James Purefoy får hovedrolle i Hap And Leonard

Annonse

Etter å ha stirret Kevin Bacon i ansiktet i flere sesonger på seriemorder-festen The Following er James Purefoy klar for å takle en ny rolle. Purefoy blir med Michael K. Williams (The Wire, Boardwalk Empire) i de to hovedrollene i serien Hap And Leonard. Dette blir andre gangen de spiller mot hverandre i en serie etter at Purefoy og Williams spilte mot hverandre i den kortvarige serien The Philanthropist i 2009.

Hap And Leonard er basert på Joe R. Lansdale sin bokserie rundt det uvanlige vennskapet mellom Hap Collins og Leonard Pine på 80-tallet nordøst i Texas.

Purefoy vil spille Hap Collins, en hvit mann fra arbeiderklassen som har tilbringet tid i føderalt fengsel som en ung mann etter å ha nektet å gjøre militærtjeneste under Vietnam-krigen. I slutten av 40-årene er han oftest hjemsøkt av ubehagelige jobber han har hatt utover årene som å jobbe på en aluminium-fabrikk og roseåkrene i Texas. På grunn av dette gjør Hap sitt beste for å unngå bruk av vold og prøver iherdig å styre unna å ta en annens manns liv. Han er ofte også kjærlighetsyk, siden de meste av hans forhold med kvinner ikke ender opp med å fungere.

Williams vil spille Leonard Pine, en svart og åpent homofil krigsveteran fra Vietnam-krigen med problemer med sitt sinne. Han ble oppfostret av sin onkel som utstøtte han etter at han fikk vite at han var homoseksuell. Leonard endte opp med å bli igjen med Hap – en hvit mann fra arbeiderklassen som ble satt i fengsel fordi han nektet å delta i Vietnam-krigen som en ung mann. Hap er den eneste kilden for støtte for Leonard, i en tid der sør-statene ikke var så progressive av seg. Satt til 80-tallet skal Hap and Leonard gi innsiktet i temaer som rase, klasseskillet og vennskap.

Jimmi Simpson 24424
Jimmi Simpson. Foto: A&E

Fra tidligere er det kjent også at Jimmi Simpson (House of Cards, Breakout Kings) og Bill Sage (American Psycho) vil ha biroller i serien.

Simpson vil spille Solider, en mystisk og trolig psykopatisk kriminell som sammen med sin tøffe kjæreste truer planene til Hap og Leonard.

Sage vil spille Howard, eks-mannen til Hap sin eks-kone. En mester når det kommer til passiv aggresjon. Howard spiller rollen som en fred-elskende hippie-leder til en gruppe mistilpassede og venstreorienterte mennesker. Hap og Leonard hjelper disse med en farlig plan.

Serien som vil ha en første sesong på 6 episoder kommer fra Jim Mickle med manusforfatteren og skuespilleren med på laget Nick Damici. Dette etter at de to tidligere jobbet sammen med på filmen Cold in July som hadde Michael C. Hall (Dexter) og Sam Shepard (Netflix-serien Bloodline) i rollene. Cold in July var også basert på en bok av Lansdale.

Hap And Leonard er lagd for amerikanske Sundance Channel, som står bak seriene Rectify og The Red Road. I tillegg til Top of The Lake og The Honourable Woman i samarbeid med britiske BBC.

Vi håper noen plukker opp denne serien når den kommer i 2016. Serien virker å være en kombinasjon av Justified og Rectify, som allerede er to knallserier flere av oss i Serienytt liker godt.

 

2 KOMMENTARER

  1. Er det bare meg som biter meg merke i det fordi det er mitt tiår, eller begynner det nå å komme en del serier som foregår på åttitallet uten å skli ut i pastellparodier? Nevner i fleng; Halt and Catch fire, Americans, denne… eh, så gikk jeg tom allerede. Hm, sikker på at jeg har sett flere?

  2. Er det bare meg som biter meg merke i det fordi det er mitt tiår, eller begynner det nå å komme en del serier som foregår på åttitallet uten å skli ut i pastellparodier? Nevner i fleng; Halt and Catch fire, Americans, denne… eh, så gikk jeg tom allerede. Hm, sikker på at jeg har sett flere?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X