Michael K. Williams får hovedrolle i Hap and Leonard

Annonse

Etter å ha vært en favoritt i både The Wire og Boardwalk Empire er Michael Kenneth Williams klar for hovedrollen i både en miniserie og en serie i dag.

Først ut er noe som høres ut som en potensielle Justified-arvtager i form av Hap And Leonard fra SundanceTV som står bak serier som Rectify, The Red Road og Top of The Lake (i samarbeid med BBC).

Hap and Leonard

Hap And Leonard er basert på Joe R. Lansdale sin bokserie rundt det uvanlige vennskapet mellom Hap Collins og Leonard Pine.

Williams vil spille Leonard, en svart og åpent homofil krigsveteran fra Vietnam-krigen med problemer med sitt sinne. Han ble oppfostret av sin onkel som utstøtte han etter at han fikk vite at han var homoseksuell. Leonard endte opp med å bli igjen med Hap – en hvit mann fra arbeiderklassen som ble satt i fengsel fordi han nektet å delta i Vietnam-krigen som en ung mann. Hap er den eneste kilden for støtte for Leonard, i en tid der sør-statene ikke var så progressive av seg. Satt til 80-tallet skal Hap and Leonard gi innsiktet i temaer som rase, klasseskillet og vennskap.

I bøkene ender de to opp med å jobbe for den tidligere politimannen og nå privatetterforsker Marvin Hanson i østre del av Texas. De ender opp med å komme i kleng med flere kriminelle typer. Her ungår Hap mest mulig bruk av vold og det å ta en annens mann liv, mens Leonard ser helt annerledes på det og er klar for å ta liv om det er nødvendig.

Serien som vil ha en første sesong på 6 episoder kommer fra Jim Mickle med manusforfatteren og skuespilleren med på laget Nick Damici. Dette etter at de to tidligere jobbet sammen med på filmen Cold in July som hadde Michael C. Hall (Dexter) og Sam Shepard (kommende Netflix-serien Bloodline) i rollene. Cold in July var også basert på en bok av Lansdale.

Serien er siktet en premiere tidlig i 2016 på SundanceTV. Forhåpentligvis ender denne opp i Norge også i likhet med The Red Road som fikk norgespremiere ikke så langt etter SundanceTV på C More Series og Filmnet (i tillegg til å bli tilgjengelig i ettertid på HBO Nordic).

En annen serie med Williams i hovedrollen som er blitt røpet i dag gjelder en minsierie fra SundanceTV sin søsterkanal IFC, som også sender serier som Maron og Portlandia. Williams er klar for oppfølgeren til Will Ferrell-produserte miniserien The Spoils of BabylonThe Spoils Before Dying heter oppfølgeren til komedien som ble sendt i fjor med Jessica Alba, Toby McGuire, Kristen Wiig og Tim Robbins på rollelisten.

The Spoils Before Dying er et pulp-noir mord-mysterium satt til underverdenen av jazz-scenen i Los Angeles. Serien følger pianisten Rock Banyon (Williams) som blir hovedmistenkt når den ledende sangerinnen i bandet hans og sporadisk hans elsker. Hun blir funnet myrdet i en bil med en annen mann. Med det blir Rock nødt til å etterforsket mordet for å renvaske navnet hans innen 72 timer, eller ende opp med å bli grillet av den elektriske stolen.

Ferrell vil i The Spoils Before Dying dukke opp som bokforfatteren Eric Jonrosh igjen. Miniserien er planlagt å ha en premiere allerede til sommeren.

Komedie er ingenting nytt for Williams som hadde en herlig gjesterolle i et par episoder av Community som en professor. I tillegg til å ha gjestespilt i kult-komiserien Human Giant.

Williams har på filmsiden vært å sett i en rekke filmer den siste tiden som RocoCop, The Purge: Anarchy, Kill The Messenger, Inherent Vice og The Gambler.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X