Nye navn til Bastard Executioner fra skaperen av Sons of Anarchy

Del nyheten

Det er allerede forventet at piloten The Bastard Executioner fra Sons of Anarchy-skaper Kurt Sutter vil gå videre til serie. Den potensielle serien som vil bli filmet i Wales har hanket inn navn fra serier som nettopp Sons of Anarchy, True Blood og mer for filmingen som starter neste måned melder The Hollywood Reporter.

Prosjektet har fått inn True Blood-stjerna Stephen Moyer og Sam Spruell i noen av de sentrale rollene. Flora Spencer-Longhurst (Unforgiven), Darren Evans (Galavant), Timothy V. Murphy (Sons of Anarchy, True Detective), Danny Sapani (Penny Dreadful), Sarah Sweeny (The Tempest) og Sarah White har også biroller i serien. Ikke nok med det er også The Americans-stjernen Matthew Rhys satt til å gjestespille på serien i flere episoder, slik at det ikke skaper problemer for The Americans.

The Bastard Executioner
Stephen Moyer, Sam Spruell, Flora Spencer-Longhurst og Matthew Rhys.

 

Fra tidligere er det kjent at Sutter sin egen kone, Katey Sagal skal ha en rolle på serien. Sagal som spilte Gemma Teller i alle sesongene av Sons of Anarchy skal ha den kvinnelige hovedrollen i The Bastard Executioner. Ikke nok med det vil Sutter også ha en birolle på serien etter å ha spilt karakteren Otto i flere episoder av Sons of Anarchy.

sons-anarchy Katey Segal
Katey Segal i Sons of Anarchy. Foto: FX Networks

Periodedramaet The Bastard Executioner satt til 1300-tallet forteller historien en ridder i King Edward I sin arme som er ødelagt av herjingene av krig og sverger på å legge ned sverdet. Når volden likevel finner han igjen er han tvunget til å plukke opp det blodigste sverdet av dem alle.

Den australske nykommeren Lee Jones vil ha hovedrollen i serien som karakteren Wilkin Brattle, en høy, mørk og aggressiv person. Han emosjonelt en dyp person, mens han også er en åndelig torturert. Den tidligere ridderen ønsker nå bare å leve et simpelt liv som en bonde. Vi blir i serien kjent med flere av hans venner.

leejones
Australske Lee Jones.

Moyer vil spille den smart og edle Milus Corbett. Etter en rolle i samme arme som Wilkin tjener han nå som justitiarius (dommer) og rådgiver. Han er også en venn og drikkekamerat av Wilkin.

Sagal vil spille Annora of the Alders, en forutseende, mystisk og vakker kvinne. Hun tilbyr spådommer, kurer og eliksirer. Hun har med seg sin hjelpemann og vokter «The Dark Mute» (Sutter), en mann som sjelden snakker og ingen ser ansiktet til.

Spencer-Longhurst vil spille baronessen Lowry «Love» Aberffraw Ventris, som er Så utspekulert som hun er snill og vakker. Fra en velstående walisisk familie, giftet hun seg med Ventris som 17-åring for å beskytte hennes families land. Hennes edle plikter vil alltid være i konflikt med hennes walisiske stolthet. White spiller Lady Love`s tjener og pålitelige venn.

Spruell vil spille Toran Prichard, en hard og seig mann. En tidligere bueskytter under Madog Llywelyn i den siste store walisisk opprøret. Han la ned buen og plukket opp en hakke. Han er Wilkin sin bestevenn.

Evans vil spille Ash y Goedwig, en stiv og smart mann. Han er fanger, et «barn av skogen» og venn av Wilkin også. Sapani spiller Berber The Moor, en stor og utdannet mann. En konvertert muslim, bonde og venn av Wilkin.

Murphy vil spille pastor Ruskin, en sterk mann. Han lett person å snakke med, men innvendig har han mye raseri i seg. Han er også en tidligere soldat som forlot det for å bli prest, rektor og en lærer.

Sweeny vil spille Jessamy Maddox, en pen kvinne som har blitt hard av misbruk igjennom årene. Hun er kona til Wilkin.

Rhys vil spille Gruffudd y Blaidd, en smart og fryktløs mann av edel blod. Han kalles «The Wolf» og er lederen for de walisiske rebellene.

Manuset til The Bastard Executioner er skrevet av Sutter. Sons of Anarchy-veteranen Paris Barclay vil regissere pilotepisoden. Barclay er også kjent for regien av en rekke varierte serier som In Treatment, NYPD Blue, Glee, Last Resort og The Good Wife.

Prosjektet trekker klart noe likhetstrekk til Sons of Anarchy, bare at det er satt til 1300-tallet og Wales. Satsingen på en ganske så ukjent skuespiller i hovedrollen er noe uvanlig, men serien har noen gode skuespillere i birollene. Det blir spennende å se hvordan dette prosjektet utfolder seg. Hvis det blir en slags miks av Outlander og Sons of Anarchy kan FX Networks trolig ha en ny hit med The Bastard Executioner.

 

 

Annonse