I disse rundene med månedens serietips ramser vi et par serier som har sesongpremiere eller starter på norsk tv, streaming eller kommer på DVD/Bluray i løpet av måneden. Som oftest inneholder det serier vi allerede har sett på forhånd. Også mulig før det kommer en dypere anmeldelse nærmere premieren.

Vi vier heller ikke disse tipsene til store serier alle snakker om og folk flest alt har på radaren, så du kommer ikke til å se eksempelvis Game of Thrones, Homeland eller House of Cards i disse månedlige tipsene. Dette er for det meste et forsøk på å komme med tips om nye, eller mindre ukjente serier som ikke alle andre allerede snakker om.

Så for mars er det 4 serier som kan være verdt å vedlegge et besøk.

Babylon

babylon-tv-review-sundance-tv

Trainspotting og Slumdog Millionaire-regissøren Danny Boyle returnerte i fjor til tv-skjermen med dette satiriske komidramaet om politimiljøet. Babylons hovedfokus ligger på den nye kommunikasjonsjefen Liz Garvey (Brit Marling) fra USA, hennes samarbeid med politikommisjonæren Richard Miller (James Nesbitt), og konfliktene med hennes avdeling og det juridiske byråkratiet. Vi følger også noen av betjentene til London-politiet, som sin hverdag har ganske mye med hva både kommunikasjonsjefen og politikommisjonæren velger å gjøre.

Annonse

Babylon er en frisk pust i dagens hverdag hvor det nesten bare ser ut til at de eneste britiske seriene som får oppmerksomhet er Sherlock, Downton Abbey og mørkere krimdramaer fra Broadchurch til Luther. Boyle, med hjelp fra produsent Robert Jones og Peep Show-skaperne Sam Bain og Jesse Armstrong, har fått til en solid miks av In The Thick of It og Shameless satt til innsiden av politiet i London. Serien har en evne til å både være spennende og morsom, men også en serie som glimrende takler både sin verden og karakterene.

Sesong 1 av Babylon på 7 episoder slippes 6. mars på C More Play og Filmnet. Serien blir også sendt på C More Series lørdag 7. mars kl. 22.00, og de påfølgende lørdagene etter.

Unbreakable Kimmy Schmidt

Unbreakable-Kimmy-Schmidt-Trailer-Shows-Latest-From-Tina-Fey-VIDEO

Premisset til Unbreakable Kimmy Schmidt handler om Kimmy Schmidt (Ellie Kemper), som var kidnappet i en ung alder av en liten dommedagskult. I en alder av 29 år slippes hun løs og ender opp i medias søkelys for en liten stund. Istedenfor å dra tilbake til sitt gamle liv i Indiana forblir Kimmy i New York City for å ta tilbake livet sitt. Hun ender opp med å finne et sted å bo med hennes romkamerat Titus (Tituss Burgess) og noe som virker som en jobb takket være den kjemperike New Yorker-kona og moren Jacqueline (Jane Krakowski).

Komiserien virket å være dømt til å dø et altfor tidlig liv når serien ikke ble plassert på sendeskjemaet for høsten 2014 på NBC. Heldigvis tok Netflix over serien, og har allerede gitt serien grønt lys for sesong 2 i 2016. At det originalt er en komiserie fra NBC ville kanskje ikke vært så lovende med tanke på hvordan nye komiserier fra den kanalen har vært de par siste årene, men dette føles som den gamle typen NBC-serier som var verdt å få med seg som Parks And Recreation, 30 Rock og Community.

Serien kommer tilfeldigvis også fra 30 Rock-skaper Tina Fey og produsent Robert Carlock. Det er en «situasjonskomedie» med en stor sjarm, spesielt levert av Kemper som er perfekt castet til å spille en morsom, søt og sjarmerende karakter. Også en god bruk av Krawoski i birolle etter å ha vært et av de sterkeste sidene med 30 Rock skader ikke. Liker du de nevnte NBC-seriene burde du gi denne serien serien en sjanse. At den har en god utvikling over de første 6 episodene skader ikke seriens framtidige potensial.

https://www.youtube.com/watch?v=GENdLnRcm0k

Sesong 1 av Unbreakable Kimmy Schmidt på 13 episoder slippes 6. mars på Netflix.

Bloodline

np020915_bloodline_article

Thrillerdramaet utforsker demonene som krabber under overflaten til en amerikansk familie. Familien Rayburn er en viktig og hardtarbeidende gruppe mennesker i deres samfunn i Florida. Når deres sønn kommer hjem for et 45-årsjubileum trues hans tilbakekomst med å avsløre familiens Rayburn’s sin mørke og skamfulle fortid. Noe som får hans søsken til å tøye grensene for familiens lojalitet.

Det er smule imponerende hvordan Aftenposten med «Serieskolen» totalt overså denne når de valgte fram seriene å se fram til denne våren. Dette er en serie som har noen dyktige showrunnere og med en god forhåndsbuzz som den virkelig lever opp til. Med Damages fikk serieskaperne Daniel Zelman og brødrene Glenn og Todd A. Kessler ut noen solide prestasjoner fra skuespillere som Glenn Close, Rose Byrne, Željko Ivanek, John Hurt og Ted Danson. Med Bloodline har de nok en fantastisk cast å jobbe med bestående av Kyle Chandler og Ben Mendelsohn i de ledende rollene, med solide biroller av Oscar-vinner Sissy Spacek, Sam Shepard, Linda Cardellini og Norbert Leo Butz. Det burde alene være gode nok grunner til å sjekke serien ut.

Hva som imponerer ekstra er hvordan denne serien får deg til å bry deg om hovedpersonene, uansett hvor galt deres valg kan virke som. Det er også lovende for fremtiden hvor smart den mikser familiedrama og thriller-elementer i de første episodene vi har fått med oss. Dette er Netflix sitt beste drama så langt.

https://www.youtube.com/watch?v=kLKmrBaTUcM

Sesong 1 av Bloodline på 13 episoder slippes 20. mars på Netflix.

The Missing

The Missing James Nesbitt

James Nesbitt er også aktuell i dramaserien The Missing denne måneden. Samproduksjonen mellom britiske BBC og amerikanske kabel-tv kanalen Starz er en antologi-serie hvor hver sesong dreier seg om nye karakterer og en ny sak, i likhet med Fargo og True Detective. Den første sesongen følger Tony Hughes (Nesbitt), faren til en gutt som forsvinner i Frankrike, og Julien Baptiste (Tchéky Karyo), en pensjonert fransk etterforsker som blir satt til å lede etterforskningen.

Det er ingen tvil om at The Missing er solid. I likhet med Broadchurchs første sesong er dette en slående serie med et godt manus og solide skuespillerprestasjoner. Spesielt Nesbitt og Frances O’Connor som foreldrene av Oliver, gutten som forsvinner fortjener begge anerkjennelse for deres roller utover de 8 episodene seriens første historie består av.

De fleste kommer nok til å skru på tv-skjermen for å se Frikjent som har premiere samme kveld på TV2, The Missing er en god grunn til å forbli på kanalen denne kvelden.

Sesong 1 av The Missing har premiere mandag 2. mars kl. 22:40 på TV2. Den blir også tilgjengelig på TV2 Sumo, og er tilgjengelig på Bluray (Sone 2 – Import). 

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer