I forveien av årets Emmy Awards har vi tenkt å fokusere på et par av kategoriene inntil nominasjonene annonseres 16. juli.

Istedenfor bare spådommene legger jeg også til de jeg personlig skulle ønske å se få nominasjonene. Det mener jeg er en ting som kan være interessant for leserne å få med seg. Ettersom det er bare 6 mulige som kan få nominasjoner for hver kategori så vil enkelte kategorier også ha med en bonus-kandidat.

Beste kvinnlige hovedrolle, drama

zap-the-affair-season-1-premiere-photos-201408-005

Ønsker

1. Ruth Wilson – The Affiar
2. Lizzy Caplan – Masters of Sex
3. Elisabeth Moss – Mad Men
4. Taraji P. Henson – Empire
5. Julianna Margulies – The Good Wife
6. Eva Green – Penny Dreadful
Bonus: Tatiana Maslany – Orphan Black

Annonse

Wilson og Caplan er begge to skuespillere som gjør sammen med Moss noen solide prestasjoner i seriene sine. The Affair i seg selv var ikke en serie som helt scoret helhetlig, men Wilson gjør sin ganske variable rolle på serien solid. Det er ofte at prestasjonene i The Affair overgår manuset, og mye av det er nettopp på grunn av Wilson sin rolle. Det er også litt situasjonen med Caplan, som hadde solide prestasjoner i selv en litt rotete sesong 2 av Masters of Sex. At hun får en gjentagelse av fjorårets nominasjon i kategorien er en stor mulighet i år også.

HOW TO GET AWAY WITH MURDER - ABC's "How to Get Away with Murder" stars Viola Davis as Professor Annalise Keating. (ABC/Craig Sjodin)
)

Spådommen

1. Viola Davis – How to Get Away With Murder
2. Taraji P. Henson – Empire
3. Robin Wright – House of Cards
4. Claire Danes – Homeland
5. Julianna Margulies – The Good Wife
6. Ruth Wilson – The Affair

Dette er udiskutabelt en tøff kategori i år. Det siste året har vært et av de beste årene for kvinnelige hovedkarakterer på tv-skjermen. Hovedkonkurransen står ganske trolig mellom Davis og Henson, som har vært både godt likt av kritikerne for deres roller og publikum. Wright har også lenge vært en yndling av Emmy-velgerne, men den store konkurransen om prisen vil trolig ligge mellom Davis og Henson. Gjentagelser for nominasjon til Wright er likevel en veldig stor mulighet, sammen med både Danes og Margulies som har blitt nominert og vunnet kategorien tidligere år. Nykommeren kommer uten tvil til å bli Wilson, noe annet vil komme som en overraskelse.

Beste kvinnlige hovedrolle, drama

Ønsker

1. Amy Poehler – Parks and Recreation
2. Julia Louis-Dreyfus – Veep
3. Amy Schumer – Inside Amy Schumer
4. Ellie Kemper – Unbreakable Kimmy Schmidt
5 .Aya Cash – You’re The Worst
6. Ilana Glazer – Broad City
Bonus: Abbi Jacobson – Broad City

Poehler burde også få en nominasjon, alene på grunn av episoden «Ron and Leslie», hvor store deler av episoden hun tilbringer sammen med Nick Offerman (Ron Swanson) alene på et kontor. Louis-Dreyfus som er ganske stor favoritt av Emmy-velgerne fra tidligere er også solid i år. Det er også et solid år for Amy Schumer, som med sketsj-showet Inside Amy Schumer har hatt et solid år.

Spådommen

1. Julia Louis-Dreyfus – Veep
2. Amy Poehler – Parks and Recreation
3. Lily Tomlin – Grace and Frankie
4. Edie Falco – Nurse Jackie
5. 6. Lisa Kudrow – The Comeback
6. Ellie Kemper – Unbreakable Kimmy Schmidt
Bonus: Gina Rodriguez – Jane the Virgin

Det er unngåelig at Louis-Dreyfus ikke vi få en nominasjon for den fjerde sesongen av Veep, som var diskutabelt en enda mer solid sesong enn i fjor som hun fikk nominasjon for og. Den tidligere vinneren av kategorien 3 år på rad er uten tvil tilbake blant de nominerte i år også. At andre Emmy-veteraner og tidligere vinnere som Tomlin, Falco og Kudrow kommer tilbake er nesten unngåelig.

Nykommeren er stor sjanse for å bli Kemper, eller at Golde Globe-vinneren Rodriguez hopper inn i kategorien i den siste plassen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here