I våre nye spalter «Månedens Serietips» ramser vi opp relevante serier og annet som har sesongpremiere eller starter på norsk tv, strømmetjeneste eller kommer på DVD/Bluray i tilhørende måned. Som oftest vil dette inneholde en del serier vi allerede har sett på forhånd, men å minnes på serier verdt å se er vel bare en bonus?

Du kommer ikke til å se Game of ThronesHomeland eller House of Cards blant de utvalgte. Dette er tips om nye og mindre kjente serier. Ikke dem som alle allerede snakker om og folk flest alt har på radaren, men dem som fortjener mer av søkelyset.

Denne måneden skal vi se på en av fjorårets beste nye komiserier, endelig er klar for Norge, og også et par returnerende serier. I tillegg kommer en lovende dokumentar som omhandler en solid komiker ut på Netflix denne måneden.

You’re The Worst

zap-youre-the-worst-season-1-episode-5-sunday--001

You’re The Worst handler om forfatteren Jimmy (Chris Geere) som er overbevist om at alle kjærlighetsforhold er dømt til å mislykkes, og den stae og kyniske pressetalskvinnen Gretchen Cutler (Aya Cash), bombesikker på at hun ikke vil ha kjæreste. Når de treffes i et bryllup og havner i samme seng er det derfor overhodet ikke ensbetydende med starten på en relasjon.

Annonse

Det tok sin tid, men nå er endelig serien som mange mener var fjorårets beste nye komiserie, klar for norsk tv. Serien viste utover i sesong 1 viste serien en solid kreativ vekst med en ypperlig kjemi mellom spesielt Geere og Cash, som gjør dem til en av de mest unike parene på tv-skjermen i nyere tider. Serien går imot tradisjonelle romantiske komiserier og gir oss en solid non-rom-com. Anbefales på det varmeste for de som er ute etter en litt annerledes komiserie denne sommeren.

You’re The Worst har premiere søndag 5. juli kl. 22.00 på Viasat 4. Blir også tilgjengelig på TV3Play.

Wet Hot American Summer: First Day of Camp

Wet Hot American Summer 2442

Elizabeth Banks, H. Jon Benjamin, Michael Ian Black, Bradley Cooper, Amy Poehler, Paul Rudd, Molly Shannon og mange flere har roller i 2001-filmen Wet Hot America Summer, en obskur komedie om en amerikansk jødisk sommerleir på den siste dagen av sommeren i 1981. Det spennende er at istedenfor å sette handlingen til det neste året på leiren (1982) vil serien Wet Hot American Summer: First Day of Camp på 8 episoder i sommer dreie seg om den første dagen i samme år, med skuespillerne tilbake i rollene og alderen de spilte for nærmere 15 år siden.

I tillegg til at skuespillerne fra filmen returnerer vil nye og kjente fjes som Paul Scheer (The League), Kristen Wiig, Jon Hamm Chris Pine, John Slattery (Mad Men), Jason Schwartzman (Bored To Death), Josh Charles (The Good Wife) og Richard Schiff (The West Wing).

https://www.youtube.com/watch?v=Ed13J0WiAms

Wet Hot American Summer: First Day of Camp slippes i sin helhet 31. juli på Netflix. Wet Hot American Summer (2001) er tilgjengelig nå.

BoJack Horseman, sesong 2

bojack-trailer_article_story_large

I sesong 2 av dette animerte komidramaet forsetter BoJack (Will Arnett) på sin ferd mot å komme seg tilbake i Hollywood-gamet. Han har drømmerollen i boks og er på en seriøs vei for å forbedre seg selv. Todd (Aaron Paul), Princess Carolyn (Amy Sedaris), Diane (Allison Brie) og Mr. Peanutbutters (Paul F. Thompkins) er også tilbake.

