Annonse

Vi fortsetter 2015 med en oversikt over de nye seriene redaksjonen gleder seg mest til denne sommeren. I tillegg kommer vi også med våre månedlige serietips.

Nå i sommer er spin-offen til seersuksessen The Walking Dead, den neste serien fra skaperen av Bored To Death, narkodrama rundt Pablo Escobar og et thrillerdrama satt til den kalde krigen i Tyskland noe vi ser mest frem til.

Listen oppdateres fortløpende hvis flere serier blir bekreftet til norske kanaler eller strømmetjenester, men som regel har de en tendens til å se an hvordan en serie går før de kjøper de inn.

Blunt Talk

Blunt Talk 42442

Blunt Talk er en karakter-drevet komiserie rundt Walter Blunt (Patrick Stewart), en sta britisk TV-vert som er fast bestemt på å sivilisere Amerika bak nyhetsdesken. Både hvordan amerikanerne skal leve, tenke og oppføre seg. Beleiret av nettverksjefer, en dysfunksjonell stab, eks-koner og barn av forskjellige aldere er Blunts eneste støtte å få i den alkoholiserte engelske butleren hans.

Annonse

Jonathan Ames går her tilsynelatende bredere siden han skapte HBO-serien Bored To Death. Men det er ikke bare negativt, for dette ser så langt ut som en serie som fungerer. Starz har også tidligere gitt oss Party Down på komedie-fronten, i tillegg til fjorårets nykommer Survivor’s Remorse. Serien har også en god besetning i birollene som Oscar-nominerte Jackie Weaver, Timm Sharp (Enlightened) og gjesteskuespillere som Richard Lewis (Curb Your Enthusisam) og Ed Begley Jr. (Arrested Development).

Blunt Talk får premiere 23. august på Viplay.

Deutschland 83

deutschland83

Historien, bestående av 8 episoder, er et spiondrama om den øst-tyske 24-åringen Martin Rauch (Jonas Nay) som på 80-tallet infiltrerer militæret i vest-tyskland for avdekke hemmelig NATO-strategier.

Den tyske serien har blitt kjøpt opp av mange utenfor Tyskland, inkludert NRK og SundanceTV som står bak serier som Rectify og kjøpte inn Les Revenants i USA. Det er to steder som vi av erfaring vet har et godt øye for serier, i tillegg til at den har vunnet en Series Mania-pris for beste internasjonale serie. Vi har store forhåpninger til denne tyske spionthrilleren med sitt The Americans-aktige plott på denne siden av Atlanteren.

Deutschland 83 har amerikansk premiere på SundanceTV 12. juni. Her hjemme kommer den på NRK senere.

Wet Hot American Summer: First Day of Camp

Wet Hot American Summer 424224

Wet Hot America Summer var en obskur komedie om leirlederne og de andre på en amerikansk jødisk sommerleir på den siste dagen av sommeren i 1981. Serien på 8 episoder vil dreie seg om den første dagen.

David Wain og Michael Showalter returnerer nå 14 år etter filme, sammen med Paul Rudd, Ken Marino, Bradley Cooper, Amy Poehler, Christopher Meloni, Elizabeth Banks. De får også selskap av relativt kjente nykommere som Chris Pine, Jon Hamm, John Slattery, Josh Charles og Kristen Wiig. Det virker allerede som Wain og Showalter har interesse for å styre denne skuta rett inn i latterligheten på en positiv måte. Inntil vi får mer Arrested Development kan Wet Hot American Summer: First Day of Camp være det de fleste ønsket å få ut av sesong 4 av Arrested Development.

Wet Hot American Summer: First Day fo Camp får premiere 31. juli på Netflix.

Fear The Walking Dead

the-walking-dead-spinoff-he

Satt til Los Angeles følger serien en skilt mannlig lærer (Cliff Curtis), en kvinnelig skolerådgiver (Kim Dickens), og hennes to barn – en sønn og en datter – i zombie apokalypsen.

I en verden uten mer Mad Men og Breaking Bad på AMC har kanalen enda en spinoff på vei etter å ha vært suksessfulle med Breaking Bad-spinoffen Better Call Saul. Vi velger å være håpefulle for The Walking Dead-spinoffen Fear The Walking Dead, selv etter sesong 5 av The Walking Dead nylig som leverte noe av det beste og dårligste fra serien. Serieskaperne Robert Kirkman og Dave Erickson har en sjanse for å starte friskt med noen gode karakterer og spennende nok synspunkt i denne verdenen.

Fear The Walking Dead får premiere 24. august på HBO Nordic.

Narcos

Narcos Netflix

Narcos følger historien om veksten og omfanget av kokainkartellene rundt om i verden og myndigheters måter å møte dem i en brutal, blodig konflikt. Vi vil følge livet og senere dødsfallet til Pablo Escobar (Wagner Moura), den hensynsløse kartell-sjefen og kjente terroristen som også var kongressmann, familiemann og hyllet av de fattige som en ny Robin Hood, og en meksikansk DEA-agent (Pedro Pascal) sendt til Colombia på et amerikansk oppdrag om å fange og drepe Escobar.

Serien har Chris Brancato (BoomtownHannibal) i spissen med Jose Padilha (Tropa de Elite) i regissørstolen. Moura som var solid i Tropa de Elite og Pascal var solid i hans rolle i Game of Thrones får godt selskap av navn som Stephanie Sigman (Miss Bala, The Bridge) og Boyd Holbrook (Run All Night) i noen av birollene.

Narcos får premiere 28. august på Netflix.

Show Me A Hero

show-me-a-hero-oscar-isaac-hbo

Miniserien er satt til USA, vekk fra de store rettighetskampene på 1960-tallet. Historien handler om ordføreren Nick Wasicsko (Oscar Issac) som står overfor en føderal rettskjennelse som sier at han må bygge et lite antall av boliger for de med lav inntekt i de hvite nabolagene i byen hans. Hans forsøk på å gjøre det river hele byen fra hverandre, lammer hele kommunestyret og til slutt ødelegger ordføreren og hans politiske framtid.

HBO har rundt 6 forskjellige og lovende miniserier på vei de neste årene, og først ut er denne lovende serien med Oscar Issac (A Most Violent Year) rett før han blir å se i både Star Wars og X-Men.  Miniserien fra The Wire og Treme-skaper David Simon blir regissert av Oscar-nominerte Paul Haggis (Crash) og The Wire-veteran William F. Zorzi bidrar med Simon på manuset. Med i rollene finner vi også Catherine Keener (Into The Wild), Terry Kinney (Oz), Bob Balaban, Jim Belushi, Winona Ryder og Alfred Molina. Det er med andre ord nok av grunner foran og bak kamera til at vi ser fram til denne miniserien på 6 episoder. Kanskje den kan høyne seg med The Corner eller kanskje Generation Kill, to gode miniserier Simon har stått for tidligere på HBO.

Show Me A Hero får premiere 17. august på HBO Nordic.

Andre aktuelle premierer

Sense8

Andy og Lana Wachowski, som har stått bak filmer som The Matrix og Cloud Atlas har alltid hatt originale ideer, men har slitt på spesielt utførelsen. Kanskje kan Babylon 5-skaper J. Michael Straczynski, som har skapt serien sammen med de to, være det de trenger for å levere noe bra denne gangen. Kanskje har vi litt for høye forhåpninger her for serien som er sentrert rundt 8 forskjellige mennesker rundt om i verden som blir tilknyttet hverandre.

Sense8 har premiere 5. juni på Netflix.

The Brink

Serien om hvordan flere idiotiske menn ender opp midt i en geopolitisk-krise er en av de 2 helt nye komiseriene fra HBO denne sommeren. Serien fra Weeds-produsenten Roberto Benabib og broren Kim har noe potensial, men vi er foreløpig ikke helt overbevist etter hva vi har sett av serien med Jack Black, Tim Robbins, Pablo Schriber (Orange is The New Black) og Aasif Mandvi (The Daily Show).

The Brink har premiere 22. juni på HBO Nordic.

Ballers

Tilfeldigvis minner denne serien en god del om den allerede Entourage-aktige Starz-serien Survivor’s Remorse som kom på HBO Nordic i fjor. Satt til idrettsverdenen følger Ballers Spencer Strasmore (Dwayne «The Rock» Johnson) som lever av å gjøre rike NFL-spillere rikere, eller passe på deres økonomi. Et av problemene til serien virker også at serien er altfor avhengig av «The Rock», noe som er synd når serien har med Rob Corddry, som er morsommere og mer karmasiatisk enn Johnson.

I likhet med The Brink har Ballers mye å strekke seg til med allerede solide komiserier på HBO på denne vårparten. Disse kan forbedre seg, men vi er skeptiske til det foreløpig.

Ballers har premiere 22. juni på HBO Nordic.

Humans

Dette samarbeidet med mellom amerikanske AMC og britiske Channel 4 er basert på den svenske serien Äkta människor. Serien foregår i nåtiden i et parallelt univers hvor den siste må-ha dingsen for hver familie er en «Synth» – en høytutviklet robot-tjener som er så likt et vanlig menneske at det transformerer måten vi lever på. Äkta människor er allerede en god og undervurdert svensk serie, så hvorvidt amerikanerne og britene kan samarbeide med å skape noe originalt i denne remaken gjenstår å se før vi blir veldig overbevist om dette er vitsen å bruke tiden på.

https://www.youtube.com/watch?v=rY3pAhhF3wc

Humans har premiere 7. juni på AMC i USA. Kommer på TV2 Sumo i september. 

Annonse