han har alt spilt inn en scene i den kommende Feig-filmen og nå skal også Bill Murray gjøre sin entre.

Begge rollene er cameo, det vil si at det trolig kun blir noen sekunder. Men vi får vel ta det vi får.

Akkurat hvem det er de spiller i den nye Ghostbusters-filmen forblir et mysterium. Hvem nå enn Aykroyd spiller har blitt avslørt å være en taxi-sjåfør, noe som ikke akkurat indikerer en tilknytting til originalfilmene.

Filmen har internasjonal premiere 15. juli 2016. Melissa McCarthy, Kate McKinnon, Kristen Wiig og Leslie Jones har hovedrollene.

Forresten, her er litt Bill Murray-galskap vært å få med seg. Fra et Letterman-intervju gjort tidligere i år:

AnnonseNye episoder av Outlander er ute nå på Viaplay! Klikk her for å se!