BoJack Horseman var en av de mest oversette seriene fra 2014. Raphael Bob-Waksberg & Co tok noe som i utgangspunktet startet veldig middelmådig for å utvikle det i andre halvdel av sesongen til noe mørkere med en dypere mening. Det blir spennende å se hva denne nye sesongen har å vise. Oscar-vinner J.K. Simmons (Whiplash), Stephen Colbert og Oscar-nominerte Stanley Tucci (The Lovley Bones) vil også låne bort stemmene denne sesongen, sammen med nykommere for serien som Lisa Kudrow (Freinds) og Ben Swartz (Parks And Recreation).

https://www.youtube.com/watch?v=6Ctx_oDtNFI

Sesong 2 av BoJack Horseman blir tilgjengelig i sin helhet 17. juli på Netflix. Sesong 1 kan også sees på Netflix.

Masters of Sex, sesong 3

masters-sex-season-3-premiere

Sesong 3 av Masters of Sex flytter historien 6 år fram i tid til hvor Masters (Michael Sheen) og Johnson (Lizzy Caplan) må håndtere den nasjonale oppmerksomheten som følger i kjølvannet av publiseringen av deres kontroversielle forskningsresultater.

Fjorårets sesong av Masters of Sex var ikke så engasjerende som den første sesongen, mye fordi den lente seg for mye på fiksjonelle historier som ikke var like engasjerende som det Masters og Johnson gikk igjennom i virkeligheten, men vi fikk også en av seriens sterkeste episoder «Fight». Vi håper denne sesongen som ser ut til å spille mye på virkelige hendelser rundt de to, vil bli bedre. Dette er fremdeles en av de beste periodedramaene etter Mad Men, sammen med serier som Halt And Catch Fire og Manhattan.

Emmy-vinnerne Beau Bridges og Allison Janney returnerer sammen med Sarah Silverman i sesong 3. I tillegg vil også Emmy-nominerte Josh Charles (The Good Wife) og Tate Donovan (Damages) dukke opp i sesongen.

Første episode av sesong 3 av Masters of Sex er tilgjengelig nå. Ny episode hver mandag fra 20. juli av. Tidligere sesonger kan sees på HBO Nordic.

Tig

Tig

Hvis du har stor interesse for stand-up og ikke har hørt om Tig Notaro har du allerede gått glipp av noe. Notaro, som ble hyllet av komikere som Louis C.K. og Bill Burr, gikk i 2011 på scenen bare dager etter at hun hadde gått igjennom en tøff tid som inkluderte å få vite at hun hadde brystkreft. Dette førte til spesialen hennes Live som er vel verdt å få med seg.

Dokumentaren Tig forteller historien til Notaro igjennom denne spesielle tiden av livet hennes. Det er nok en dokumentar spesielt passende for fans av henne som er sultne på mer av hennes geniale tørre humor og uvanlige liv. Dokumentaren fikk hovedsakelig gode anmeldelser etter Sundance-festivalen tidligere i år av både fans og ikke-fans. Etter mange solide dokumentarer fra Netflix nylig ser vi fram til denne.

Tig slippes 17. juli på Netflix.

7 Days In Hell

061715_7DaysInHell

HBO gjør en solid og bisarr selvparodi med denne 40-minutters lange komediespesialen som er en miks av dokumentarene til HBO Sports og filmer som Blaze of GloryKingpin og Talladega Nights.

Andy Samberg (Saturday Night LiveBrooklyn Nine-Nine) spiller mot Kit Harington (Game of Thrones) i 7 Days of Hell. Komediespesialen handler om en lang 7-dagers episk kamp under Wimbledon, sammen med tilgjort seriøse intervjuer og bisarre sideplott. Ikke nok med det så har spesialen fått med skuespillere som Will Forte (Last Man on Earth), Mary Steenburgen (Justified), Michael Sheen (Masters of Sex), June Squibb (Getting On), Lena Dunham (Girls), Fred Armisen (Portlandia), og de virkelige tennis-stjernene Serena Williams, Chris Evert og John McEnroe.

https://www.youtube.com/watch?v=tTNjmUm_m_Y

7 Days of Hell blir tilgjengelig 9. juli på HBO Nordic.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
2 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer
Dr Manhattan
Dr Manhattan
5 år siden

Bra spalte dette, hold fram som dere stevner!

Dr Manhattan
Dr Manhattan
5 år siden

Bra spalte dette, hold fram som dere stevner!