Månedens serietips: April 2015

Annonse

I våre «månedens serietips» ramser vi opp et par serier som har sesongpremiere eller starter på norsk tv, strømmetjeneste eller kommer på DVD/Bluray. Som oftest inneholder det serier vi allerede har sett på forhånd.

Vi vier heller ikke disse tipsene til store serier alle snakker om og folk flest alt har på radaren, så du kommer ikke til å se eksempelvis Game of Thrones, Homeland eller House of Cards blant de utvalgte. Dette er for det meste et forsøk på å komme med tips om nye eller mindre kjente serier som ikke alle andre allerede snakker om.

For april er det 4 serier som kan være verdt å svippe innom for et besøk i  måneden hvor kjente serier som Mad Men og Game of Thrones også vender tilbake.

Happyish

HAPPYish_PR_ReleaseAd_HiRes-1-700x400

Fra The Trip til Alan Partridge og The Day Today har Steve Coogan i flere år vært en favoritt. For å ikke nevne hans svært morsomme gjesterolle i en episode av Curb Your Enthusiasm. Nå overtar han rollen ment for avdøde Philip Seymour Hoffman spilte i den originale tv-piloten til HAPPYish.

Serien følger 44-årige Thom Payne (Coogan). Paynes verden blir snudd på hodet når et vidunderbarn av en ny sjef dukker opp i selskapet og lirer av seg begreper som «digital», «sosial» og «viral». Trenger Payne en «rebranding» eller har han bare en «low joy ceiling»?  Kanskje er jakten på lykke bare en illusjon? Kanskje etter 44 år på denne planeten er «happyish» det beste man kan håpe på å oppnå?

Serien kommer fra kabel-tv kanalen Showtime, som står bak dramakomedier som Californication og litt undervurderte Shameless (den amerikanske utgaven). Det skader heller ikke at Coogan får med seg Kathryn Hahn i den kvinnelige hovedrollen, som har vært solid i serier som Parks And Recreation og Transparent. Eller at Emmy-vinner Bradley Whitford (The West Wing) har også en birolle. For å ikke snakke om alle gjesteskuespillerne som The Good Wife-favoritten Carrie Preston, Andre Royo fra The Wire eller Ellen Barkin.

Marvel’s Daredevil

Daredevil 33223

April er en kjempemåned for Marvel-fans. Ikke bare har Avengers: Age of Ultron premiere, men vi får også en solid dose med Marvel’s Daredevil på Netflix.

Over 10 år etter den elendige filmutgaven av Daredevil regissert av Mark Steven Johnson for 20th Century Fox er Daredevil tilbake hos Marvel. Serien handler om blinde Matt Murdock (Charlie Cox), en advokat om dagen, mens han nattestid bruker sine forsterkede sanser til å bekjempe kriminalitet på gatene i Hell’s Kitchen, New York City som Daredevil.

Dette er ikke bare en av Netflix sine beste serier så langt, men det er strengt tatt den beste superhelt-serien i moderne tid mener vi. Vi gleder oss til å se hva Marvel og Netflix gjør videre med Jessica Jones i A.K.A. Jessica Jones satt til samme universet som Daredevil, Agents of S.H.I.E.L.D. og Marvel-filmene befinner seg i.

Sesong 1 av Daredevil har premiere 10. april på Netflix. Alle de 13 episodene sesongen består av slippes samtidig. 

Silicon Valley, sesong 2

SILICON VALLEY S2 4434

Med etablerte HBO-serier tilbake samme dag som Game of Thrones og Veep er også Silicon Valley tilbake med en ny sesong. Fjorårets beste nye komiserie, som vi kalte den, returnerer med sesong 2 som består av 10 episoder.

Uten å avsløre for mye forsetter sesong 2 bare noen uker etter serien avsluttet i fjor. Richard (Thomas Middleditch), Erlich (T.J. Miller) og resten av Pied Piper er ønsket av mange, men å være ønsket er ikke engang halve kampen Pied Piper-gjengen har foran seg. Sesongen ser etter de første episodene å bedømme ut til å forsette i god stil med flere nye karakterer som passer rett inn i seriens humoren, som Monicas nye sjef Laurie (Suzanne Cryer) og svært eksentriske Russ Hanneman (Chris Diamantopoulos).

Serien slår foreløpig ikke sin egen fantastiske bragd med D2F i sesongfinalen fjor, men den har likevel en ganske så god start i sesong 2.

Sesong 2 av Silicon Valley har premiere 13. april på HBO Nordic og C More Series. 

Orphan Black, sesong 3

OrphanBlack S3 2424

Sagaen rundt Sarah (Tatiana Maslany) og hennes identitske tvillinger forsetter i den tredje sesongen av Orphan Black denne måned. Serien forsetter også å være en av de beste sci-fi seriene i disse årene etter Fringe. Vi er spent på fortsettelsen og håper serien kan fenge like mye, eller mer i sesong 3 som den har gjort så langt.

Sesong 3 vil bestå av nye fjes som Steve Chatwin (Shameless US) og James Frain (The Tudors), mens Ari Millen får en utvidet rolle i sesongen.

Sesong 3 av Orphan Black har premiere 19. april på Netflix.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X