Spinoff-serier kan være vanskelig å gjøre riktig, det kan ende opp som suksesser som Frasier og Boston Legal eller bli makkverk som Joey eller Caprica. Hva så med Better Call Saul?

Handlingen finner sted 6 år før Saul Goodman (Bob Odenkirk) møter Breaking Bads Walter White for første gang, og avslørte at Saul ikke var hans virkelige navn. James «Jimmy» McGill som Saul egentlig heter er i 2002 en advokat som prøver å få endene til å møtes. Hans bror Chuck (Michael McKean) er syk og hans jobb som advokat er ikke særlig lukrativ. Vi blir også kjent med Mike (Jonathan Banks), som nærmest ser ut til å nyte å gjøre hverdagen vanskelig for folk.

better-call-saul
Jonathan Banks og Bob Odenkirk i Better Call Saul. Foto: AMC

Breaking Bads tidvis marginale bruk av Saul Goodman er en ting som gjør at Better Call Saul tilfører noe ekstra. Å ta for seg nettopp han viser seg å være det mest passende for en spinoff på en lang tid. Mye fordi serien ender opp med å få en egen identitet, noe ikke spinoff-serier har for vane å klare. At vi aldri fikk se bak forhistorien til Saul Goodman er med å sette karakteren i et nytt lys. Denne utgaven av Saul er alt i alt en mye bedre og rikere karakter enn den vi så i Breaking Bad, noe som er på sin plass med tanke på at Better Call Saul handler om nettopp Saul.

Bruken av Chuck er den beste bruken av en ny karakter. Odenkirk viser bredde spesielt i scenene med McKean, her er det både medfølelse og desperasjon å spore. Det ligger potensial i flere andre nye karakterer, spesielt karrierekriminelle Nacho (Michael Nando) og advokaten Kim (Rhea Seehorn). Så her har serien allerede etablert et par karakterer med et fremtidig potensial.

better call saul_32
Bob Odenkirk og Michael McKean i Better Call Saul. Foto: AMC

Better Call Saul er uten tvil et eksperiment som kan ende opp med å snuble, men dette er en spinoff med et potensial. Med folk som Breaking Bad-skaperen Vince Gilligan og produsenten Peter Gould, som var med å skape Saul Goodman, som sjefsprodusenter virker det som serien ligger i trygge hender.

Annonse

Better Call Saul har sine åpenbare likheter med Breaking Bad, som at serien finner sted i Albuquerque i New Mexico, skuespillere, karakterer o.s.v. Den har også i tillegg til Gilligan og Gould produsenter, manusforfatterne og regissører fra nettopp Breaking Bad. Serien byr blant annet på en god retur til universet av regissør Michelle MacLaren i episode 2.

Serien i seg selv minner mer om noe helt annet enn Breaking Bad. Den har både sjarmen og tonen til Terriers. Det er en god ting. Ikke bare fordi det blir noe annet enn Breaking Bad 2.0, men fordi Terriers hadde en sjarm som få serier klarer å få til. Better Call Saul starter også med å fokusere på en større sak Jimmy jobber med, men i likhet med Terriers har Jimmy i de to første episodene en klar oppgave han må ta hånd om først.

I likhet med Breaking Bad er de første episodene av Better Call Saul saktegående, men det er på ingen måte et stort problem. Måten serien også sakte og sikkert avslører biter som kan være veldig givende for Breaking Bad-fans er en god ting. Serien tar heldigvis ingen snarveier.

Likte du Breaking Bad vil du trolig ende opp med å like Better Call Saul. Etter de første to episodene og hva de bygger opp mot er det mye denne serien kan gjøre uten å måtte lene seg for mye til Breaking Bad.

Better Call Saul har premiere mandag 9. februar på Netflix. Episode 2 slippes allerede dagen etterpå.

Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer