Glee, sesong 6 – tilbake på gamle trakter

Annonse

I avslutningen av sesong 5 fikk vi se at Rachel (Lea Michele) fikk tilbud om å være stjerne i sin egen TV-serie og skulle flytte til Los Angeles. I første episode av Glee sin sjette og avsluttende sesong, får vi se at serien hennes ble en fiasko og kanselleres kun etter en episode (noen mener at dette er en analogi for Glee sitt eget fall). Hun reiser hjem til Ohio der flere dårlige nyheter venter: fedrene skal skilles og på McKinley High er skolens glee-klubb New Directions lagt ned sammen med samtlige andre kunstrelaterte klubber. Det er vel ingen overraskelse at den som står bak dette er rektor Sue Silvester (Jane Lynch). I tillegg har Mister Schue (Matthew Morrison) sluttet og tatt over som coach for New Directions sin erkerival Vocal Adrenaline.

Det er for øvrig ikke bare Rachel som har vendt nesen hjem. Kurt (Chris Colfer), Blaine (Darren Criss) og Sam (Chord Overstreet) er også tilbake i Ohio. Sam spiller på fotballaget mens Blaine er den nye lederen av The Dalton Warblers på sin gamle skole, Dalton Academy.

Kurt og Rachel bestemmer seg for å starte opp igjen glee-klubben på McKinley og går over Sue Silvester i skolesystemet og får dette godkjent. Silvester ser selvfølgelig dette som et personlig angrep og lover å knuse dem hardere enn de noen gang har sett før.

Denne sesongstarten gjør seg dermed klar til både kamp mellom The Warblers, New Directions og Vocal Adrenaline, og det blodbadet mellom Sue og glee-klubben som Sue har lovet oss.

Aller først i må det nøstes opp i hva som har skjedd i tomrommet mellom de to sesongene, og det er dette første episode handler om, samt for våre gamle venner å finne ut hvordan de vil starte på nytt igjen etter nedturene i New York og Los Angeles.

I andre episode begynner den velkjente jakten på nye medlemmer til klubben. Klubben har slitt før, men denne gangen er det vanskeligere enn noen gang ettersom Sue skal ha rensket skolen for vokale talenter og glee-klubben har enda lavere status enn tidligere. Vi blir likevel introdusert til noen nye medlemmer, og mange av dem har spennende stemmer. Så gjenstår det bare å se om sesongen også kan gi spennende historier til sine nye karakterer, noe de siste sesongene dessverre ikke har oppnådd.

Vi får etter hvert et gjensyn med flere gamle medlemmer av New Directions i gjesteroller, og det virker som de har tenkt å bli en stund. Jeg håper bare serien ikke gjør samme feil som tidligere, ved å introdusere nye karakterer samtidig som de beholder seriens gode gamle. Serien har da alt for mange historier som skal fortelles,  og et sprøsmål som må stilles, er om disse gamle karakterene virkelig har tid til å henge rundt på sin gamle skole for å helt gratis hjelpe glee-klubben? Det skal muligens illustrere hvor sammensveiset de gamle medlemmene er til tross for at de er så forskjellige, noe den vel har banket inn i hodet på oss nok ganger allerede. Så først og fremst er det vel fordi serieskaperne ikke vil gi slipp på disse karakterene selv om det røver serien for troverdighet og gjør at den gaper over for mange karakterhistorier.

Glee fant aldri tilbake til det som etter min mening gjorde førstesesongen smått genial, men har dessverre heller blitt dårligere for hver sesong. Jeg har likevel fulgt serien hele veien, mye grunnet min forkjærlighet for musikalske TV-serier og filmer. I starten av sesong 6 synes jeg spesielt den andre episoden utmerker seg med noen gode musikalske numre. Favoritten så langt er The Warblers versjon av Jaenelles Tightrope, fremført av en av de nye karakterene; Jane (Samantha Marie Ware). Sesongen starter også tradisjonen tro med en fersk hit, denne gang en sang som de fleste, spesielt de som har små barn, har hørt gang på gang. Jeg snakker selvfølgelig om Let It Go fra filmen Frozen. Idina Menzel som synger den i Frozen, har tidligere spilt moren til Rachel i Glee, men denne gangen er det «datteren» som fremfører den, dessverre uten å tilføre den noe særlig nytt.

Serien høster mange fans på grunn av sangene og musikken de gjenskaper for seerne, men et annet aspekt som kanskje fenger like mange fans er seriens mange romantiske forhold. Jeg skal ikke røpe for mye, men stiller heller spørsmålene «Hva skjer med Blaine og Kurt?» «Blir det de nye yndlingene Santana (Naya Rivera) og Brittany (Heather Morris) tilslutt?» og ikke minst «er Rachel endelig klar for en ny romanse?» Eller er det kanskje fansen vi må spørre om de endelig er klar til å la henne gå videre? Jeg regner med at disse spørsmålene blir besvart og håper at parene ender opp sammen. Men man vet jo aldri. Hvor de er nå får dere se selv.

I sine første episoder i finalesesongen har Glee delvis funnet tilbake til noe av det som gjorde at den betydde mye for så mange: den feirer mangfold, styrken det gir et samfunn å oppfordre til ulikheter og ikke minst å forstå og omfavne kjærlighet i alle sine former. Den tar spesielt tak i å opplyse mennesker om kjærlighet mellom dem som kanskje mange mener ikke burde få vise sin kjærlighet, slik som Santana og Brittany. Likevel var visst denne sesongpremieren av Glee den av seriens sesongpremieren med lavest seertall, og det synes jeg ikke den fortjente, men dette skylder muligens sesongens forgjengere som sakte ble dårligere og tappet seere for interesse.

Jeg sliter litt med å se hvilken retning Glee vil ta i sin siste sesong. Allerede i tredje episode begynner både historiene og de løse trådene å bli for mange. Hvordan serien skal fortelle ferdig så mye og likevel finne tid til å runde av på en tilfredsstillende måte er vanskelig å forstå, men jeg håper likevel serien klarer det så både fansen og Glee får den avslutningen de fortjener.

https://www.youtube.com/watch?v=ka6Js5OAZBg

I Norge er det TV 2 som har rettighetene til serien og de fem første sesongene ligger på TV 2 Sumo. Sesong 6 har sesongpremiere på TV 2 Sumo kommende søndag, 8. mars (forhåndsvisning) og på TV 2 Bliss 15. mars.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X